Αρχείο

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Κυριακή,γιορτή και... Μπλάλα: Ζήτω η Ελλάς




  Τέλος έλαβε και το φετινό ευρομπασκετ με την εθνική μας να παίρνει τελικά την 6η θέση!! Κάποιοι το είπαν αποτυχία και κατηγόρησαν τον προπονητή της ομάδας Ηλία Ζούρο, άλλοι κατηγόρησαν τους παίκτες ότι δεν έπαιξαν αρκετά καλά και κάποιοι άλλοι είμαι σίγουρος ότι βρήκαν ένα σωρό άλλες δικαιολογίες για να κράξουν αυτή την ομάδα …. Αυτό που έχω να πω εγώ είναι ένα μεγάλο μπράβο! Αυτά που άκουσα από την αρχή του τουρνουά αλλά κυρίως αυτά που διάβασα στο internet δεν περιγράφονται … πόσο πίκρα έβγαλαν κάποιοι συγκεκριμένοι κύριοι δεν λέγεται... Προς προπονητές,  παίκτες (παρόντες και μη ) ακόμα και προς την ομοσπονδία γιατί λένε δεν… πίεσε κάποιους παίκτες να παίξουν φέτος το καλοκαίρι… Ο κύριος Ζουρος είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη (καλύτερος προπονητής του euro cup το 2010) και το έδειξε με την εξαιρετική τακτική που ακλούθησε η ομάδα φέτος το καλοκαίρι παίζοντας ανά διαστήματα γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ , όσο για τους παίκτες που δεν ήθελαν να παίξουν φέτος έχω να πω μόνο αυτό… όταν ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Dirk Nowitzki παίζει πάνω από 85 αγώνες την χρονιά και συνεχίζει και έρχεται κάθε καλοκαίρι για να παίξει με μια μετριότατη έως και κακή ομάδα όπως είναι η Γερμανία μόνο και μόνο για το εθνόσημο ενώ κάποιοι δικοί μας παίζουν 30 αγώνες και μετά νιώθουν ¨κουρασμένοι¨ και θέλουν να ξεκουραστούν αυτό λέει πολλά…

  Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα με την προσθήκη του έμπειρου Σπανούλη στη θέση του point guard (οργανωτή) ο οποίος απουσίασε λόγο τραυματισμού την τελευταία στιγμή αλλά και μέσα σε βάθος χρόνου, καθώς είναι μια νέα ομάδα όχι μόνο σε ηλικία, θα κάνει μεγάλα πράγματα! Βέβαια ο καθένας μπορεί να βγει και να πει ότι αυτή η ομάδα είναι αποτυχημένη καθώς δεν μπήκε στην ζώνη των μεταλλίων αλλά ας μην είμαστε πλεονέκτες και ας δούμε λίγο με πόσα νέα άτομα αυτή η ομάδα κατάφερε να φτάσει στην 6η θέση ενώ κανείς σχεδόν δεν πίστευε ούτε καν στην είσοδο της στους 8… Εντάξει δεν έπαιξε και το θεαματικότερο μπάσκετ, μακράν βέβαια καλύτερο από αυτό που παίζουμε τα τελευταία χρόνια στην επίθεση, μπορεί ούτε η άμυνα μας να ήταν τόσο δυνατή όσο τα τελευταία χρόνια, αλλά μην ξεχνάμε ότι η ομάδα που πήρε το χρυσό στο Βελιγράδι το 2005 αλλά και την δεύτερη θέση στο παγκόσμιο δεν χτίστηκε σε ένα καλοκαίρι… Οι παίκτες ήξεραν ο ένας τον άλλο όχι μόνο μέσω της εθνικής, αλλά και μέσω των ομάδων που έπαιζαν αφού παραπάνω από τους μισούς έπαιζαν για τον παναθηναϊκό… Αυτή η ομάδα έχει παρόν, αλλά κυρίως έχει μέλλον και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε…

  Τέλος θα κλείσω με κάτι που άκουσα στη συνέντευξη μετά το ματς με την Λιθουανία από τον 2ης γενιάς παρακαλώ πολύ Έλληνα Κώστα Κουφό ο οποίος είπε ότι είναι μεγάλη τιμή του και χαρά που παίζει με το εθνόσημο και τελειώνοντας φώναξε δυνατά «Ζήτω η Ελλάς!». Μπράβο στον προπονητή και στους φιλάθλους που βρέθηκαν στην Λιθουανία για να υποστηρίξουν την εθνική μας, αλλά και ένα μεγάλο  μπράβο στους παίκτες αυτής της ομάδας που έδωσαν και την ψυχή τους στο παρκέ γι αυτή την ομάδα και κατάφεραν να μας κάνουν για ακόμα μια φορά  περήφανους  μέσα σε αυτούς τους δύσκολους  καιρούς που περνά η χώρα μας!

Καλή εβδομάδα σε όλους!


