Αρχείο

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Exit music for a film: Friends with benefits




«Friends with benefits» ή «Όχι μόνο φίλοι» στα ελληνικά. Πρόκειται για ακόμα μια ευχάριστη ρομαντική κωμωδία με πρωταγωνιστές τον Justin Timberlake και την Mila Kunis.

  Η Jamie (Mila Kunis), μια διευθύντρια στρατολόγισης υπαλλήλων, και ο Dylan (Justin Timberlake), καλλιτεχνικός διευθυντής σε ένα μικρό blog, βρίσκονται στην Νέα Υόρκη για να τον συστήσει σε μια μεγάλη εταιρεία. Αφού τον δέχονται στη δουλειά η Jamie αναλαμβάνει να τον πείσει να μείνει εκεί και μη έχοντας κάποιoν άλλον στην πόλη ο Dylan, περνάει αρκετό χρόνο με  την νέα του φίλη. Καθώς βλέπαν μια ταινία, επηρεασμένοι και από τους πρόσφατους χωρισμούς τους, ανταλλάσουν απόψεις περί φιλίας και σεξ. Σεξ χωρίς συναισθηματικούς δεσμούς μεταξύ φίλων (ακούγεται τόσο απλό και ιδανικό..), αποφάσισαν οι πρωταγωνιστές, αλλά λίγο αργότερα η Jamie θα το σταματήσει ψάχνοντας κάτι πιο συναισθηματικό. Γνωρίζει έναν υποψήφιο πρίγκιπα και αφού περνάει τις δοκιμασίες .. φεύγει! 

  Πληγωμένη γυρνάει στον «φίλο» της να την παρηγορήσει και αυτός με την σειρά του την προσκαλεί για ένα weekend στο πατρικό του στο L.A. Άλλη μια βραδια πάθους μεταξύ των δυο φίλων ακολουθεί και την επόμενη μέρα η Jamie θα φύγει πληγωμένη (ξανά) καθώς κρυφάκουσε τον Dylan να μιλάει για αυτήν στην αδερφή του.

Επιστρέφοντας πίσω, η
Jamie αγνοεί τον Dylan ο οποίος την ψάχνει χωρίς να ξέρει τι έγινε. ‘Υστερα από μερικές γονικές συμβουλές αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι μάλλον τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα είχαν σχεδιάσει. Παγιδεύτηκαν στα κλισέ που μισούσαν και ο μόνος δρόμος ήταν να το παραδεχτούν και να ζήσουν το love story τους.

  Μία ευχάριστη ταινία όπως είπα και πριν,
popcorn-friendly θα έλεγα, με ιδιαίτερο στοιχείο την σχέση των δυο πρωταγωνιστών. Επίσης πρέπει να παραδεχτώ τον κύριο Timberlake διότι πριν τον δω να παίζει ήμουν αρκετά προκατειλημμένος αλλά με εξέπληξε ευχάριστα όσες φορές έχω παρακολουθήσει έργο του.



-Στην ταινία ακόμα συμμετέχουν οι :
                -Emma Stone
                -Patricia Clarkson
               -Jenna Elfman
                -Bryan Greenberg
                -Richard Jenkins
                -Woody Harrelson
                -ANDY SAMBERG 










Ειδικά ευχαριστώ στον Άρη-Νικόλαο Μανωλίδη.





Σωτήρης Καρύδας