Αρχείο

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

Five Plus One Elements: Ο αρχηγός των Last Chancers, Marwan Sanoussi στο RouaMat

   Το paintball είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα xtreme sports αυτή τη στιγμή στο κόσμο! Αυτό γιατί πρόκειται για ένα πολύ συναρπαστικό άθλημα που απευθύνεται σε όλους, άντρες, γυναικες, παιδιά, μεγάλους και μικρούς! Προσφέρει πολύ αδρεναλίνη γιατί το μυαλό στο paintball υιοθετεί ένα πλάνο πολέμου και χωρίς κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού, γίνεταιτρομέρά διασκεδαστικό.
 Ο αρχηγός των Last Chancers, Marwan Sanoussi θα μας βοηθήσει να μπούμε στο κόσμο του paintball !

Τι σου προσφέρει το paintball Marwan? :

   Σου προφέρει μια έξοδο από την καθημερινότητα ένα τρόπο να ξεδώσεις, να βγάλεις όλη την ενέργεια που μαζεύεις μέσα στη βδομάδα μέσα σε ένα “πεδίο”! Σου προφέρει τακτική, συνεργασία και είναι λίγο παράλογο αυτό που θα πω, αλλά όταν φας την πρώτη μπίλια καταλαβαίνεις ότι ο πόλεμος δεν είναι παιχνίδι. Το paintball είναι παιχνίδι και για αυτό λέμε ότι παίζουμε και δεν κάνουμε πόλεμο. Φυσικά σου προσφέρει διασκέδαση και επίσης σου προσφέρει παρέα. Οι φιλίες που κάνεις στο paintball δένουν πιο πολύ διότι μαθαίνεις να συνεργάζεσαι με τον κόσμο που παίζεις.

Πως ξεκίνησε το paintball? :

   Το  paintball ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 80' στην Αμερική συγκεκριμένα από κάποιους αγελαδάρηδες. Χρησιμοποιούσαν κάτι σαν όπλο για να μαρκάρουν τα ζώα με χρώμα, κάποια στιγμή άρχισαν να παίζουν με αυτό και σιγά σιγά το μετέτρεψαν σε αυτό που ονομάζουμε σήμερα paintball. Το χρώματα που χρησιμοποιούσαν τότε έμεναν πάνω στο ζώο για να το αναγνωρίζουνε. Τώρα φυσικά τα χρώματα που χρησιμοποιούμε είναι βιολογικά, είναι υδατοδιαλυτά, φιλικά προς το περιβάλλον και βιοδιασπώμενα. Μιλάμε για άλλη τεχνολογία από τότε ας πούμε  που χρησιμοποιούσαν κάποια μηχανήματα τα λεγόμενα pump anction, τώρα πλέονχρησιμοποιούμε μαρκαδόρους οι οποίοι χρησιμοποιούν τεχνολογίες ηλεκτρονικής πλακέτας, πιέσεων αέρα και γενικά είναι πολύ πιο προχωρημένα, είναι σαν να λέμε εποχή αρκεβούζιων, που ήταν πρώτα όπλα και εποχή laiser.

Το paintball στην Ελλάδα? :

   Το paintball στην Ελλάδα είναι ακόμα στα γεννοφάσκια του. Υπάρχει από το 1992-93 που έχω γνωρίσει παίχτες από τότε και ήταν ακόμα στην αρχαία του μορφή. Αυτή τη στιγμή η κοινότητα paintaball αριθμεί γύρω στα 800 με 1000 άτομα σε διάφορες κατηγορίες paintaball που παίζονται. Υπάρχουν δυστυχώς λίγα παιδιά στην επαρχία! Τα “πεδία” επικεντρώνονται πιο πολύ στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και λίγο στην Εύβοια και το θέμα είναι ότι εκτός Αττικής δυστυχώς δεν υπάρχει ανταγωνισμός για να μπορείς να παίξεις paintaball φτηνό που μπορεί κάποιος στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα!

