Αρχείο

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Η κουτσομπόλα μέσα μου: Χάθηκε ο Έλληνας Μπέκαμ...





Θρήνος για τον Νίκο Γιγουρτάκη! Ο αιφνίδιος θάνατος του «Ελληνα Μπέκαμ» προκάλεσε σοκ στην ελληνική showbiz και βύθισε στη θλίψη την οικογένειά του και τους αναρίθμητους φίλους του που τον υπεραγαπούσαν. Κανείς από τους ανθρώπους της κοσμικής Αθήνας, αλλά και του καλλιτεχνικού στερεώματος δεν πίστευε το κακό που συνέβη. Ο άνθρωπος που όλοι τους λάτρευαν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις τριάντα ετών. Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης, το οποίο φαινομενικά κυλούσε σε φυσιολογικούς ρυθμούς για τον «Mr Romeo». Ο Νίκος Γιγουρτάκης βρισκόταν μέχρι τις 8.00 μ.μ. στο γυμναστήριο, όπως συνήθιζε, αφού ήταν ένας άνθρωπος που φρόντιζε το σώμα του και την υγεία του. Στη συνέχεια πέρασε από το «Ritz» της Γλυφάδας για να πιει ένα καφεδάκι και να δει τα φιλαράκια του. Καθώς ακόμη ήταν νωρίς, ο Νίκος πήρε δύο φίλους του και την κοπέλα του Ιρένε Λάσπα και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς το Κολωνάκι. Έκατσαν για λίγο στο «Doors» και ήπιαν ένα ποτό. Αμέσως μετά, με την παρέα του επισκέφτηκε ένα από τα μαγαζιά που ανήκει στον πατέρα του, τον Τάκη Γιγουρτάκη, στη λεωφόρο Συγγρού. Λίγη ώρα αργότερα ο Νίκος είπε στην Ιρένε ότι δεν αισθανόταν καλά και πως θα ήταν καλύτερα να πήγαιναν στο διαμέρισμά του στη Γλυφάδα, για να κοιμηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο καιρό ο Νίκος Γιγουρτάκης έλεγε συνεχώς ότι νιώθει πόνους στο στήθος, αλλά δεν θέλησε να το ψάξει παραπάνω. Βέβαια, κανείς από τους καλούς φίλους του που τον αποχαιρέτησαν εκείνο το βράδυ δεν περίμενε ότι δεν θα ξανάβλεπε τον Νίκο ζωντανό, έναν άνθρωπο που έσφυζε από ζωή. Ο Νίκος και η Ιρένε έφτασαν στο σπίτι στη Γλυφάδα και έπεσαν αμέσως για ύπνο. Όμως, στις 4.00 τα ξημερώματα, ο «Mr Romeo» ξύπνησε την κοπέλα του και της παραπονέθηκε ότι ένιωθε μια πολύ έντονη δυσφορία. Η Ιρένε τηλεφώνησε αμέσως στο [Η σχέση του με την Ιρένε Λάσπα ήταν από τις πιο εκρηκτικές.] «166», αλλά και σε μερικούς κολλητούς του Νίκου. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Ασκληπιείο της Βούλας όπου δυστυχώς οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν τον θάνατό του από ανακοπή καρδιάς. Η κηδεία του Νίκου Γιγουρτάκη θα γίνει την Παρασκευή. Αμέσως μετά την είδηση του θανάτου, μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε έξω από το διαμέρισμά του στη Γλυφάδα για να δώσει τα συλλυπητήριά του στους χαροκαμένους γονείς, τον Τάκη και τη Χριστίνα. Ανάμεσά τους ο επιχειρηματίας Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Πέτρος Δούκας, ο επιχειρηματίας Τζίμης Σταθοκωστόπουλος καθώς επίσης και η Χριστίνα Κολέτσα που διατηρούσε σχέση μαζί του στο παρελθόν και ήταν συντετριμμένη. Βέβαια, από το πλευρό των γονιών του σε αυτή την τραγική στιγμή δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα πολλά φιλαράκια του Νίκου, «η παρέα του», όπως τους αποκαλούσε.

