Αρχείο

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

The Geek Limbo: Game of Thrones is beyond awesome


Μετά το τέλος του Lost αναρωτιόμουν ποια θα είναι η νέα σειρά που θα μπορέσει να συγκριθεί μαζί της, όχι απο άποψη ομοιοτήτων στο σενάριο και στην ατμόσφαιρα, αλλά απο άποψη budget παραγωγής και άμεσων δειγμάτων λατρείας και αγάπης απ΄τον κόσμο. Το HBO λοιπόν, μόλις ολοκλήρωσε την προβολή της πρώτης σεζόν της νέας πολυσυζητημένης του σειράς που όλα δείχνουν ότι θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας. Ο τίτλος της σειράς, Game of Thrones.




            Το Game Of Thrones είναι βασισμένο στην σειρά βιβλίων του George R. R. Martin, "A song of ice and fire". Είναι μία περιπέτεια μυστηρίου σε μεσαιωνικό setting, αλλά όχι στον δικό μας κόσμο, σκοτεινή, βίαιη με καταπληκτικούς χαρακτήρες και σεναριακές ανατροπές σε κάθε επεισόδιο. Η πλειοψηφία του cast μας συστήνεται απο το πρώτο επεισόδιο που ενώ μπορεί να φανέι δύσκολο να συγκρατήσουν οι τηλεθεατές τόσα ονόματα χαρακτήρων, τους οίκους που ανήκουν και τις αρκετές παράλληλες ιστορίες που εξελίσσονται ταυτόχρονα, η διαβίβαση τόσων πληροφοριών όμως δεν είναι τόσο τρομαχτική όσο φαίνεται. Αντιθέτως γίνεται με περίσσεια άνεση και σιγά σιγά συμπληρώνεται το παζλ της σειράς, προσφέροντας μας μία αριστουργηματική πρώτη σεζόν.




            Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να δωθεί στις ερμηνείες των ηθοποιών που πρωταγωνιστούν στη σειρά καθώς, ειλικρινά, δε ξέρεις ποιον να πρωτοδιαλέξεις ως τον αγαπημένο σου. Βοηθάει βέβαια το γεγονός ότι όλοι έιναι καλογραμμένοι χαρακτήρες βιβλίων, αλλά μάρέσει το γεγονός ότι έχουν επιλεχθεί λιγότερο γνωστοί μεν, ιδιαίτερα αγαπητοί δε, ηθοποιοί για αυτή τη σειρά που προσφέρουν το δικό τους χρώμα στο πολύπλοκο κόσμο του Game Of Thrones.




            Όσοι δεν το έχετε ξεκινήσει ακόμα, μη χάνετε χρόνο. Σκοπεύω σύντομα να ξεκινήσω και τα βιβλία καθώς δεν μπορώ να περιμένω μέχρι τον Απρίλιο για τη νέα σεζόν.




WARNING! Η facebook σελίδα της σειράς είναι γεμάτη απαράδεκτα spoilers οπότε αποφύγετε την για να μη σας χαλάσει η εμπειρία της σειράς.




Βαγγέλης Σωφρονάς
vsofronas@rouamat.com