Αρχείο

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

The Geek Limbo: Christmas time is video games time!

Δε ξέρω για σας αλλά τα Χριστούγεννα πάντα σήμαιναν για μένα εκτός των άλλων: “VIDEOGAMESWITHFRIENDS”. Ναι, μία λέξη και caps lock. Πρέπει να τονίσω την αξία αυτού του θεσμού γιατί στην τελική video games= good old fashioned fun, πράγμα που πολλοί fanboys, developers και γενικά κόσμος φαίνεται να το ξεχνάει. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο fun (πιο ξενέρωτη λέξη την άλλη φορά) από co-op games, mutliplayer games δηλαδή που δε χρειάζεσαι internet για να παίξεις με άλλους, αλλά μερικά εξτρά χειριστήρια για τους φίλους σου. Πρόσφατα έπεσε στην υπόληψη μου το εξής site-διαμαντάκι http://www.co-optimus.com/. Σ' αυτό το site μπορείτε να βρείτε λίστες με τόσο offline όσο και online co-op games για όλες τις πλατφόρμες και όλα τα γούστα. Τσεκάρετε το, θα πάρετε μερικές πολύ καλές ιδέες για το ποια games θα λιώσετε με την παρέα σας αυτές τις διακοπές.
Μιας που το φερε η κουβέντα, ορίστε μερικά απ' τα αγαπημένα μου co-op games για το pc:

1)Lord of the Rings: Return Of The King
Το συγκεκριμένο game το χω συνδυάσει και με Χριστούγεννα καθώς από τότε που βγήκε το 2003 σχεδόν κάθε περίοδο Χριστουγέννων το ρίχνω ένα re-install. Action game, αρκετά γραμμικό και μια τυπική ανάπτυξη χαρακτήρων, σας επιτρέπει να ξαναζήσετε τις επικές μάχες απ το 3ο μέρος της τριλογίας Lord of the Rings διαλέγοντας, ανάλογα με τη μάχη, χαρακτήρες απτην ταινία. Απλά πράγματα, χώνεσαι και σφαγιάζεις ορδές από goblins, orcs, trolls και άλλες ομορφιές.

2)Marvel Ultimate Alliance
Παιχνιδάρα απ τις λίγες. Action-RPG που περιέχει μεγάλο roster της Marvel, και όχι μόνο τις κλασσικές ομάδες υπερηρώων. Το σενάριο είναι αξιοπρεπές αλλα όχι τόσο αξιομνημόνευτο, υπάρχει όμως ένα έντονο άρωμα old school arcade παιχνιδιού που σε συνδυασμό με τις super εφετζίδικες κινήσεις των ηρώων και το αρκετά smooth gameplay, εγγυάται μπόλικες ώρες ξύλου και διασκέδασης.


3)Trine
Side scroller Platform-RPG, ιδιαίτερα εθιστικό gameplay και 3 χαρακτήρες (mage, rogue και warrior) με τελείως διαφορετικό τρόπο παιξίματος. Ξέρω δεν ακούγεται κάτι πρωτότυπο αλλά απ τα πρώτα λεπτά παιχνιδιού, ο τρόπος που πρέπει όλοι οι χαρακτήρες να συνδυάσουν τις κινήσεις τους για να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο σας υπόσχομαι ότι θα σας καθηλώσει. Καλά δεν σας υπόσχομαι κιόλας, μπορεί να 'στε και τίποτα ξενέρωτοι.


Bonus Entry - Sonic & Sega All-Star Racing
Το ξέρω, δεν είναι ακριβώς co-op game, αλλά το να παίζεις έως 4 άτομα σε split screen ένα racing game στο στιλ του Mario Kart και Crash Team Racing είναι μια ιδιαίτερα δελεαστική ιδέα, όχι? Και η Sega έχει πολύ πιο cool χαρακτήρες απ τη Nintendo και τη Sony. Lalalalalala I'm not listening!!





Βαγγέλης Σωφρονάς
vsofronas@rouamat.com