«Θέλω να κάνω παιδιά»
«Θέλω πολύ κάποια στιγμή να κάνω οικογένεια και να μπορέσω να ζήσω τα παιδιά μου όσο καλύτερα γίνεται, να μην τους λείψει τίποτα» είχε δηλώσει ο Νίκος Γιγουρτάκης στην τελευταία συνέντευξή του στην «Espresso», τον Μάρτιο του 2010. Η μοίρα ωστόσο παίζει τα δικά της περίεργα παιχνίδια. Τα όνειρα, ακόμη κι αν προέρχονται από έναν τριαντάχρονο νέο, γεμάτο διάθεση για ζωή, μπορεί να αποδειχθούν χάρτινοι πύργοι… Ο «Ελληνας Μπέκαμ», όπως τον αποκαλούσαν, αγαπούσε τα παιδιά και δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους του ότι ήθελε να κάνει πολλά: «Σίγουρα θέλω να κάνω παιδιά. Το αν θα παντρευτώ δεν το έχω ξεκαθαρίσει ακόμα στο μυαλό μου» είχε δηλώσει στην «Espresso». Ένα είναι σίγουρο: είχε απίστευτη διάθεση για ζωή και δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να επαναπαυθεί σε όσα έτοιμα βρήκε [Με την Χριστίνα Κολέτσα.] από την οικογένειά του. Στην ίδια συνέντευξη ο «Mr Romeo» άνοιξε την ψυχή του και μίλησε με παράπονο για όλα όσα κατά καιρούς μπορεί να του καταμαρτυρούσαν κάποιοι, για τις ετικέτες που του κολλούσαν. «Το ότι βρήκα εγώ μια έτοιμη δουλειά και ένα όνομα που έχει μια ιστορία εννοείται ότι βοήθησε. Είναι όμως και ένα βάρος που θα κουβαλάω, ούτως ώστε να μπορέσω να αποδείξω αν είμαι καλύτερος των περιστάσεων και να ανεβάσω ακόμη πιο ψηλά τον πήχη και τους στόχους μας». Αν και του άρεσε η κοσμική ζωή, ο Νίκος δεν σταματούσε στιγμή να ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση. «Ασχολούμαι με τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Είμαι δίπλα στον πατέρα μου και στα νυχτερινά κέντρα που έχουμε. Στις υπόλοιπες επαγγελματικές δραστηριότητες του πατέρα μου δεν έχω πέσει με τα μούτρα» είχε δηλώσει πριν από ένα χρόνο στην «Espresso». «Εμένα όμως με ενδιαφέρει το κομμάτι της νυχτερινής διασκέδασης. Είμαι στο καλλιτεχνικό κομμάτι των επιχειρήσεων». Σίγουρα ήταν ένας από τους πλέον περιζήτητους εργένηδες. Αν και πολλοί έλεγαν πως αλλάζει τις συνοδούς σαν τα πουκάμισα, εκείνος είχε τη δική του, κατασταλαγμένη άποψη για τις γυναίκες: «Ιδανική γυναίκα είναι αυτή που γουστάρει τον άντρα γι’ αυτό που είναι εκείνος. Εγώ θέλω η γυναίκα να με γουστάρει για την προσωπικότητά μου. Εμφανισιακά δεν έχω κάποια συγκεκριμένη προτίμηση». Στην ίδια συνέντευξη μάλιστα είχε παραδεχθεί ότι είχε φάει πάρα πολλές χυλόπιτες από γυναίκες, κάτι που δεν τον ενοχλούσε καθόλου. Ιδιαίτερα ισορροπημένος, πίστευε ακράδαντα ότι η απόρριψη δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση αλλά με τα θέλω των δύο ανθρώπων.
«ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΧΤΗΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ»
Τα λόγια σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχουν αξία, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι στενοί του φίλοι. Ιδιαίτερα το να φεύγει ένα παλικάρι [Ήταν ένας συμπαθέστατος άνθρωπος και είναι τραγικό το ότι χάθηκε τόσο νωρίς, δήλωσε η Αγγελική Ηλιάδη.] με τις ευαισθησίες του Νίκου, όπως τις περιγράφουν κολλητοί και συνεργάτες του, κάνει τον πόνο ακόμη πιο δυσβάσταχτο. Κανείς μέχρι και αργά χθες το βράδυ δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο Νίκος δεν υπάρχει πλέον στη ζωή.

Γιώργος Τσαλίκης: «Τον ξέρω από πιτσιρικά. Έχω δουλέψει με τον πατέρα του, σαν να ήμασταν οικογένεια τους έχω ζήσει, τους έχω πονέσει, μου είναι πολύ δύσκολο. Δεν έχω λόγια. Το μόνο που ξέρω είναι ότι μίλησα με δικούς του ανθρώπους και μου είπαν ότι εδώ και μέρες είχε ενοχλήσεις στο στήθος. Και προχθές το βράδυ το έλεγε και ενώ του έλεγαν να πάει σον γιατρό, εκείνος δεν πήγαινε. Είμαι πάρα πολύ σοκαρισμένος. Όταν χάσαμε τον Γιώργο (αδελφό της γυναίκας μου), μου στάθηκαν σαν οικογένεια».

Χάρης Βαφειάς: «Όταν μου έστειλαν μήνυμα ότι πέθανε, γελούσα, νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα. Όταν το συνειδητοποίησα, έπαθα σοκ και είπα “κρίμα για την οικογένειά του”. Πριν από λίγες μέρες ήμασταν μαζί στη Γλυφάδα. Κρίμα... Το πιο σημαντικό είναι ότι ήταν πολύ διαφορετικός από αυτό που νόμιζε ο κόσμος που δεν τον ήξερε».

