Αρχείο

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

The game is afoot:Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Γερμανία





Λίγες μέρες έμειναν λοιπόν μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες του Gamescom 2011. Ειδήσεις, φήμες και ανακοινώσεις κατέκλυσαν τα gaming communities με πρώτη και καλύτερη το μεγάλο ντεμπούτο του Dota 2.

Για πρώτη φορά θα δούμε in-game  footage μέσα από το τουρνουά που οργάνωσε η Valve του οποίου ο νικητής θα πάρει 1.000.000 δολάρια. Αγαπητοί marketing directors της ΕΑ και της  Activision καταλάβατε πως διαφημίζεις σωστά ένα game; Καλείς τις καλύτερες και πιο γνωστές ομάδες (go MyM!) να διαγωνιστούν για το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό που έχει δοθεί στο χώρο του gaming.

Φυσικά η Riot δεν έκατσε με τα χέρια σταυρωμένα και ανακοίνωσε ότι το καινούργιο mode/map του LoL με όνομα Dominion θα είναι playable για τους επισκέπτες. Δηλαδή έπρεπε να φτάσουν οι τεύτονες  στο χωριό σου Riot για να βγάλεις το καινούργιο map που περιμένουμε εδώ και 2 χρόνια;


Επίσης πολλοί περιμένουν να δουν το multiplayer του Mass Effect 3 αλλά η Bioware δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα. Multiplayer και Bioware στην ίδια πρόταση. Κάτι δεν μου κάθεται καλά.
Τέλος πολλοί περιμένουν να δουν το προϊόν της συνεργασίας ΕΑ και Starbreeze Studio που λέγεται ότι θα είναι η συνέχεια του Syndicate. Εκείνο το παιχνίδι που έλεγχες τέσσερις cyborg πράκτορες και εκτελούσες διαταγές; Που τίναζες στον αέρα εχθρικά ρομπότ και τα κεφάλια αντίπαλων πρακτόρων; Κανόνισε ΕΑ να καταστρέψεις έναν ακόμη από τους αγαπημένους μου τίτλους και θα μας βγάλουν στις ειδήσεις!



Χαρίλαος Χυτάς
cchitas@rouamat.com

The Geek Limbo Batman Nerds DON’T do reason



Άμα μπορούσα να κάνω μια αγκαλιά παρηγοριάς στον Christopher Nolan αυτή τη στιγμή θα το έκανα. Ο άνθρωπος που έδωσε νέα πνοή στις superhero ταινίες με το Batman Begins και The Dark Knight κουβαλάει τόσο μεγάλο φορτίο στην πλάτη του για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των fans ανά τον κόσμο και ταυτόχρονα πρέπει να βλέπει καθημερινά μέρη της ταινίας του να διαρρέουν στο internet πριν καλά-καλά να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα, επειδή το hype για την ταινία είναι τόσο μεγάλο που ακόμα και οι κομπάρσοι είναι με ένα κινητό στο χέρι και μαγνητοσκοπούν τα πάντα. Ακολουθούν μερικές απ’τις σκηνές που έχουν διαρρεύσει.

ΠΡΟΣΟΧΗ πολύ πιθανόν να περιέχονται SPOILERS για την ταινία.



Είναι πρώτη φορά στην ιστορία του κινηματογράφου που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο. Ούτε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της 2ερης τριλογίας του Star Wars δεν συνέβαινε αυτό (πράγμα λογικό αφού μετά το Episode 1 οι προσδοκίες είχαν χτυπήσει πάτο). Το χειρότερο όμως δεν είναι τόσο η διαρροή υλικού που επειδή είναι αναρτημένη παντού στο Internet, θες δεν θες, καταστρέφεις κατά ένα μέρος την εμπειρία που θα σου προσφέρει η πρώτη σου προβολή της ταινίας, αλλά το ότι πολύς κόσμος έχει ήδη σχηματίσει μια άποψη βασισμένη σε ημιτελείς σκηνές και φωτογραφίες, οπότε αντιμετωπίζουν την ταινία προκατειλημμένοι. Το πιο χαρακτηριστικό δείγμα κομπλεξικής συμπεριφοράς εκ μέρους των nerds ήταν όταν δημοσιεύτηκε η πρώτη φωτογραφία της Catwoman στην ταινία.



«ΠΡΟΣΒΟΛΗ! ΒΕΒΗΛΩΣΗ! ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ! ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ NOLAN! ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η CATWOMAN!»,

Αυτές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις του κόσμου για μία μόνο φωτογραφία της Catwoman επειδή απλά δεν είχε μυτερά αυτιά γάτας στο κεφάλι της. Δηλαδή ρε φύτουκλες, πραγματικά πιστεύετε ότι μία Catwoman όπως στην ταινία του Burton θα ταίριαζε στην εκδοχή του Nolan?



MEEEOOOWWW

Οπότε εν ολίγοις, χαλαρώστε λίγο. Δεν είναι δυνατόν να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι. Δεν είναι καν αυτός ο σκοπός της ταινίας. Στο παρακάτω video, η καινούργια Catwoman, Anne Hathaway, απαντά με περίσσεια αφοπλιστικότητα σε όλους όσους αντέδρασαν  με τη νέα στολή της χωρίς να έχουν καν ολοκληρωμένη σκηνή από το The Dark Knight Rises.









Βαγγέλης Σωφρονάς
vsofronas@rouamat.com