Αρχείο

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Φλερτάροντας με τ' άστρα: Προβλέψεις Ιουλίου

Αχ, καλοκαίρι...! Δύσκολα θα δούμε ήλιο μου φαίνεται με τέτοιο καιρό, αλλά δεν υπάρχει λόγος να πτοούμαστε, θα μας έρθει κάποια στιγμή και θα μας τσουρουφλίσει. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι μετα τις εκλείψεις δεν θα έχουμε πολλές αλλαγές μέσα σε αυτό τον μήνα!

Κατεβάστε τις προβλέψεις του Κυριάκου Κοκτζίδη από ΕΔΩ

Five Plus One Elements: Goodwood - Festival of Speed





  Αυτή η μεγάλη μίξη οκτανίων και ικανοτήτων είναι από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς παγκοσμίως. Οδηγοί, οχήματα και μια μεγάλη ιστορία όπως αυτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού  συναντιόνται για πάνω από ένα μήνα στο ετήσιο  Goodwood Festival of Speed που είναι μια μεγάλη  γιορτή για τις συγκινήσεις και το θέαμα που προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια. Περιλαμβάνει επιδείξεις με ότι κινείται πάνω σε ρόδες από τον 20ο αλλά και τον 21ο αιώνα όπως trial bikes, motocross, bmx, sports cars, super cars, μονοθέσια Φόρμουλα 1 και τώρα ανεβαίνουμε...! Στα Αirshows με RΑF Tornado και οι απίστευτοι σχηματισμοί των  Red arrows...χαμηλές πτήσεις πάνω από το χώρο του φεστιβάλ με Boeing 747  κάτι που έγινε το 2004 και 2005, το 2008 πέταξε πάνω απ τα κεφάλια τους ένα Air Bus A830 αφήνοντας άφωνο το κοινό. Όπως καταλάβατε το μόνο που ίσως να λείπει από εκεί είναι ένα διαστημικό λεωφορείο Discovery. 











 To  Goodwood Festival of Speed ξεκίνησε το 1993 με σκοπό να φέρει το μηχανοκίνητο αθλητισμό πίσω στο Goodwood, μέρος  σταθμός στην ιστορία των Βρετανικών αγώνων ταχύτητας. Στη πορεία όμως εξελίχθηκε σε ένα show τεραστίων διαστάσεων που δε χορταίνει το μάτι. Στο  καθιερωμένο circuit Hill Climb που συμμετέχουν τα αμάξια ανά κατηγορίες το ρεκόρ κατέχει ένας από τους κορυφαίους οδηγούς Φορμουλα 1 ο Nick Heidfeld με McLaren MP4/13. Για λόγους ασφαλείας τα μονοθέσια δε συμμετέχουν πλέον σε αυτό το circuit δίνοντας όμως κάθε χρόνο ένα βροντερό  παρόν με το show τους και τον εκκωφαντικό και ξεχωριστό ήχο τους... eeeeeVZAAaaannnAnnn.....!
  
 
  Το  Goodwood Action Sports ή αλλιώς  GAS, αφιερώνει ειδικό χώρο για τα αγαπημένα μου δίκυκλα με shows και τεράστια ονόματα όπως ο Robbie Madisson ο οποίος το 2009 έκανε back flip  με Freestyle Motocross  FMX κατά μήκος του Tower Bridge του Λονδίνου. Και άλλοι μεγάλοι αθλητές του FMX όπως το δίδυμο Thomas Pages και Jeremy Rouanet που θα έρθουν αντιμέτωποι με τον Chris Birch και Jamie Squibb. Οι 20 επίλεκτοι από την GAS θα “δίνουν ρέστα” μέχρι τις 4 Ιουλίου πάνω σε ράμπες, rails, άλματα...χρησιμοποιόντας FMX, BMX, MTB, trial bikes στα 2ωρα καθημερινά τους shows. Για άλλη μια χρονιά ο αγαπημένος της GAS πρωταθλητής του trial  Dougie Lampkin θα είναι εκεί καβαλώντας και πηδώντας ότι του γεμίσει το μάτι.


Και κάτι τελευταίο...σε ένα τέτοιο φεστιβάλ πιστεύω πως δε θα μπορούσε να λείπει η μουσική... και ειδικά η rock που είναι ταυτισμένη με τη γρήγορη αυτοκίνηση...Bike, Cars, Stars and Guitars!



Μέρος: Goodwood, England



Γιάννης Βασσάρας
gvassaras@rouamat.com