Αρχείο

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

The game is afoot: Hot October is hot!




  Ήρθε λοιπόν ο Οκτώβρης και μαζί του αρχίζει το Intel Extreme MastersGlobal Challenge στην Κίνα. Οι καλύτεροι Gamers στον κόσμο θα διαγωνιστούν σε τρεις μεγάλους τίτλους: Starcraft IILeague of LegendsCounter Strike 1.6. Η πλειοψηφία των ομάδων είναι προφανώς Ασιατικές, με συμμετοχές από Ευρώπη και Αμερική. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν τα match-ups στο Starcraft αφού οι Ασιάτες έχουν παράδοση στο συγκεκριμένο game. Θα υπάρχει κάλυψη από HD Stream.

  Ακολουθεί η πρεμιέρα του IGNPro League με επίσημους τίτλους το Starcraft 2 και το LoL. Τα qualifiers έχουν ήδη αρχίσει και όλοι θέλουν να παρακολουθήσουν τον “εμφύλιο” μεταξύ των Αμερικάνων στο League of Legends καθώς έχουν επικρατήσει έναντι των ευρωπαϊκών σε όλα τα τελευταία tour.

  Τέλος τις τελευταίες μέρες του μήνα θα ανοίξει το  Intel Extreme MastersGlobal Challenge στην Νέα Υόρκη που θα συστεγαστεί  μαζί την Comicon. Αν ελπίζατε για περισσότερους τίτλους, θα απογοητευτείτε. Ακόμα δεν έχουν τελειώσει τα qualifiers, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα δούμε τους παλιούς γνώριμους της Αμερικάνικης και Ευρωπαϊκής σκηνής.

Για όλους τους φανατικούς των e-sportso Οκτώβρης θα είναι ένας πολύ καυτός. Άντε και καλό μήνα.



Χαρίλαος Χυτάς

The Geek Limbo: Hottest games till the end of 2011




Η αλήθεια είναι πως από τα περισσότερα video games  που βγήκαν το 2011 μέχρι στιγμής, λίγα κατάφεραν να ικανοποιήσουν τις απίστευτα υψηλές προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί για αυτά. Το φθινόπωρο όμως μόλις ξεκίνησε και έχουμε αρκετά games για να περιμένουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Rage

Η Id software είναι βετεράνος στα first person shooters. Όταν έχεις στο ενεργητικό σου franchises όπως το Doom, Wolfenstein και Quake αν μη τι άλλο κάθε κυκλοφορία σου έχει μια σφραγίδα εγγύησης πριν καν κυκλοφορήσει. Έτσι και το Rage που μας υπόσχεται έναν τεράστιο και εκτενέστατο κόσμο για να εξερευνήσουμε και να σκοτώσουμε ότι βρούμε μπροστά μας.


Ημερομηνία κυκλοφορίας: 14/10
Πλατφόρμες: Xbox 360, PS3, PC

Batman: Arkham City

           
Τα λόγια είναι περιττά. Το Batman Arkham Asylum έδωσε ξανά ελπίδα στα superhero video games και ότι δείγμα της συνέχειας του έχουμε δει απλά μας κάνει να θέλουμε περισσότερο. Μπορούμε από τώρα να πούμε πως θα φιγουράρει στις λίστες για τα game of the year.


Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18/10
Πλατφόρμες: Xbox 360, PS3, PC

Uncharted 3


            Τα προηγούμενα Uncharted αποδείχθηκαν καλύτερες κινηματογραφικές εμπειρίες και από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Το Uncharted 2 έγινε ένας από τους βασικούς λόγους για να αγοράσει κανείς PS3 οπότε περιμένουμε να δούμε το 3ο και μάλλον τελευταίο μέρος της σειράς να είναι και το καλύτερο.


Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1/11
Πλατφόρμες: PS3

 

Elder Scrolls V: Skyrim

            Κάθε  Elder Scrolls game έχει φτιαχτεί με σκοπό να καταβροχθίσει ώρες από τη ζωή μας. Πολλές ώρες. Και για μία ακόμα φορά θα τις δώσουμε χωρίς κανένα δισταγμό με σκοπό να εξερευνήσουμε τον κυριολεκτικά απέραντο κόσμο του Skyrim.


Ημερομηνία κυκλοφορίας: 11/11
Πλατφόρμες: Xbox 360, PS3, PC

Legend Of Zelda: Skyward Sword


            Καινούργιο Zelda. Αυτά. Το μόνο ίσως αρνητικό που μπορούμε να του προσάψουμε είναι πως τα γραφικά που έχουμε δει μέχρι τώρα δεν είναι αντάξια ενός τίτλου του 2011, πράγμα για το οποίο φταίει το ξεπερασμένο hardware του Wii. Όμως είναι Zelda οπότε είναι καλό να μη κλαιγόμαστε για τα γραφικά και να απολαύσουμε έναν από τους τελευταίους σημαντικούς τίτλους του Wii.


Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20/11
Πλατφόρμες: Wii

Star Wars: The Old Republic

           
            Σιχαίνομαι τον όρο WoW-killer καθώς δε πιστεύω ποτέ πως θα υπάρξει τέτοιος τίτλος που να καταφέρει να εκθρονίσει το World Of Warcraft. Ο συνδυασμός όμως του μεγαλύτερο sci-fi franchise με το είδος του mmorpg υλοποιημένο από την Bioware είναι λογικό να έχει δημιουργήσει τεράστιες προσδοκίες στο κοινό. Πριν από μερικές μέρες έλαβα ένα newsletter mail για την ημερομηνία κυκλοφορίας του The Old Republic και πάτησα το pre-order με περίσσεια λαχτάρα. Προβλέπεται πανικός.


Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20/12
Πλατφόρμες: PC




Βαγγέλης Σωφρονάς