Αγγελική Ηλιάδη: «Θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια. Έχουν ένα δύσκολο δρόμο μπροστά τους, πρέπει να έχουν κουράγιο. Ο Θεός να τους δίνει δύναμη να το αντιμετωπίσουν. Όλοι έχουμε συγκλονιστεί με τον θάνατό του. Ήταν ένας συμπαθέστατος άνθρωπος και είναι τραγικό το ότι χάθηκε τόσο νωρίς».

Χάρης Σιανίδης: «Είμαι σε άθλια κατάσταση, έχω πάθει σοκ, έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ. Ο Νίκος ήταν ένα πάρα πολύ ιδιαίτερο άτομο. Ήταν η ψυχή και το πειραχτήρι της παρέας. Βγαίναμε συχνά και είχαμε κάνει και πολλά ταξίδια μαζί».

Τζίμης Σταθοκωστόπουλος: «Ήταν από τα καλύτερα παιδιά. Ως χαρακτήρας μπορεί να ήταν λίγο ιδιόρρυθμος και εκκεντρικός, αλλά η ψυχή του ήταν μικρού παιδιού. Ειδικά με τους κολλητούς του ήταν μες στην καλή χαρά. Έκανε πλάκες και αστεία. Συναντηθήκαμε προχθές το μεσημέρι στη Γλυφάδα, είχε έρθει να πιούμε καφέ. Ήταν ευδιάθετος και όταν το έμαθα χθες συγκλονίστηκα».


ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
 Ο Νίκος Γιγουρτάκης υπήρξε ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες της Αθήνας. Ο «Ελληνας Μπέκαμ» ή «Mr Romeo» ήταν δύο από τους τίτλους που πολλοί του είχαν αποδώσει. Ο νεαρός επιχειρηματίας κατά καιρούς είχε απασχολήσει τα φώτα της δημοσιότητας με τις σχέσεις του με αιθέριες παρουσίες της showbiz. Ο τελευταίος μεγάλος έρωτάς του ήταν το μοντέλο Ειρήνη Λάσπα με την οποία διατηρούσε μια ιδιαίτερα εκρηκτική σχέση. Μια σχέση που τον τελευταίο καιρό μάλιστα πέρασε από σαράντα κύματα! Δεν είναι λίγες οι φορές που ο φωτογραφικός φακός τούς είχε απαθανατίσει σε νυχτερινά στέκια να ανταλλάσσουν καυτά φιλιά. Ένας από τους μεγάλους έρωτες του επιχειρηματία υπήρξε και η σέξι τραγουδίστρια Χριστίνα Κολέτσα. Η σχέση τους πέρασε από διάφορα σκαμπανεβάσματα, αλλά τελικά τράβηξε ο καθένας τον δρόμο του, παραμένοντας ωστόσο δύο πολύ καλοί φίλοι. Η μελαχρινή σεξοβόμβα και πρώην Playmate Eφη Κυριάκου ήταν μία ακόμη από τις γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του Νίκου αφού για αρκετό διάστημα είχαν σχέση και απασχόλησαν τα φώτα της δημοσιότητας. Έναν παθιασμένο έρωτα έζησε επίσης με τον επιχειρηματία και η σέξι Τζούλια Αλεξανδράτου. Η ξανθιά καλλονή ανήκει και αυτή στις γυναίκες που δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στη γοητεία του «Ελληνα Μπέκαμ». Πανικός στο Facebook. «Eκεί που πήγες να είσαι πολύ ευτυχισμένος!» Από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε η δυσάρεστη είδηση, οι αμέτρητοι φίλοι του κατέκλυσαν τη σελίδα του στο Facebook με συγκινητικά μηνύματα. «Απίστευτο! Έχω σοκαριστεί», «Καλό ταξίδι, αρχηγέ! Έφυγες νέος και πανέμορφος», «Να μας κοιτάς από ψηλά και να μας γελάς, φίλε», «Πολλοί θα ήθελαν να είναι σαν κι εσένα. Αλλά “Γίγου” μόνο ένας. Θα σε θυμάμαι πάντα». Αυτά είναι μερικά από τα εκατοντάδες μηνύματα που έστειλαν στο Facebοok γνωστά μοντέλα, νεαροί επιχειρηματίες, αλλά και πολλοί άλλοι διαδικτυακοί φίλοι του με τους οποίους ο «Γίγου» (όπως τον αποκαλούσαν χαϊδευτικά) επικοινωνούσε μαζί τους. Ανάμεσά τους, ο Αλέξανδρος Παρθένης, ο Νίκος Αγούδημος, ο Βασίλης Σταθοκωστόπουλος, ο Νίκος Μπιουρ, ο Τάσος Μοιραράκης, ο Χάρης Ψωμιάδης, η Βαλεντίνα Τσεπάνου, η Χριστίνα Παπαδάκη, η Ινα Παλαμά, η Αλεξάνδρα Λοΐζου, η Νάντια Κάρβελη, η Ζώζα Μεταξά, η Μαρία Ξυπολυτά κ.ά.