Αρχείο

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

The game is afoot: E-gaming @ ΔΕΘ:Αυλαία




 Έπεσε λοιπόν η αυλαία για την 76η ΔΕΘ και μαζί της τελείωσε και το e-gaming. Μιλώντας με την διοργανώτρια εταιρία, την Reload Entertainment, μπορούσα εύκολα να διακρίνω τον ενθουσιασμό τους για το εγχείρημα τους και την θέληση τους να αναδείξουν τον χώρο των E-sports στο ελληνικό κοινό. Βέβαια στην υλοποίηση υπήρχαν μικροπροβλήματα όπως καθυστερήσεις στα tour, κακή ποιότητα στα stream, lag στα games που χρησιμοποιούν on-line clients. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται κάτι τέτοιο στην χώρα μας, και αυτά τα προβλήματα συγχωρούνται λόγω απειρίας.

  Αυτό που με εξέπληξε (ευχάριστα) ιδιαιτέρως ήταν το επίπεδο των παικτών. Δεν περίμενα να δω τόσο καλό gameplay σε ελληνικό tour, αφού στην ουσία δεν υπάρχει ελληνική σκηνή ακόμα (ελπίζω!).

  Το CS: Source τελείωσε με τους EnRo GRIFFINS GREECE, μια ομάδα με αρκετή εμπειρία, να κερδίζουν το έπαθλο. Στο CS 1.6, οι Delinquent Habits σάρωσαν τις υπόλοιπες ομάδες, πράγμα απόλυτα λογικό αν λάβουμε υπόψη τις συμμετοχές της ομάδας σε competitive ladders και events. Στο Starcraft 2 επικράτησε ο Greekarmy ενώ στο League of Legends πρώτοι βγήκαν οι Wannabees.

  Το e-gaming είναι ένα βήμα. Μικρό ή μεγάλο είναι στην κρίση του καθενός. Το σίγουρο είναι ότι χρειαζόμαστε περισσότερες πρωτοβουλίες για να γνωρίσει το ελληνικό κοινό τον χώρο των E-sports.




Χαρίλαος Χυτάς

Editorial: Tell me lies, tell me sweet little lies


 

  Αλήθεια ή ψέματα, τι προτιμάτε; Πολλές φορές, στην προσπάθεια μας να έχουμε το κεφάλι μας άδειο και την συνείδηση μας καθαρή, προσπαθούμε να πούμε την αλήθεια αλλά και την απαιτούμε από τους γύρω μας. Όμως η αλήθεια είναι ότι η αλήθεια πονάει , έτσι πολλές φορές στην αναζήτηση της αλήθειας ενδόμυχα εμποδίζουμε τους εαυτούς μας να δούμε το τι πραγματικά συμβαίνει προκειμένου να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την ύπαρξη μας και να μην αφήσουμε όλα τα κακά γύρω μας να μας εμποδίζουν.

  Προς τι λοιπόν, αυτή προσπάθεια αποκρυπτογράφησης του εσωτερικού διχασμού που λαμβάνει χώρα στο μυαλό και στην καρδιά των ανθρώπων; Μα είναι πολύ απλό, από αυτή την εσωτερική διαμάχη προκύπτουν πολλές λάθος αποφάσεις που έχουν σαν αποτέλεσμα πολλά προβλήματα.

  Για να γίνω πιο συγκεκριμένος ας πάρουμε τα πράγματα ιστορικά, με αρχή και τέλος την ΔΕΘ. «Λεφτά υπάρχουν». Ίσως η πιο χαρακτηριστική φράση της κρίσης του ‘08 που θα θυμόμαστε όλοι για το επόμενο της ζωής μας. Ξέραμε πως θα υπάρξουν και επίσης πως θα βρεθούν (η αλήθεια). Πιστέψαμε όμως πως υπήρχαν και θα μας δινόταν ως δια μαγείας για να σωθούμε (το ψέμα). «Νέα μέτρα δεν θα υπάρξουν» ιστορική φράση Νο2, που ήρθε να προστεθεί στους διαλόγους αυτού του θεάτρου του παραλόγου. Δεν υπήρχε περίπτωση να μπει το δάχτυλο στο μέλι, για να μην πω που αλλού και να μην συνεχίσει (η αλήθεια). Θεωρήσαμε πως μετά από την σταύρωση έρχεται η ανάσταση και θα λυτρωθούμε (το ψέμα). Ουδείς δεν αναλογίσθηκε, πως πρώτα ακολουθεί ο εξευτελισμός, το μαρτύριο και μετά η ανάσταση, αλλά κι αυτό αν σε λένε Ιησού. «Ξέρουμε πως νιώθει ο Έλληνας πολίτης, οικογενειάρχης, νέος κλπ.» μια φράση από τις πολλές που πήγαν να αντικαταστήσουν το χέρι στην πλάτη. Μα υπήρχε περίπτωση ποτέ οι άνθρωποι που ζουν τόσο πλουσιοπάροχα, με τόση εξουσία, τόσο prestige κλπ. να ταυτιστούν με τον καθημερινό πολίτη απ’ τον οποίον πιστέψτε με ποτέ δεν προήλθαν; (η αλήθεια). Θεωρήσαμε λογικό ότι αφού εκλέγονται και πληρώνονται από μας, θα νοιαστούν και για μας (το ψέμα). «Η δημοσιονομική κρίση της χώρας μας θα αντιμετωπιστεί με τα πιο δίκαια και αποτελεσματικά μέτρα» εδώ και αν φαίνεται ξεκάθαρα η επιθυμία μας για να μην ακούσουμε αυτό που θεωρητικά θέλουμε και πρέπει να ακούσουμε. Η δημοσιονομική κρίση πηγάζει από το  πρόβλημα του δημόσιου τομέα, που με δημόσια κονδύλια έχτιζε ιδιωτικές περιουσίες σε δημόσιους υπαλλήλους, που δημόσια τις επιδείκνυαν και δημοσίως τις σπαταλούσαν. Κατ’ επέκταση τα δημόσια γλέντια θα έπρεπε να κοπούν, προκειμένου δημοσιονομικά να συρρικνωθούμε και εθνικά να αναπτυχθούμε (η αλήθεια). Μιας και λίγο πολύ η μισή Ελλάδα είναι βολεμένη σε αυτή την κατάσταση και η άλλη μισή θα αντέξει (τόσα χρόνια δεν το έκανε;) θεωρούμε δεδομένο ότι ποτέ δεν θα αγγίξει καμία κυβέρνηση το εκλογικό τάγμα που ονομάζεται δημόσιο μιας και οι Τροϊκανοί είναι στα δικά μας χωράφια (το ψέμα). Ναι αλλά τα λεφτά είναι δικά τους και έτσι όπως προχωράμε σε λίγο και τα χωράφια.

