Αρχείο

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Το κλουβί με τις τρέλες!



Τον τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει μια νέα μόδα στην τηλεόραση, να προβάλει και να στηρίζει αγώνες ΜΜΑ (Mixed Martial Arts)! Οι διαγωνιζόμενοι αποτελούν τα καμάρια διάφορων συλλόγων kick boxing, Jiu Jitsu, karate κτλ οι οποίοι μάχονται μέσα σε ενα "κλουβί", όπως θέλουν να ονομάζουν. Ανοίγω λοιπόν την τηλεόραση μετά τα μεσάνυχτα για να δω το EFL battle show που γινόταν στη Θεσσαλονίκη. Μετά από λίγη ώρα αρχίζει με έπαρση η παρουσίαση των "μαχητών" με ηχητικά playback σαν να πηγαίνουν στο πόλεμο και ξεκινάει ο αγώνας με αδέσποτα uper και άσσους μέχρι να πιαστούν αγκαλιά και ένας από τους δύο να κάνει πρώτος το knock down με τυπάδες από το κοινό να φωνάζουν !. To αποτέλεσμα? Σέρνονται κάτω μέσα στα αίματα από τις ανοιχτές μύτες και φρύδια, bloody hell δηλαδή!!!. Πριν τον αγώνα ένας δημοσιογράφος σχολίασε ενθουσιασμένος "Το Star βάζει το ΜΜΑ στο χώρο που του ανήκει" . Αναρωτήθηκα λοιπόν, πέρα από το εμπορικό του όλου πράγματος, αν μπορείς να κλείσεις τις πολεμικές τέχνες σε αν κλουβί και να της παρουσιάζεις ανοίγοντας κεφάλια. Και ρωτάω εγώ "Αυτός είναι ο χώρος το πολεμικών τεχνών?", "Αυτό διδάσκουν οι πολεμικές τέχνες?" Η σκληρή δουλειά δε γίνεται μόνο σωματικά με ατέλειωτες ώρες προπόνησης του στυλ no pain !!! Yπάρχει και το πνευματικό κομμάτι που πολλοί το έχουν ξεχάσει νομίζω! Αυτό το κομμάτι λοιπόν πλάθει χαρακτήρα, ήρεμο, σεμνό πάντα όμως σε επαγρύπνηση για να σε σώσει σε μια δύσκολη κατάσταση! Βάζοντας λοιπόν την πολεμική σου τέχνη, που πρεσβεύει κάτι μεγάλο για σένα εφόσον της έχεις αφιερώσει κομμάτι από τη ζωή σου, σε ένα "κλουβί" αυτομάτως δεν την υποβιβάζεις? Μετά το τέλος του αγώνα παράγοντες, προπονητές και λοιπά κτηνώδη τέρατα μπήκαν και αυτοί στο "κλουβί" και αγκάλιαζαν τον μέσα στα αίματα ( αίματα 2x ) Σαλονικιό νικητή με το ψευδώνυμο Tsamour -Lee- dis ! Όλοι καταλάβαμε που παραπέμπει ...! Γιατί τέτοια μεγαλομανία στις πολεμικές τέχνες...?



Γιάννης Βασσάρας

How fit are you?

Πόσο φιτ είμαστε τελικά? Δεν έχει και πολύ σημασία καθώς στο RouaMat η άθληση είναι μέσα μας και σκοπεύουμε να σας το δείξουμε κάνοντας αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά! Να γράφουμε... Καλωσορίζω λοιπόν τους δύο νέους αθλητικογράφους του μπλογκ, τον Δημήτρη Ασλανίδη που γνωρίζει εκ των έσω τα "συμβατικά" αθλήματα και τον Γιάννη Βασσάρα με την πιο extreme αθλητική στήλη!


Κωνσταντίνος Μουράτης

Κι αν σου κάτσει...?


