Αρχείο

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

The game is afoot: What goes around, comes around…



Την Τετάρτη το απόγευμα, ήμουν ένας από τους τυχερούς που πρόλαβαν να δουν το Tribunal της Riot από κοντά. Η Riot είναι μια σχετικά μικρή εταιρία που έχει να διαχειριστεί ένα από τα δημοφιλέστερα online games. Το ανθρώπινο δυναμικό που έχει για βλέπει reports και να πράττει ανάλογα ήταν μικρό ενώ οι παίκτες αυξάνονται κάθε μέρα. Και φυσικά, όπως και σε κάθε online game,πάντα θα υπάρχουν trolls, griefers και τα λοιπά. Γι' αυτό ανακοίνωσε την δημιουργία του Tribunal.

Μέσα από το Tribunal οι παίκτες θα κρίνουν αν κάποιος παίκτης είναι άξιος τιμωρίας. Οι παίκτες θα έχουν στη διάθεση τους τα reports,το chat log και το score του παίκτη από το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά και από άλλα παιχνίδια του “κατηγορούμενου”. Κρίνοντας από αυτά θα μπορεί να επιλέξει αν πρέπει να τιμωρηθεί (Punish) ή όχι (Pardon) ένας παίκτης. Αν η πλειοψηφία των κριτών αποφασίσουν την τιμωρία τότε ο παίκτης θα παραπέμπεται στην Riot για την τελική ποινή. Οι παίκτες θα ανταμείβονται με το currency του παιχνιδιού αν η απόφαση τους αντιστοιχεί στην πλειοψηφία. Επίσης θα υπάρχει ένα captcha και ένα ελάχιστο χρονικό του ενός λεπτού που σκοπό έχουν να ωθήσουν τους κριτές να διαβάσουν τα report.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δύσκολα το Tribunal θα είναι αποτελεσματικό. Πρώτον δεν πιστεύω ότι το κοινό του Internet στην συντριπτική πλειοψηφία του δεν είναι αρκετά ώριμο για κάτι τέτοιο. Δεύτερον πιστεύω ότι θα δημιουργηθεί ένα κύμα Punish στην προσπάθεια απόκτησης εύκολου IP (το in-game currency του παιχνιδιού). Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο χώρο του Internet τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ο χρόνος θα δείξει


Χαρίλαος Χυτάς
cchitas@rouamat.com

The Geek Limbo: Marvel vs Dc Parody

  Έχω αδυναμία στις ερασιτεχνικές σατυρικές web-series επειδή οι περισσότερες είναι τόσο εύστοχες αφού έχουν φτιαχτεί by nerds, for nerds. Η αγαπημένη μου αυτή τη στιγμή είναι η σειρά που ξεκίνησε με το όνομα “Hi I'm a Marvel and I'm a DC” απο τον youtube user ItsJustSomeRandomGuy. Το concept  ξεκίνησε ως σάτυρα των διαφημιστικών της apple που προβάλλονταν πριν απο μερικά χρόνια (Hi I'm a Mac and I'm a PC) μόνο που αντί για ανθρώπινες εκδόσεις του Mac και του PC, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν ήρωες της Marvel και της DC που συζητάνε τις διαφορές τους, τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τους και ότι έχει σχέση με την επικαιρότητα των comics και των ταινιών βασισμένων σε αυτών.
            Τα βίντεο είναι ξεκαρδιστικά και προέκυψαν και άλλες σειρές απο τον ίδιο δημιουργό σε αυτό το στυλ (Marvel/DC: Zero Hour, Goblin Bloggin). Παρακάτω μπορείτε να δείτε το πιο πρόσφατο video της σειράς με θέμα τις ταινίες του Thor και Green Lantern και κάποια απο τα αγαπημένα μου της σειράς.








Βαγγέλης Σωφρονάς
vsofronas@rouamat.com