Αρχείο

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

To Counter Strike or not to Counter Strike?


Σίγουρα όλοι έχουμε παίξει CS κάποια στιγμή και οι λέξεις headshotcampέρι και άλλες παρόμοιες είχαν γίνει καθημερινό φαινόμενο σε όλα τα net-café.Ήταν και είναι ένα “easy to learn, hard to mastergame. H διαφορά εμπειρίας είναι ιδιαίτερα αισθητή αλλά αυτό δεν καθιστά το game απαγορευτικό προς τους νέους παίκτες.

Αν έχετε ασχοληθεί με το χώρο του online gaming σίγουρα θα έχετε κατανοήσει ότι χρόνια τώρα το Counter Strike 1.6 και οι παλιότερες εκδόσεις του αποτελούσαν τον αδιαφιλονίκητο βασιλιά των Esports.  Απλό concept,μεγάλο βάθος,ενεργό community, spectator  mods είναι κάποια από τα στοιχεία που κράτησαν το CS σε όλα τα μεγάλα tournaments.Η αλήθεια όμως είναι οτί το CS έχει κλείσει ήδη 10 χρόνια ζωής και έχει έρθει η αρχή του τέλους.Βέβαια,η ηλικία ενός game δεν αποτελεί αρνητικό παράγοντα για τους παίκτες.Quake, Starcraft, Trackmania αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα.Όμως οι εταιρίες,κυρίως κατασκευαστές hardware, που ξοδεύουν μεγάλα χρηματικά ποσά για να διαφημιστούν δεν βλέπουν με καλό μάτι ένα game που παίζει σε μηχανήματα του ψυχρού πολέμου.Θέλουν games που για το μέγιστο της αποδόσης τους χρειάζονται 10 τετραπύρηνους επεξεργαστές,4 GB κάρτες γραφικών κτλπ.Το μόνο σίγουρο είναι ότι ήδη ψάχνουν τον διάδοχο.

Και κάπου εδώ έρχετε το CS ProMod. Δίνετε για πρώτη φορά η ευκαιρία σε τρίτους για ένα full customized CS  game βασισμένο στην μηχανή Source.To project ξεκίνησε το 2006 αλλά άρχισε και πάλι από την αρχή το 2007 υπό την εποπτεία του KevinarQonBlenkinsopp, κατασκευαστή των διασημότερων mods για το Quake 3 και 4.


Θα γίνει το ProMod ο σωτήρας του CS? Η μηχανή Source είναι αρκετά παλιά, αλλά φήμες θέλουν την Valve να θέλει να μπεί στο franchise του Counterstrike.

Time will tell…



Χαρίλαος Χυτάς
cchitas@rouamat.com

The Geek Limbo: New Thundercats!



Πρόσφατα έγινε γνωστό πως η κινηματογραφική μεταφορά της αγαπημένης cartoon σειράς που μεσουρανούσε στα τέλη των 80’s και στις αρχές των 90’s μπήκε στον πάγο και το πιο πιθανό είναι ότι το project δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ. Το κενό όμως έρχεται να αναπληρώσει μια νέα σειρά Thundercats που θα κάνει πρεμιέρα αυτό τον Ιούλιο. Η ιστορία θα διαφέρει ελαφρώς από αυτή που γνωρίσαμε όλοι (τη καταστροφή της πατρίδας τους και την επιβίωση και εγκαθίδρυση τους σε έναν νέο πλανήτη) και θα επικεντρωθεί στην διαδοχή του θρόνου της Thundera από τον Lion-O, ενδέχεται όμως να δούμε και γνώριμα σκηνικά στη νέα αυτή έκδοση των Thundercats.


Το trailer με εξέπληξε ευχάριστα. Η πιο anime προσέγγιση ταίριαξε χωρίς να γίνουν τελείως αγνώριστοι και κάπως περίεργοι οι γνωστοί ήρωες αν και τα CGI φαίνονται λίγο απαράδεκτα. Επίσης, που είναι ο Panthro? Στο IMDB της σειράς και στην promotional φωτογραφία υπάρχει κανονικά στο cast αλλά σύμφωνα με το Warming Glow http://warmingglow.uproxx.com/2011/04/the-new-thundercats-looks-good#more-25671) βγάλαν τον Panthro απ' τη σειρά. Μακάρι αυτό το νέο να είναι ράδιο αρβύλα.


BONUS VIDEO:
Thundercats Movie fan-made trailer!


Χαλαρά το καλύτερο fan-made trailer ταινίας ,που δε θα βγει, ποτέ στο youtube. Κάποιος μεγάλος θαυμαστής των Thundercats πήρε σκηνές απ' το Troy, Chronicles of Riddick, Xmen, Underworld και άλλες ταινίες, τις επεξεργάστηκε καρέ-καρέ (μιλάμε για άπειρες ώρες δουλειάς) και συνέθεσε αυτό το εντυπωσιακό trailer που μακάρι να ήταν και αληθινό, enjoy!



Βαγγέλης Σωφρονάς
vsofronas@rouamat.com