Αρχείο

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Η ντεμέκ μουσική γωνιά: From Australia to the streets.




Το ξέρω ότι ασχολήθηκα με το beat box πρόσφατα αλλά για άλλη μια φορά, check it out.



Dub Fx.

Ο Dub Fx είναι ένας μουσικός από την Αυστραλία, γνωστός κυρίως στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.  Μαζί με την αρραβωνιαστικιά του (ωωω τι γλυκό), την Flower Fairy, γυρίζει τον κόσμο και παίζει μουσική στους δρόμους. Η μουσική του είναι συνήθως σε Dub, Drum n Bass, Hip Hop και Dub step μονοπάτια.


Σε τέτοια φάση.

Όπως καταλάβατε, η διαδικασία των τραγουδιών του είναι απλή. Χρησιμοποιεί ένα loop station για να ηχογραφεί κομμάτι – κομμάτι τις λούπες που θα χρησιμοποιήσει στο τραγούδι, και επεξεργάζεται τα κανάλια με τη βοήθεια μιας πεταλιέρας για μπάσο, προσθέτοντας έτσι διάφορα εφέ. Με τη φωνή του δημιουργεί λούπες με drum beats, μπάσο και δεύτερες φωνές, και στη συνέχεια τραγούδα από πάνω. Τα τραγούδια του είναι απλά, όμορφα και δημιουργικά. Σε μερικά από αυτά, έχει guest appearances από άλλους καλλιτέχνες όπως ο Mr. Woodnote (σαξοφωνίστας – beat boxer), Cade, Pete Philly και άλλους.



Αυτό που ίσως με τράβηξε πιο πολύ, είναι ο τρόπος που προωθείται. Έγινε γνωστός μέσω YouTube φυσικά, αλλά χρησιμοποιεί διάφορα social media για να ανακοινώνει τις συναυλίες του, και μετά βασίζεται σε προώθηση από στόμα σε στόμα. Πριν από λίγο καιρό είχα μπει στη σελίδα του στο Facebook για να μάθω που παίζει και στην στήλη live έγραφε Costa Rica. Τίποτα άλλο. Απλά γυρνούσε τη χωρά και έπαιζε στους δρόμους.

Σας αφήνω με μερικά ακόμα βίντεο. Τελειώνουν και οι εξεταστικές σιγά σιγά! Καλές βουτιές σε όσους τέλειωσαν, καλό κουράγιο σε όσους έχουν λίγες μέρες ακόμα.









Άρης Μανωλίδης
amanolidis@rouamat.com