Αρχείο

Σάββατο, 23 Απριλίου 2011

The game is afoot: Βουλευτές – Κοινή Λογική : 2-0Αυτή τη βδομάδα αποφάσισα να μην γράψω για games ή για τουρνουά αλλά για ένα νομοσχέδιο που όπως φαίνεται θα κάνει  τη χώρα μας αρνητικό πρωταγωνιστή σε όλα τα media που ασχολούνται με την τεχνολογία,σε όλα τα gaming communities και αρκετά ξένα πρακτορεία (http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/3744016.stm).
Όσοι είναι θαμώνες σε ένα internet cafe θα γνωρίζουν για εκείνον το νόμο  που απαγόρευε την εγκατάσταση και την λειτουργία ηλεκτρονικών παιχνιδιών σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Σύμφωνα με τον νόμο εκείνο, όλοι, από τον κάθε πιτσιρικά που κατείχε ένα Game Boy μέχρι τους ίδιους που ψήφισαν τον νόμο, ήταν εν δυνάμει παράνομοι επειδή είχαν προεγκατεστημένα παιχνίδια στον υπολογιστή τους. Τελικά κάτι η Ευρωπαϊκή Ένωση που μας τράβηξε το αυτί κάτι οι προσπάθειες των Ελλήνων gamers μαζί με τους ιδιοκτήτες Net-cafe έπεισαν τους δικαστικούς και ο νόμος 3037/2002 κρίθηκε αντισυνταγματικός.

Φαίνεται όμως ότι το πάθημα δεν έγινε μάθημα και τώρα η κυβέρνηση θέλει να απαγορεύσει την εγκατάσταση και χρήση ηλεκτρονικών παιχνιδιών στα internet cafe. Γιατί στα internet cafe; Επειδή όλα τα παράνομα μαγαζιά,τα “φρουτάκια” δηλαδή,για να λειτουργήσουν βγάζουν άδεια ως καταστήματα παροχής Ίντερνετ.

Δεν έχω internet cafe και ούτε προσπαθώ να υπερασπιστώ τους ιδιοκτήτες τους. Είμαι σίγουρος ότι το σωματείο τους και οι νομικοί τους ξέρουν καλύτερα πως να ενεργήσουν. Επίσης δεν θέλω να θεωρούνται παράνομοι οι gamers γιατί περνούν το χρόνο τους σε ένα χώρο που μπορεί να υποστηρίξει το hobby τους. Για τους gamers τα Ίντερνετ Cafe αποτελούν ότι για τους ποδοσφαιρόφιλους το γήπεδο και sports cafe μαζί. Φανταστείτε να απαγορευόταν η διεξαγωγή αγώνων στα γήπεδα ή προβολή αγώνων στα cafe/καφενεία επειδή υπάρχει ένας κύκλος παρανόμου στοιχήματος βασισμένος στο ποδόσφαιρο ή οποιοδήποτε άλλο άθλημα. Τέλος θέλω τα video games να πάψουν να θεωρούνται ως κάτι αξιόμεμπτο την στιγμή που άλλες χώρες όπως η Κίνα τα έχουν αναγνωρίσει ως επίσημα sport.
Χαρίλαος Χυτάς
cchitas@rouamat.com

The Geek Limbo: Batman Live? Really?Ήλπιζα ότι μετά την παταγώδη επιτυχία της μεταφοράς του Spiderman στο σανίδι του Broadway σε μορφή musical οι παραγωγοί να αποθαρρυνθούν από το να επαναλάβουν ένα τέτοιο εγχείρημα. Αλλά όχι. Δεν άντεξαν. Σειρά έχει ποιος άλλος…Θεέ δώσε μου δύναμη!

Δεν αμφιβάλλω ότι μετά τις ταινίες Batman του Christopher Nolan με την πιο ρεαλιστική προσέγγιση είναι αναπόφευκτο να ξαναδούμε μια πιο χρωματιστή live-action εκδοχή του Batman. Αλλά μία ζωντανή περιοδεύουσα παράσταση δε πιστεύω πως είναι η καλύτερη απάντηση. Βέβαια χωρίς να δούμε δείγμα του δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε…αλλά come on!

Το σενάριο του θα περιέχει ιστορίες όπως η προέλευση του Robin και συμπλοκές με γνωστούς εχθρούς του Batman όπως ο Joker, η Poison Ivy, η Catwoman, ο Riddler και ο Penguin. Το Batman Live ξεκινάει παραστάσεις τον Ιούλιο με αφετηρία το Manchester και μετά τη Βρετανική περιοδεία σειρά έχουν οι ΗΠΑ. Σχέδια για Ελλάδα δεν υπάρχουν και για να πω την αλήθεια, αυτό με ανακουφίζει λίγο...Βαγγέλης Σωφρονάς
vsofronas@rouamat.com