Αρχείο

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Last week...

Σε αυτή την στήλη θα σας παρουσιάζουμε τα πιο σημαντικά γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας...



1) Επεισόδια και δακρυγόνα είχαμε την 6η Δεκεμβρίου, επέτειου του χαμού του αδικοχαμένου 15χρονου. 52 πορείες διεξήχθησαν κατά την διάρκεια της ημέρας σε όλη την Ελλάδα,

2) Η κυβέρνηση προχώρησε στην διάταξη ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων.

3) Επεισόδια σημειώθηκαν στην Κερατέα μεταξύ ΜΑΤ και πολιτών, λόγω του ΧΥΤΑ που θέλουν να δημιουργηθεί εκεί με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί και από τις δύο πλευρές.

4) Σε σύλληψη του Παύλου Ψωμιάδη προέβηκαν οι Αρχές για την περίπτωση της "Ασπίς Πρόνοια".

5) Σε συμφωνία συνεργασίας ήρθαν ΑΠΘ και Δήμος Θεσσαλονίκης με σκοπό να κάνουν πιο "πράσινη" την πόλη τους.

6) Με την κατηγορία ανθρωποκτονίας από αμέλεια κρίθηκε ένοχος ο αερομεταφορέας Continental Airlines καθώς και ένας μηχανικός της, για την πολύνεκρη συντριβή της Air France το 2000.

7)  Έκρηξη σημειώθηκε από βομβιστική επίθεση στην πόλη Κοχάτ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, με θύματα 13 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

8) Βραβεύτηκε με Νόμπελ Ειρήνης ο αντιφρονούντας Λιου Σιαομπό, κάτι το οποίο προκάλεσε την αντίδραση της Κίνας η οποία μάλιστα δεν θα παραστεί στην τελετή και μαζί της άλλες 18 χώρες.

9) Πήρε το "ναι" από την Ε.Ε. η Ρωσία για να ενταχθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

10)Συλλήφθηκε ο ιδιοκτήτης του Wikileaks Τζούλιαν Ασάντζ την περασμένη τρίτη, από την Μητροπολίτιτκη Αστυνομία του Λονδίνου.

11) Ανέβηκε στην κατάταξη των επιστημονικών δημοσιεύσεων η Ελλάδα.

12) Η Samsung και η  Google παρουσίασαν το Nexus S.

13) Μία μέθοδος επιδιόρθωσης του νευρικού συστήματος ανακαλύφθηκε από επιστήμονες στο Λονδίνο, κάτι το οποίο θεωρούν ότι θα βοηθήσει στην θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

14) Βρετανοί επιστήμονες κατάφεραν να βρουν τρόπο να σκοτώνουν τον καρκίνο με μικροκύματα.

15) Ανακοινώθηκε η ημερομηνία "κλεισίματος" του Limewire, στις 31 Δεκεμβρίου, λόγω απόφασης δικαστηρίου των ΗΠΑ που αποφάσισε ότι η λειτουργία του είναι παράνομη.

16) Ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του Ipad 2 από τον Φεβρουάριο.

17) Ο Robbie Williams μας έδειξε τα ενδότερά του! βλ. άρθρο 10/12/10

18) Η Angelina Jolie ετοιμάζει ξανά νέα σειρά κοσμημάτων σε συνεργασία με τον Robert Procop ιδιοκτήτη του Robert Procop Exceptional Jewels.

19) Kim Kardashian και Kannye West περιμένουν παιδί.

20) Η γνωστή τραγουδίστρια-μοντέλο-που-και-που-γυρνάω-και-καμιά-τσόντα Τζούλια Αλεξανδράτου απήγγειλε μέ ένα σοβαροφανές ντύσιμο Σεφέρη στο Ηρώδειο!