Αρχείο

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

The game is afoot: ESWC




Έχω ήδη στο Dreamhack και στο WCG,τα μεγαλύτερα e-sports events παγκοσμίως. Υπάρχει όμως μια ακόμα διοργάνωση που τραβάει το ενδιαφέρον των ομάδων και των fans κάθε χρόνο. Το όνομα αυτής Electronic Sports World Cup.Επέλεξα να μην αναφερθώ στο ESWC μέχρι να δω το ανανεωμένο site.Οφείλω να ομολογήσω ότι έμεινα έκπληκτος από το επαγγελματικό επίπεδο της νέας σελίδας.

Φέτος το ESWC θα διεξαχθεί στο Παρίσι, σε έναν χώρο 6000 τετραγωνικών μέτρων που θα περιέχει ένα αμφιθέατρο 1.500 θέσεων, έναν χώρο για τους χορηγούς  και τους συνεργάτες καθώς επίσης και πολλούς  χώρους για τα προκριματικά. Η διοργάνωση θα λάβει μέρος στις 21 Οκτωβρίου και θα τελειώσει στις 25 και θα είναι μέρος του Paris Games Week ένα exhibition αφιερωμένο στην βιομηχανία του gaming.

Τα πρώτα παιχνίδια έχουν ήδη ανακοινωθεί με το Counterstrike να πρωταγωνιστεί. Οι παίκτες θα αγωνιστούν στο Counterstrike 1.6 και στο Counterstrike:Source αλλά και στα Fifa 2011 και Trackmania ενώ περιμένουμε ακόμα την λίστα με τα strategy games. Το συνολικό prize pool θα είναι τα 220.00 δολάρια.




Χαρίλαος Χυτάς
cchitas@rouamat.com

The Geek Limbo: Bloodrayne and vampire Nazis!


Είναι μια θλιβερή αλήθεια ότι μέχρι τώρα δεν έχει γίνει μια καλή μεταφορά ενός video game στη μεγάλη οθόνη. Σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά ακόμα και αυτές θεωρόυνται απλά «καλές για ταινία βασισμένη σε video game» και όχι αντικειμενικά καλές ταινίες. Αλλά αυτό το trailer με ενθουσίασε!


Δεν είμαι φαν των Bloodrayne παιχνιδιών και οι 2 πρώτες ταινίες με άφησαν παγερά αδιάφορο (πέρα απο μία σκηνή, όσοι καταλάβατε, ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ) αλλά λαχταρώ να δω μία ταινία με βρυκόλακες που δεν λαμπυρίζουν στο φως ή έχουν προβλήματα αυτοπεποίθησης. Κοινώς θέλω να δω φρικιά να κυνηγάνε για αίμα και να σφαγιάζεται κοσμάκης γενικά και ο κύριος Uwe Boll με την νέα του ταινία Bloodrayne ίσως με βγάλει ασπροπρόσωπο. Η ταινία διαδραματίζεται κατα τη διάρκεια του 2ερου παγκοσμίου πολέμου και το concept αφορά στην μεταμόρφωση του Χίτλερ σε βρυκόλακα. Όχι απο αυτούς που λαμπυρίζουν και μαλώνουν με λυκανθρώπους με six pack για μια γκόμενα, αλλά απο αυτούς που έχουν ήδη σφάξει εκατομμύρια οπότε άμα γίνουν και βρυκόλακες μόνο μία άλλη βρυκόλακας με αβυσσαλέο ντεκολτέ μπορεί να τους σταματήσει.

Η ταινία κυκλοφορεί σε Dvd και Blu Ray αυτό τον Ιούλιο.



Βαγγέλης Σωφρονάς
vsofronas@rouamat.com

The Geek Limbo: Awesome viral marketing and first look on Bane


Αυτή τη στιγμή ο geek (και όχι μόνο) κόσμος  γίνεται μάρτυρας ενός πάρα πολύ έξυπνου διαφημιστικού κόλπου για τη προώθηση της νέας ταινίας Batman, The Dark Knight Rises.  Άνέβηκε επιτέλους online η σελίδα  www.thedarkknightrises.com και όλοι όσοι τρέξαμε να μπούμε, νομίζαμε πως έπεσαν οι servers απτην κίνηση. Αμ δε. Απλώς δεν υπάρχει τίποτα για να δεις. Τίποτα. Αλλά άμα δυναμώσεις τα ηχεία ακούς ένα ιδιαίτερα μυστήριο θόρυβο που μοιάζει με μια ανατριχιαστική ψαλμωδία.

Κάποιοι όμως δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και αποκρυπτογράφησαν το περίεργο αυτό ηχητικό κομμάτι και βρήκαν πως η κυματομορφή του σχηματίζει το εξής:



Παιδιά, όποιο το βρήκατε θέλω να ξέρετε πως είστε απλα υπέροχα καμμένοι για να κάνατε κάτι τέτοιο.

#TheFireRises λοιπόν, ένα twitter hashtag! Προφανώς μόλις έγινε γνωστό ξεκίνησαν τα status update στο twitter που περίείχαν αυτό το tag, το απίστευτο όμως ξεκινάει εδώ: όσοι κανανε tag το #TheFireRises, γεμίζουν με μία εικόνα τη φορά το μοσαϊκό που βρίσκεται στοκρυμμένο link http://www.thedarkknightrises.com/image.html.



Μερικές ώρες και πάρα πολλά tweets μετά, δημοσιεύτηκε και η φωτογραφία πλήρως ολοκληρωμένη.


Επ, τι λέει Bane?

Έχουμε λοιπόν στις οθόνες μας την πρώτη φωτογραφία του Tom Hardy στο ρόλο του τούμπανου Bane. Και αυτό παιδιά είναι ένα πολύ καλό δείγμα πετυχημένου viral marketing




Βαγγέλης Σωφρονάς
vsofronas@rouamat.com