Γιώργος Παπαρήγας

Five Plus One Elements: Praying Mantis of Wong Long





'Ενας από τους λόγους που κάνουν τις Κινέζικες πολεμικές τέχνες τόσο ενδιαφέρουσες και πορωτικές πέρα απο το τεχνικό θέμα, είναι γιατί συνοδέυονται από πολλούς και περίεργους αστικούς μύθους και ιστορίες που κανείς δεν ξέρει αν αληθεύουν. Λίγη σημασία έχει όμως, γιατί οι κινέζοι έχουν φροντίσει αυτές οι ιστορίες (ίσως και αρκετά παραφουσκωμένες) να μείνουν ζωντανές από δάσκαλο σε μαθητή μέσα στους αιώνες και να διασωθεί μια μεγάλη κληρονομια όπως αυτή του Kung Fu.
 

  Καθ 'όλη την πολυτάραχη ιστορία της Κίνας έχουν υπάρξει πολλές μορφές των πολεμικών τεχνών που οφείλουν την ανάπτυξή τους στο ναό Shaolin στην επαρχία Χενάν.

Σύμφωνα με την παράδοση, ιδρυτής του Praying Mantis στυλ ήταν ο κύριος Wong Long, ένας αξύριστος μοναχός του ναού. Ο Wong Long είχε μελέτησει πολλές πολεμικές τέχνες στα νιάτα του. Μπήκε στο ναό Shaolin περίπου 350 με 400 χρόνια πριν, κατά την περίοδο μεταξύ των δυναστειων Μινγκ (1368-1644) και Τσινγκ (1644-1911). Στο ναό ο Wong Long θα εκπαιδεύονταν στο Kung Fu με του υπόλοιπους μοναχούς, αλλά όσο σκληρά και αν είχε εκπαιδευτεί, ποτέ δεν μπορούσε να φθάσει στο επίπεδο τους και πάντα έχανε σε μάχες. Έτσι ο Wong άρχισε την αναζήτηση σε άλλες περιοχές της Κίνας για τον “Kung Fu Master” που θα τον βοηθήσει να βελτιώσει το Kung Fu του. Ακόμα και όταν  επέστρεψε στο ναό Shaolin αν και είχε μάθει τις τεχνικές των δεκαεπτά στυλ Κουνγκ Φου δεν μπορούσε να νικήσει ακόμα. Μια μέρα καθώς περπάτουσε ο Wong Long  είδε μια πάλη ανάμεσα σε ένα Praying Mantis και Cicada (ένα μεγάλο ευρύ φτερωτό έντομο της οικογένειας homopterous).



 
  Αν και εκ πρώτης όψεως φαινόταν ότι η μικρή Mantis είχε καθαρά μειονεκτική θέση έναντι αυτού του μεγάλου εντόμου, πολεμούσε με μεγάλο θάρρος. Ο Wong ήταν γοητευμένος από την επιθετικότητα, την ταχύτητα και τη δύναμη του φαινομενικά “overmatched” Mantis. Όταν η Cicada επιτέθηκε, η Mantis είχε το σώμα στο πλάι, και με αστραπιαία ταχύτητα δύναμη καρφιτσώνει τη Cicada με τους ισχυρούς τους βραχίονες του. Ο Wong Long πήρε την Mantis πίσω για περαιτέρω μελέτη, χρησιμοποίησε ένα καλάμι για να προκαλεί την Mantis και μελέτησε προσεκτικά τις κινήσεις του εντόμου εξετάζοντας το πώς αντιδρά σε διάφορες καταστάσεις. Ο  Wong θα μιμηθεί στη συνέχεια αυτές τις κινήσεις και με την πάροδο του χρόνου το σύστημα σιγά-σιγά τελειοποιήθηκε.

  Guess whose back! Όταν επέστρεψε στο ναό προς μεγάλη έκπληξή των μοναχών ήταν σε θέση να τους νικήσει σε τέτοιο βαθμό που συνέχισαν την εκπαίδευση από κοινού με τους μοναχούς για την περαιτέρω βελτίωση αυτού του νέου στυλ. Ακόμα ο Wong Long παρατήρησε επίσης τον τρόπο με τον οποίο κινούνται οι πίθηκοι και δημιούργησε το Mantis Monkey Step, μια γρήγορη και ισορροπημένη μέθοδος βηματισμών Praying Mantis.


  Τα 17 στυλ Kung Fu:

 Long Fist of Tai Cho
Tung Pi style of Han Tung
Twisting Locking techniques of Tzen Un
Short Fist of Un Yian
Short Range sriking of Ma Chi
Monkey Style of Sun Tan
Body Leaning of Wang Tien
Flying Face Palm of of Mian She
Knocking Hands of Chin Siang
Rigid Collapsing Throwing strokes of Wai Tek
Hook, Embrace and Pluck Techniques of Liu Sing
Rolling Sneaking Technique of Tain Fang
Grabbing Throwing of Ian Ching
Mandarin Duck Kick of Lin Chung
Seven Continuous Fist of Meng Sen
Belly Cutting Punch of Chun Lian
Pole Plucking of Yang Kun



Πάρτε και μια ίδεα απο τα forms του Mantis style!

                    http://kungfu.tianjin-trade.com/praying-mantis/tutorial/pic07.htm



Γιάννης Βασσάρας