Είναι μεγαλη τυχη να εχεις να περιγραψεις εναν συναρπαστικό αγωνα ποσο μαλλον εναν αγωνα champions league , τη μεγαλυτερη διασυλογικη διοργανωση της Eυρωπης καθως αποτελειται απο την ελιτ των πληρεστερων ευρωπαικων ομαδων.  Ο αγωνας  ηταν αναμεσα στη FC Schalke 04 που αγωνιζεται στο γερμανικο πρωταθλημα (bundesligua), και την περσινη κατοχο του τροπαιου του champions league, Internazionale η οποια αγωνιζεται στην ιταλια (serie A) ενα απο τα τρια καλυτερα πρωταθληματα στον κοσμο. Kαθεμια ομαδα εχει την δικη της σεβαστη ιστορια, αλλα απο εκει και περα ο νικητης που θα προκριθει στην επομενη φαση ειναι μονο ενας. Αξιοσημειωτο επισης ειναι οτι σημειωθηκαν 7 τερματα στο πρωτο παιχνιδι και 3 στο δευτερο. Στον πρωτο αγωνα που διεξαχθηκε στην ιταλια η Ιντερ φαινομενικα θα ειχε το πανω χερι και στα πρωτα λεπτα του αγωνα αυτο φανηκε καθως οι γηπεδουχοι ειχαν μεγαλυτερη ωρα την μπαλα στα ποδια τους και ηταν αυτοι οι οποιοι ανοιξαν τον δεικτη του σκορ. Αυτο συνεβη οταν, στο τριακοστο λεπτο ο Dejan Stankovic εκμεταλλευτηκε λαθος του τερματοφυλακα της Schalke Neuer , ο οποιος βγηκε απο  την περιοχη του προσπαθωντας και αυτος με την σειρα του να διωξει την μπαλα με το κεφαλι. Ετσι ο πανταχου παρων Stankovic βρισκομενος στο κεντρο του γηπεδου σουταρε την μπαλα με βολ πλανε στον αερα και βρηκε απροετοιμαστο τον γερμανο goalkeeper, σκοραροντας ενα απο τα πιο εντυπωσιακα γκολ της χρονιας. Παρ’ ολα αυτα η γερμανικη ομαδα δεν παρατησε τον αγωνα,  συνεχισε με τον ιδιο ρυθμο το παιχνιδι και δικαιωθηκε καθως δεν ισοφαρισε μονο εις διπλουν, αλλα βγηκε και μπροστα στο σκορ κανονοντας την αντιπαλο της να φαινεται ομαδα δευτερης κατηγοριας με το σκορ να τελειωνει 2-5.



Στον επαναληπτικο αγωνα στην γερμανια η Ιντερ ηταν αυτη που επαιζε με την πλατη στον τοιχο και ειχε την αποστολη να ανατρεψει το σκορ. Ομως θελοντας και μη, οταν πρεπει να βαλεις πολλα γκολ εχεις περισσοτερους παικτες στην επιθεση αφηνοντας τα μετοπισθεν ακαλυπτα με αποτελεσμα να κινδυνευεις να δεχτεις γκολ σε περιπτωση αντεπιθεσης . Και βεβαια αυτο ακριβως εκανε η ομαδα της Schalke, επαιξε πιο αμυντικα εν γνωση οτι οι Ιταλοι θα βγουν να πιεσουν βγαινοντας ετσι στην επιθεση με πολυ καλυτερες προυποθεσεις  νικωντας και τον αγωνα στην εδρα της με 2-1 αφηνωντας ετσι τους περσινους πρωταθλητες ανικανους να συνεχησουν την πορεια τους στη διοργανωση. Απο την πλευρα της η Schalke γραφει ιστορια εχοντας χρονια ολοκληρα να φτασει τοσο ψηλα σε αυτη τη διοργανωση. Ο συνδυασμος των εμπειρων παικτων οπως ο Raul Gonzales, πρωην παικτης της Real Madrid, της ασταματητης δουλειας σε ατομικο και ομαδικο επιπεδο μαζι με τον ενθουσιασμο και την συνοχη των νεοτερων παικτων αποτελουν την τελεια συνταγη για τη διμιουργια μιας πετυχημενης ομαδας. Η Schalke ειναι μια ομαδα που δεν προσφερει πολυ θεαμα, κοιταει το αποτελεσμα, δουλευει πολυ μεσα στο γηπεδο και παιζει πιο σιγουρα, γενικα εχει τα χαρακτηριστηκα μιας κλασικης γερμανικης ομαδας χωρις αυτο να ειναι απαραιτητα κακο. Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ο καθενας εχει δικαιωμα να ελπιζει σε κατι καλυτερο ποσο μαλλον καποιος που το αξιζει και προσπαθει πολυ για να το πετυχει. Ποτε δεν ξερεις τι σου επιφυλασσει το μελλον και η ομαδα απο το Westfallen  μπορει να αλαξει τα τωρινα στερεοτυπα...




Δημήτρης Ασλανίδης