   Υπάρχουν 3 είδη paintaball! Υπάρχει το λεγόμενο  recball, το millsim  paintaballs και το speedball. Το recball είναι το casual paintball αυτό που παίζει ο κόσμο σε ένα “πεδίο” όταν πάει για πρώτη φορά. Το  millsim paintaball όπως λέει και η λέξη, σημαίνει millitary simulation και είναι η εξομοίωση τακτικών καταστάσεων μάχης μέσα σε κτίρια, σε δασώδης περιοχές ακόμη και αναβίωση μαχών, όπως κάνουμε κάθε χρόνο στην Ελλάδα με την αναβίωση του   D-Day, της απόβασης στη Νορμανδία! Το speedball είναι το καθαρά επαγγελματικό paintball και είναι καθαρά αγωνιστικό! Παίζεται σε πίστες με τεράστια μπαλόνια , είναι από τα πιο ακριβά κομμάτια του paintaball και παίζονται πρωταθλήματα παγκοσμίως! Δυστυχώς όμως έχουμε ένα θέμα στην Ελλάδα με την αναγνώριση αυτού του παιχνιδιού και ακόμα είναι στον αέρα η νομοθεσία.


Για περισσότερα (εικόνες, videos, νεα κ.α) θα βρείτε στο επίσημο site των Last Chancers στο 


Εξοπλισμός, σχολές, ασφάλεια :

  Εξαρτάται τι προτιμάτε. Αν θέλετε για casual gaming μπορείτε να πάτε στο τοπικό “πεδίο” της περιοχής σας να νοικιάσετε εξοπλισμό και να παίξετε! Οι τιμές κυμαίνονται από 15 ως 25 ευρώ ανάλογα το “πεδίο” και τις παροχές. Συνήθως στις παροχές μέσα εκτός από το βασικό εξοπλισμό που χρειάζεται, δηλαδή όπλο, μάσκα, προστατευτικό λαιμού και θώρακα μπορεί να έχει και κάποιο αναψυκτήριο ή καφετέρια και να περάσετε μια πολύ ωραία Κυριακή.
  Το paintball είναι ασφαλές παιχνίδι αρκεί να τηρούμε βασικούς κανόνες οι οποίοι αφορούν τον προσωπικό εξοπλισμό ασφάλειας ή τον ενοικιαζόμενο εξοπλισμό ασφάλειας του οποίου βασικό μέρος αυτού, είναι η μάσκα! Η μάσκα δίνεται στα πεδία paintball προς ενοικίαση μαζί με εξοπλισμό ή την αγοράζεις. Μερικές φορές δίνουμε πιο πολλά λεφτά για μια μάσκα για να μας προστατέψει, παρά για το όπλο. Συν της άλλης στον εξοπλισμό ασφαλείας είναι το περιλαίμιο, που είναι ένα κομμάτι neopran και ο θώρακας που μπαίνει μπρος πίσω, όχι ότι αν μας χτυπήσει η μπίλια θα πάθουμε κάτι αλλά για πολλούς πονάει ή τσούζει. Το βασικό που έχω να πω είναι ότι σε ένα “πεδίο” πρέπει να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας που ορίζει το πεδίο. Την ώρα που είμαστε μέσα στο πεδίο υπάρχουν τα εξής τρία πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Πρώτον: ποτέ δεν μπαίνουμε στο ¨”πεδίο” χωρίς μάσκα, αυτό απαγορεύεται. Είτε παίζουμε είτε δε παίζουμε κάποιος μέσα θα έχει όπλο το οποίο θα ρίχνει. Δεύτερον: όταν είμαστε εκτός πεδίου το όπλο θα έχει την ασφάλεια και κάτι που λέμε εμείς “τάπα” που ουσιαστικά είναι ένα κομμάτι ύφασμα με λάστιχο το οποίο καλύπτει την κάνη για να μη ρίξει καταλάθος, γιατί όπως ξέρουμε ο διάολος έχει πολλά ποδάρια. Και τρίτον, πότε δε βάζουμε το δάχτυλο στη σκανδάλη αν δε θέλουμε να ρίξουμε.

Ποιο είναι το κόστος εξοπλισμού για κάποιον αρχάριο?

