Αρχείο

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Η ντεμέκ μουσική γωνιά: Pigs are flying. Again.




  Μετά από την εκπληκτική εμφάνιση του Roger Waters στο O2 Arena του Λονδίνου, και την συμμετοχή των David Gilmour και Nick Mason στο Comfortably Numb πολλά ακούγονται για το μέλλον των Pink Floyd. Άλλωστε, ήταν η πρώτη φορά που τα εναπομείναντα μέλη της μπάντας ανέβηκαν στη σκηνή, μετά το Live 8 του 2005. Όλα όμως φαίνονται να ξεκινούν από το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε η μπάντα των Ιανουάριο, λύνοντας την μακροχρόνια διαμάχη της διανομής των δίσκων τους. Μετά είχε σειρά η εμφάνιση των 2 στο live του Roger Waters. Χθες, ξεκίνησε η διαδικασία επανακυκλοφορίας των άλμπουμ της μπάντας, εν ονόματι Why pink Floyd…?, με την κυκλοφορία του  Dark Side of the Moon. Το πλάνο είναι να επανεκδοθεί ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο κατάλογος τους, με άπειρα bonus tracks, live, συνεντεύξεις και φυσικά, με καλύτερο ήχο.

  Καλά όλα αυτά. Για να μην πω υπέροχα. Αλλά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχουν βάλει τα πράγματα σε μια καινούργια προοπτική. Πριν από 35 χρόνια, η μπάντα κυκλοφόρησε ένα δίσκο με το όνομα Animals. Για το εξώφυλλο, η μπάντα αποφάσισε να φτιάξει ένα ζεπελιν σε σχήμα γουρουνιού, μήκους 10 μέτρων, και να το αφήσει να αιωρείται πάνω από το Battersea Power Station, έναν παλιό σταθμό ενέργειας στο Νότιο Λονδίνο.  Δεν είχαμε Photoshop τότε, οπότε ας ξοδέψουμε ΠΟΛΛΑ λεφτά για το εξώφυλλο μας. Αλλά έτσι ήταν πάντα η μπάντα, δεν δίστασαν πότε να πληρώσουν για να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οπότε λοιπόν, μετά από τρεις μέρες φωτογραφήσεων του ιπτάμενου γουρουνιού, και μια επιτυχημένη απόδραση τη δεύτερη μέρα, οπού το γουρούνι κατάφερε να σπάσει τα δεσμά του και να παρασυρθεί από τον αέρα. Υπήρξε καταδίωξη με ελικόπτερο (ναι και άλλα λεφτά), και στο τέλος το γουρούνι προσγειώθηκε, μάλλον για να ξαποστάσει, σε ένα χωράφι στο Kent. Μετά από όλα αυτά, η μπάντα αποφάσισε ότι ήθελε να κρατήσει τις φωτογραφίες από την πρώτη μέρα. Go figure.

  Αυτές τις μέρες λοιπόν, ένα νέο γουρούνι αιωρείται πάνω από το σταθμό. Φήμες λένε για reunion της μπάντας. Και μετά από όλα τα γεγονότα της χρονιάς, ποιος θα τους διαψεύσει; Έχουμε λοιπόν επανένωση της μεγαλύτερης rock μπάντας όλων των εποχών; Η ένα marketing trick; Δεν μπορούμε πάρα να περιμένουμε και να ελπίζουμε...

Until next time.





Άρης Μανωλίδης.