Αρχείο

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Η ντεμέκ μουσική γωνιά: Thank god for talented people!


Τον τελευταίο καιρό, έχουν περάσει από τα χέρια μου (από την οθόνη μου βασικά) πολλά website μουσικού τύπου, με απίστευτα original ιδέες και μπορώ να πω ότι με έχουν κάνει να κολλήσω άπειρες φορές. Ε να μην τα μοιραστώ κι εγώ μαζί σας?




 Το site προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα να “παίξει” με διάφορα ηχογραφημένα κομμάτια, με σκοπό να δημιουργήσει ένα δικό του τραγούδι. Περιλαμβάνει φωνές, beat, effects, και διάφορα όργανα. Το καλύτερο? Όλα είναι ηχογραφημένα με το στόμα. Κανένα απολύτως όργανο. Έχει επίσης και επιλογή shuffle, για να αράζετε στο σκοτάδι και να αλλάζει μόνο του, με άπειρους συνδυασμούς. Θα το βρείτε ΕΔΩ. (δεν φωνάζω, ήθελα να τονίσω το link)

Eπόμενο.


Συνεργασία μέσω internet, ή Virtual Jam Session, όπως αναφέρεται στο site. Ο Dumbfoundead, ένας Αμερικανός rapper, έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με διάφορους καλλιτέχνες, αλλά το συγκεκριμένο βίντεο είναι μακραν η καλύτερη του δουλειά.



Record Tripping. Ένα απίστευτα έξυπνο παιχνίδι στο οποίο, ο χρήστης, με τη συνοδεία ενός τραγουδιού, περνά μέσα από διάφορες πίστες, χρησιμοποιώντας το ποντίκι του για να κάνει scratch με την φωνή μιας γυναίκας που απαγγέλει το παραμύθι της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων. Άκρως εθιστικό. Βρίσκεται ΕΔΩ



Ο Bobby McFerrin, (Dont worry, be happy) καλεσμένος στο επιστημονικό συνέδριο TED, (όσοι δεν το ξέρετε δείτε το, έχει ομιλίες για όλα τα θέματα και επικεφαλίδα “Ideas worth spreading”, εξηγεί με έναν υπέροχο τρόπο την δύναμη που έχει η μουσική και συγκεκριμένα η πεντατονική κλίμακα, πάνω στον άνθρωπο.


Οι El Ten Eleven, μια Post rock μπάντα από το Los Angeles, δημιουργεί μουσική με κιθάρες, μπάσο, τύμπανα και πλήκτρα. Whats the catch μου λέτε? Ε, είναι μόνο 2 άτομα. Ο ένας έχει ένα Multi neck όργανο, το οποίο είναι κιθάρα και μπάσο ταυτόχρονα. Ηχογραφεί τα κομμάτια σε ένα loop station που του δίνει τη δυνατότητα να έχει πολλά κομμάτια να παίζουν ταυτόχρονα, ενώ αυτός παίζει άλλα από πάνω. Ο drummer και αυτός δεν πάει πίσω, εναλλάσσοντας  μεταξύ τυμπάνων και πλήκτρων.


Δεν λέω τίποτα άλλο. Ο ΤΥΠΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΙΘΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ!


Αυτά για σήμερα από το δελτίο ειδήσεων του Roua Mat, καληνύχτα σας.



Άρης Μανωλίδης
amanolidis@rouamat.com