   Κάποιος αρχάριος μπορεί να πάρει εξοπλισμό με ένα budget γύρω στα 200 ευρώ και μέχρι 250 για να ξεκινήσει με έναν πολύ καλό εξοπλισμό που θα τον βγάλει για χρόνια! Μετά είναι ανάλογα πόσα θέλεις να δώσεις. Μπορείς να δώσει μέχρι και 2000 ευρώ.  Πιστεύω ότι είναι από τα φτηνά hobby. Και γενικότερα για κάποιον που πηγαίνει κάθε Κυριακή τον συμφέρει να πάρει εξοπλισμό γιατί κατευθείαν μειώνονται τα έξοδα του στο “πεδίο. Μια συμμετοχή με 200 μπίλιες κοστίζει περίπου όπως είπαμε και πριν 15 ως 25 ευρώ και ένας που έχει δικό του εξοπλισμό ξεκινάει η συμμετοχή στα 5 ευρώ χωρίς μπίλιες και από κει και πέρα παίρνει μια κούτα με 50-60 ευρώ...η κούτα έχει 2000 μπίλιες! Δηλαδή αποσβαίνει κατευθείαν το κόστος των ενοικιάσεων άμα είναι τακτικός παίχτης, όπως πολλά παιδιά που είναι σε ομάδες πάρα πολλοί hobbiστες.

Πες μας μια αγαπημένη in-game ιστορία :

  Η αγαπημένη μου in-game ιστορία είναι όταν μου χάλασε το βασικό μου όπλο και έβγαλα το εφεδρικό και ο άνθρωπος 150 κιλά που ήμουν τότε κατάφερα και βγήκα στις πλάτες των αντιπάλων μου με ένα πιστόλι και έλεγαν “μη βαράς είμαστε μαζί!!!” και εγώ τους είπα. “ όχι είμαι από τους απέναντι!!!”! Τότε έλεγαν όλοι ότι χάσαμε τον τεράστιο και δε μπορούμε να τον βρούμε.Πως έφτασες μέχρι εδώ, δηλαδή να έχεις μια πολύ καλή ομάδα με χορηγούς? :

   Αυτό το οφείλω στα παιδιά, στην ομάδα! Είμαστε από διάφορες κοινωνικές πλευρές της Ελλάδας, δεν έχουμε όλοι το ίδιο επίπεδο μάθησης και δεν έχουμε εκπαιδευτεί όλοι στο στρατό. Φανταστείτε ότι έχουμε και γυναίκα στην ομάδα και θεωρείται από τους καλούς παίκτες. Έχει να κάνει με το δέσιμο σαν παρέα και μετά σαν παίχτες της ομάδας. Είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες, για αυτό και ταιριάξαμε. Και φυσικά έχει να κάνει και με το πείσμα των παιδιών που θέλουν να δείξουν κάτι καλό στον εαυτό τους πρώτα και στην ομάδα μετά.

Ποιά είναι τα σχέδια σας για το 2012? :

   Ξανα-ξεκινάμε τη τρίτη εβδομάδα του οκτωμβρίου τουρνουά πάλι! Ξεκινήσαμε το πρώτο μας τουρνουά το 2009-2010 και βγήκαμε 13η ομάδα. Καταφέραμε  το 2010-2011 να είμαστε η δεύτερη ομάδα στην Ελλάδα και ευελπιστούμε φέτος να είμαστε πάλι στη τριάδα! Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τους παρόντες χορηγούς και ανοίγει και κάποια δίοδος για συνεργασία και με μια άλλη εταιρία, θα δούμε στη πορεία! Ακόμα στα σχέδια μας είναι και μια υπο-ομάδα για να παίξει στη μικρή κατηγορία που έχει βγει για το paintball η οποία θα προπονείται από εμάς.

Ευχαριστούμε πολύ Marwan και εύχομαι πολλές επιτυχίες

Να ‘σαι καλά Γιάννη και σε προσκαλώ εσένα και το editorial team εκ μέρους των Last Chancers στην ομάδα μου να ρίξουμε καμιά μπίλια.


Για περισσότερα (εικόνες, videos, νέα κ.α.) θα βρείτε στο επίσημο site των Last Chancers στο 

Γιάννης Βασσάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου