Αρχείο

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

PEEPING TOM: 7 ΑΝΤΡΕΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ



  Κορίτσια, ήρθε η ώρα μας. Μιας που αυτήν τη συζήτηση την έχουμε κάνει πολλές φορές κατ' ιδίαν, σας βλέπω ήδη να κουνάτε τα κεφάλια σας με συμπόνια (σε αντίθεση με τους άντρες που μάλλον τους πρόσβαλλα τις κοπέλες τους την προηγούμενη εβδομάδα...!). Spread the word!

  Ο Μπουζουξής: Χαρακτηριστικό γνώρισμα τα λακοστ και οι ανεβασμένοι γιακάδες. Τους βρίσκετε στα μαγαζιά της παραλιακής μιας που “μπουζουξής” είναι συγκαταβατικό όνομα που περιλαμβάνει τους φαν του Οικονομόπουλου και της Χρύσπας. Ο κύριος λόγος για να τους αποφύγετε είναι ότι πάσει θυσία οι άντρες αυτοί πρέπει να αποδείξουν στον εαυτό τους -και στους φίλους τους- ότι είναι πολυγαμικοί. Αυτή η υπερπροσπάθεια ωστόσο προδίδει ένα καλά κρυμμένο μυστικό... αν είστε και λίγο κακοπροαίρετες -όπως κι εγώ!- το μυστικό αυτό είναι ένα όχι και τόσο καλά κρυμμένο γκέι γονίδιο... ή ενός είδους σύμπλεγμα για το μόριό του.



  Ο Οπαδός: Τουλάχιστον κουραστικός. Το πιο κουραστικό είναι ότι νομίζει ότι σε νοιάζει και σένα. Και συ η καλή girlfriend πρέπει να χαμογελάσεις και να γνέψεις συγκαταβατικά. Έως και επικίνδυνο το γεγονός ότι οι αλλαγές της διάθεσής του εξαρτώνται από μία σέντρα. Κράτα τον αν τελικά θέλεις να μάθεις τι είναι το οφσάιντ... αν και δεν καταλαβαίνω γιατί. Εναλλακτική: Ψάξε τους ωραιότερους παίκτες για να μην πλήξεις. Αλλά από την άλλη... γιατί να κάτσεις να δεις τον αγώνα; Σίγουρα δε θα ερχόταν μαζί σου για shoe shopping. Εφαρμόζεται αντίστοιχα και στους φανατικούς gamers.



  O Rock Star: Ή αλλιώς Μεθύστακας. Συχνάζει σε καταγώγια, πίνει μπύρες ή τζιν τόνικ και κατά κανόνα «έχει κάτι». Αυτό το κάτι είναι το μητρικό σας ένστικτο που θέλει οπωσδήποτε να σώσει αυτό το μεγάλο μωρό. Φωνάζει πολύ και στην αρχή είναι πολύ smooth στο «πέσιμό» του. Μεταξύ μας, πιθανότατα να… βιάζεται και λίγο, if you know what I mean! Μην εκπλαγείτε αν βρεθείτε μπροστά σε εκδηλώσεις βίας μια που είναι φτερό στον άνεμο και δε θέλει να το αλλάξει διότι, αν απαρνηθεί αυτήν την εκκεντρική του περσόνα, είναι ένας ακόμη άντρας του μέσου όρου. Αν αυτό υφίσταται…



  O Μαμάκιας: Μένει με τη μαμά του. Επανειλημμένα έχω δηλώσει την αποδοκιμασία μου για τα άτομα αυτά. Ανίκανος να αποσυνδεθεί και, ακόμη και αν το κάνει, θα συμβεί για να επαναδημιουργήσει τη σχέση του με μια άλλη γυναίκα η οποία και θα πάρει τη θέση της μητέρας του. Καταστροφή να τον έχεις στο σπίτι σου αφού θα χρειάζεται να τρέχεις από πίσω του για να μαζεύεις τα διαφορετικά ποτήρια που λερώνει κάθε φορά που θέλει να πιεί νερό. Επίσης, μην εκπλαγείτε αν στο κρεβάτι ακούσετε και baby talk με περισσότερο νάζι από την Αλίκη Βουγιουκλάκη.



  O Χίπης: Ο λάτρης του ούζου και των ουσιών, ο θαμώνας των πανεπιστημίων. Αρχίζω να πιστεύω ότι αυτός είναι ο περιβόητος «εξωπανεπιστημιακός παράγοντας. Το ξέρω ότι η ελευθερία γοητεύει (η αληθινή συνήθως - ξέρετε, αποδέσμευση από κοινωνικές συμβάσεις και ταμπού, ευαισθησία). Για 5 λεπτά. Και το άγνωστο επίσης εκτός αν συχνάζετε σε τρανς πάρτι… Αλλά ο τύπος αυτός είναι στην κοσμάρα του. Εγωκεντρικός, αδυνατεί να μπει στη θέση οποιουδήποτε άλλου εκτός από του εαυτού του και σεις θα γίνετε το όμορφο στολίδι του, το κάτι μοναδικό που θα παρασύρει στον κόσμο του εκτός από το τομαράκι του. Κολακευτικό; Μπα.



  Ο Τσιφούτης: Μα τι άσχημο χαρακτηριστικό για έναν άντρα… ακριβώς γιατί συνήθως είναι τσιφούτηδες και στη ζωή τους και στα συναισθήματά τους. Ετοιμαστείτε για πολλές βραδιές στο μεταξουργείο ή στο μπιτ μπαζάρ με πολύ χύμα κρασί – κατά τα λεγόμενά του
παραδοσιακό και αληθινό». Πλασάρει τον εαυτό του ως ο άντρας που δεν έχει να αποδείξει τίποτα στους άλλους ειδικά με τα χρήματα και συνεχώς υποβιβάζει την αξία τους. Συνήθως είναι απλά σκρουτζ και προσπαθεί να δικαιολογήσει το συνήθειό του. Αν θέλετε να γίνετε νοικοκυρούλα είναι το καλύτερο «στήριγμα» μια που πάντα θα ψάχνει τη σίγουρη λύση… αλλά και πάλι… γιατί;!



  Το Τρολ: Η ζωή αυτού του ανθρώπου αρχίζει και τελειώνει με την επαφή στο ίντερνετ. Μιλάμε για τα ημι τρολ, τα αγοράκια που κάνουν βλακείες στο ίντερνετ και χαίρονται γιατί τα πραγματικά τρολ δεν έχουν επαφή με γυναίκες διότι είναι αδύνατο. Πιθανότατα γνωριστήκατε στο ίντερνετ όταν τόσο χαριτωμένα σε πρόσβαλλε και σε έπεισε με την «ευθύτητά» του. Αλαζόνας με τη χροιά του arrogant αφού θεωρεί ότι τόσο εύκολα κατευθύνει και χειρίζεται τους ανθρώπους γύρω του… από απόσταση χιλιομέτρων. Πιθανότατα στην παρέα να είναι κάτι που προσομοιάζει με αυτιστικό και πωρώνεται μόνο όταν ακούσει για κάποιο underground παιχνίδι ή site του internet culture, μιας που τίποτα άλλο δεν έχει σημασία και είναι ρηχό και βαρετό. Άνθρωπος ο οποίος παίρνει χαρά από τη δυστυχία ή την ενόχληση του άλλου στις μέρες μου λεγόταν κακός… ή ήταν κάτω των 17. Κακία ή παλινδρόμηση; Διαλέξτε. Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο τα άτομα αυτά αυτοπαρουσιάζονται.


                                                                                                           

Σοφία Πυργιώτη