Αρχείο

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Jessie J is here to stay!



Από καινούργιους καλλιτέχνες δόξα το Θεό έχουμε ένα σωρό. Το θέμα είναι να αξίζουν τον κόπο και να πάνε μπροστά. Να εκτοξεύονται στην κορυφή και μέσα σε ένα χρόνο να είναι υποψήφιοι για πολλά βραβεία. Μια καινούργια Βρετανίδα τραγουδίστρια εμφανίστηκε πρόσφατα στα media και φαίνεται πως ήρθε για να μείνει. Η Jessie J έγινε γνωστή και ανέβηκε στα charts μέσα σε δύο μήνες με δύο πολύ αγαπημένα, από το κοινό, τραγούδια της το “Price tag” και το “Do it like a dude”.
Και τα δύο τραγούδια τα “αγκάλιασε” το κοινό όπως φαίνεται, αφού μέχρι και σήμερα ακούγονται στα ραδιόφωνα και τα προτιμάει ο κόσμος. Η  Jessie J δεν μάγεψε μόνο με την μοναδική φωνή της αλλά και με τις αστείες γκριμάτσες που παίρνει όταν τραγουδά καθώς και με τα κόλπα που κάνει με την φωνή της. Εγώ προσωπικά έχω ακούσει και άλλα κομμάτια της και βρίσκω αρκετά καλή την φωνή της και τα τραγούδια της. Καινούργια λοιπόν στον χώρο και να θυμάστε αυτό το όνομα γιατί θα μείνει για πολύ καιρό στα αυτιά σας ή έστω έτσι ελπίζω…







Υ.Γ. Χάθηκε από την ζωή ο καλός μας άνθρωπος Θανάσης Βέγγος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του κι ένα μεγάλο αντίο από το RouaMat και από όλους μας.

Πορνοστάρ ή καθηγήτρια;



Μέσα στα πανεπιστήμια μπορείς να βρεις πολλά άτομα τα οποία δεν είναι φοιτητές, αλλά ούτε και καθηγητές. Ας πούμε άστεγοι, φίλοι φοιτητών (ακόμα και γονείς) και πάνω απ' όλα πορνοστάρς. Θα ήθελα να αστειευόμουν αλλά είναι αλήθεια. Πριν κάτι εβδομάδες, στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε η πορνοστάρ και συμπρωταγωνίστρια της Τζούλιας, στο τελευταίο της dvd, Ηλέκτρα Γαλανού στα πλαίσια ενός φεστιβάλ, το οποίο διοργάνωσε η κινηματογραφική λέσχη Ν.Υ.Χ.Τ.Α., μέλη της οποίας είναι φοιτητές του πανεπιστημίου. Οι ίδιοι την προσκάλεσαν για να κάνει μια διάλεξη πάνω στα ερωτικά φετίχ. Είχε πολλά να πει απ' ότι φαίνεται, γιατί η διάλεξη κράτησε 4 ολόκληρες ώρες και πολλοί φοιτητές της ζητούσαν να μείνει κι άλλο. Ακόμα και αυτόγραφα ζήτησαν, έλεος! Έγινε ένας μικρός πανικός… Βέβαια η αλήθεια είναι ότι δεν είχε θίξει κανείς το θέμα και ήταν όλα μέλι γάλα μέχρι που το Πρώτο Θέμα αποφάσισε να δημοσιεύσει μία σκανδαλιστική περιγραφή και να προσθέσει φωτογραφίες και μερικές φράσεις για να μας πείσει ότι όντως αξίζει να γίνει πανικός. Σύμφωνα με το  Πρώτο Θέμα, ένας βασικός συντελεστής στη βιομηχανία πορνό της χώρας, πήρε τη θέση του καθηγητή της έδρας και με περίσσια άνεση δίδαξε τα μυστικά του έρωτα προκαλώντας, δικαιολογημένα, τεράστια αναστάτωση στις πρυτανικές αρχές, που δε φαντάζονταν πως κάτι τέτοιο θα συμβεί μέσα σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.
Τη στιγμή που έγινε αντιληπτό από τον πρύτανη του πανεπιστημίου το όλο συμβάν, λένε ότι ήταν έτοιμος να πάθει έμφραγμα. Ο ίδιος δήλωσε «Αν ήταν στο χέρι μου δεν θα επέτρεπα ποτέ να μπει και να μιλήσει στους φοιτητές», επίσης συμπλήρωσε «Πραγματικά ξαφνιάστηκα όταν έμαθα το αντικείμενο της ομιλίας αλλά και για την παρουσία της. Κάλεσα τα παιδιά αυτά, που είναι μέλη της καλλιτεχνικής αυτής οργάνωσης, και μου μίλησαν για την ελευθερία λόγου και ότι δεν μπορούμε να τους λογοκρίνουμε».
Απ' όλο αυτό ένα είναι το συμπέρασμα, ποιός ελέγχει όσους μπαινοβγαίνουν μέσα στα πανεπιστήμια; Η κατάσταση δεν βελτιώνεται με τίποτα. Αν την ξανακαλέσουν πάντως να με ενημερώσει κάποιος γιατί θέλω να το δω και με τα μάτια μου αυτό. Τέτοιο ντύσιμο δεν χάνεται.






Πηνελόπη
penelope@rouamat.com