Αρχείο

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

The Geek Limbo

Περί Motion Control Gaming: The future is…not here yet.

Είναι γνωστό πως η Sony και η Microsoft αποφάσισαν να μπουν στο χορό του motion control gaming, εισάγοντας στην αγόρα το PS Move και το Kinect αντίστοιχα. Όσοι δεν γνωρίζουν περι τίνος πρόκειται ας τσεκάρουν αυτά τα video.





Βλέποντας πρώτη φορά το PS Move αμέσως σκέφτηκα «Πολυ original ρε παιδια, μπράβο. Επόμενη φορά να κλέβετε ιδέες που έχουν παρουσιαστεί 10 χρονια πιο πριν και να τις μοστράρετε για δικές σας.» Βέβαια η Sony υπόσχεται μια βιβλιοθήκη παιχνιδιών που δε θα έχουν σχέση με αυτη του Wii, θα απευθυνεται δηλαδη σε πιο “hardcoregamers και η αλήθεια είναι πως είμαι αισιόδοξος για αυτή την κίνηση.  Το PS3 ενώ ξεκίνησε δυσοίωνα απο άποψη πωλήσεων, κατάφερε να στήσει μια βιβλιοθήκη παιχνιδιών με μπόλικες αξιόλογες αποκλειστικότητες αντάξια -πολυ πιστεύουν και καλύτερη- του Xbox 360.

Αυτο που μου τράβηξε τη προσοχή περισσότερο ειναι το Kinect της Microsoft. Όχι τόσο απο άποψη παιχνιδιών, καθώς είμαι 90% σίγουρος πως η πλειοψηφία των παιχνιδιών δε θα ναι του γούστου μου, αλλα απο άποψη τεχνολογίας και κατα πόσο θα μπορέσει ο κόσμος να συνηθήσει στην ιδέα οτι δε θα χρειάζεται κανένα controller για να παιξει. Ακόμα και η Sony έριξε μια μπηχτή σε μια πρόσφατη διαφήμηση της για το PS Move. Τι μία μπηχτη δηλαδη...


Και καθώς γελάει ο Kevin Butler λεγοντας πως το PS Move εχει αυτό που στο μέλλον αποκαλούν «κουμπιά», η Microsoft αποφασίζει να του κόψει το γέλιο παρουσιάζοντας το Skinput.


            Yep. Τα κουμπία θα είναι επάνω μας. Στο χερι μας. Minority Report style.

Ενώ όμως το Skinput δεν έχει ανακοινωθεί πως θα υποστηρίζει το Kinect συγκεκριμένα, η ανάπτυξη του έχει όντως ξεκινήσει επίσημα απ' τη Microsoft και πιθανότατα θα το δούμε να χρησιμοποείται σε μελλοντικές κονσόλες. Δε ξέρω για σας, εγώ πάντω ζω για παίξω κάποιο shooter με ένα ολογραφικό μπαζούκα στο χέρι μου. Good times.

                                                                        Βαγγέλης Σωφρονάς