Αρχείο

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

The game is afoot: Μισώ και εγώ την ΕΑ!




Αγαπητή ΕΑ,

Σε μισώ για πολλούς και διάφορους λόγους.. Πρώτον επειδή δεν μπορώ να βγώ από το εισαγωγικό video. Δηλαδή πληρώνω 60 ευρώ και δεν μπορείς να κλείσεις την διαφήμιση τους. Γιατί τα 60 ευρώ δεν έχουν καμία απολύτως αξία και κάπως πρέπει να αποσβέσεις. Δεύτερον αυτό το καινούργιο το ΕΑ Origin. Καταλαβαίνω πως το Steam δημιουργούσε ένα κενό στα έσοδα και η ομάδα marketing για να δικαιολογήσει το μισθό της έπρεπε να το καλύψει αλλά είμαι σίγουρος ότι κανένας gamer δεν θέλει 10 διαφορετικά platforms για να παίζει παιχνίδια. Και όταν αγοράζω ένα παιχνίδι απαιτώ να μπορώ να το κατεβάσω και να το παίξω όποτε θέλω και να μην χρειάζεται να το ξαναγοράσω μετά από ένα χρόνο επειδή έτσι σου αρέσει.

Μα πιο πολύ από όλα σε μισώ επειδή κατέστρεψες έναν από τους αγαπημένους μου τίτλους. Δεν μιλάω για το Command & Conquer,οι πληγές αυτές έχουν ήδη κλείσει. Το Syndicate όμως τι σου έφταιξε.


Ναι ωραία τα γραφικά και τα εφέ αλλά αυτό δεν είναι Syndicate. Είναι ένα ακόμη Battlefield μεταμφιεσμένο.

Αυτό είναι Syndicate.


Δεν μπορούσες απλά να κάνεις ένα remake με σύγχρονα γραφικά και ήχους. Έπρεπε να είναι ένα ακόμη FPS επειδή από όσο καταλαβαίνω τα υπερβολικά νούμερα δεν θα βγαίναν αλλιώς. Και φυσικά έπρεπε να εξαγοράσεις όλα τα δικαιώματα για να μη μπορεί κανείς να δημιουργήσει κάτι καινοτόμο με αυτό το αριστούργημα.

Θα μπορούσα να συνεχίσω αλλά επιλέγω να κλείσω με τρεις λέξεις. Δεν ξεγελάς κανέναν...


Με εκτίμηση



Χαρίλαος Χυτάς

The Geek Limbo Transformers: MMO in the making




  Πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε ότι το πρώτο ΜΜΟ με θέμα τον κόσμο των Transformers είναι υπό κατασκευή. Ο τίτλος του είναι Transformers Universe και η εταιρεία που το έχει αναλάβει είναι η Jagex, γνωστή από το άκρως επιτυχημένο online game Runescape.
            
  Το game θα εξελίσσεται στη Γη και χρονολογικά θα είναι κοντά στη σειρά Transfomers Prime και όχι στη G1 έκδοση. Οι παίκτες θα μπορούν να δημιουργούν το δικό τους Autobot ή Decepticon,  το customization του χαρακτήρα τους θα είναι παρόμοιο με γνωστά MMO games (επιλογή κλάσης, εμφάνισης κλπ), τα οχήματα στα οποία θα μεταμορφώνονται θα λειτουργούν ως mounts και θα υπάρχει τόσο PvP όσο και PvE περιεχόμενο. To παιχνίδι επίσης θα είναι free to play Ως εδώ όλα καλά. Το περίεργο της υπόθεσης όμως είναι πως θα είναι browser game που θα τρέχει παράλληλα με ένα ελαφρύ client πρόγραμμα.

   Και εδώ είναι που τα πράγματα αρχίζουν και με κάνουν να στραβώνω το κεφάλι μου. Browser game Transformers? Δυστυχώς μπορώ ήδη να αισθανθώ το casual σύννεφο να πλανιέται πάνω απτο development του. Περιεχόμενο που ενώ έχει απίστευτη δυνατότητα εξελιχθεί σε κάτι φανταστικό να πετιέται στην άκρη για μία εύκολη λύση και μπορεί να είμαι υπερβολικός καθώς δεν έχουμε δει ακόμα ούτε καν gameplay video αλλά είμαι πολύ απαισιόδοξος για το πώς θα μπορέσει ένα browser game να «σηκώσει» το ΜΜΟ που όλοι οι Transformers fans ονειρευόμασταν.

   Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές απτα screenshots του trailer και δείγματα του concept art που δημοσιεύθηκαν ενώ το πρώτο trailer θα κάνει πρεμιέρα τις επόμενες μέρες.










Βαγγέλης Σωφρονάς