  Το αποτέλεσμα, είναι λοιπόν ότι τόσα και τόσα θα είχαν αποφευχθεί ή και αποδεχθεί κοινωνικά, αν και μόνο αν βλέπαμε την αλήθεια. Αλλά από την άλλη αυτός που θα έβλεπε την αλήθεια κατάματα και θα την αποδεχόταν, δεν θα αποτελούσε τίποτε άλλο από έναν ματαιόδοξο που δεν ελπίζει πάντα στο κάτι καλύτερο. Την ίδια στιγμή θα ήταν και ο πιο προετοιμασμένος απ’ όλους.

  Το ποια κατηγορία σας εκφράζει νομίζω είναι ξεκάθαρα δική σας επιλογή, χωρίς να σημαίνει ότι υπάρχει λάθος ή σωστή. Προσωπικά, άλλοτε ανήκω στην μία και άλλοτε ανήκω στην άλλη, το μόνο λάθος που κάνω είναι να ανήκω στην εκάστοτε την λάθος στιγμή…

   Για να μην σας αφήσω όμως έτσι, γιατί είχα μερικά mail σχετικά με την ΔΕΘ και την ομιλία που θα ακολουθούσε από τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά ας απαντήσω σε μερικά πράγματα. Πρώτον, ναι το γεγονός ότι η ΔΕΘ μας κόστισε σε επίπεδο αστυνομικών δυνάμεων, μεταφοράς και προστασίας του πρωθυπουργού κλπ κοντά στο 1,5 εκ. ευρώ είναι εξωφρενικό, σε ημέρες κρίσης, αλλά και σε φυσιολογικές περιόδους κατ’ εμέ. Αυτό όμως που πραγματικά θα έπρεπε να απασχολεί τον κόσμο είναι, γιατί σε ένα δημοκρατικό κράτος ένας δημοκρατικά εκλεγμένος αρχηγός που θεωρεί τον εαυτό του σωτήρα της χώρας, φοβάται τόσο να κυκλοφορήσει μόνος του. Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται σωστά;
   Δεύτερον, μιας και η ομιλία του κ. Σαμαρά καθώς και η συνέντευξη τύπου έλαβε χώρα μέσα στο ΣΚ, μπορώ να σχολιάζω σήμερα και δεν μπορούσα να απαντήσω πιο πριν. Το λοιπόν, η χώρα μπορεί να σωθεί μέσα σε λίγο καιρό, με επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, με την κυβέρνηση δίπλα στον πολίτη, με μία νέα, ισχυρή Ελλάδα (!) κατά τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλήθεια ή ψέματα; Τα συμπεράσματα δικά σας…

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Υ.Γ. Τώρα που θα μας κόψουν όλους το ρεύμα και οι Εκκλησίες θα είναι οι μοναδικές που δεν θα φορολογηθούν το «Δεύτε λάβετε φως» θα πάρει τελείως διαφορετικό νόημα. Αντί για λαμπάδες θα παίρνουμε φορτιστές. Η νεολαία επίσης θα ξανά-αποκτήσει επαφή με τους ναούς αφού θα πρέπει να φορτίζουν το smartphone, οι παππάδες προκειμένου να την καλοδεχτούν θα ακολουθήσουν μία σειρά σεμιναρίων με θέμα το νέο λογισμικό AgIOS. Τέλος θα δημιουργηθούν ειδικά κοινωνικά net καφέ μέσα στις Εκκλησίες, όπου ο καθένας θα έρχεται με το laptop του για να συνδεθεί στο internet και θα έχουν μότο το PLUG AND PRAY!

Υ.Γ.1 Αφού έγινε το κακό με τα βιβλία που έρχονται μόνο σε DVD, θα είναι καλό να επωφεληθούμε από την κατάσταση. Είναι καιρός να μπει πιο δυναμικά η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία και να υποστηριχτεί η ελληνική αγορά. Τζούλια Αλεξανδράτου, ήρθε η ώρα να προσφέρεις στην Ελληνική κρίση!




Κωνσταντίνος Μουράτης