Αρχείο

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

The game is afoot: Τα video games χάσιμο χρόνου; Think again!




Για τους περισσότερους ανθρώπους τα video games είναι καθαρά χάσιμο χρόνου σε αντίθεση με τους gamers που τα θεωρούν κομμάτι της ζωής τους. Με το hobby τους όμως πολλοί gamers καταφέρνουν να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Child's Play Charity



   Το Child's Play δημιουργήθηκε από τους Mike Krahulik και Jerry Holkins γνωστούς από την σελίδα τους, την Penny Arcade με σκοπό να διαθέσουν παιχνίδια για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Πολλοί gamers ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και δώρισαν παλιά παιχνίδια, μπογιές, παιδικές ταινίες, οτιδήποτε ένα παιδί θα ήθελε να αποκτήσει. Επίσης, μέσα από events μαζεύουν χρήματα και μέχρι σήμερα έχουν περάσει τα δύο εκατομμύρια δολάρια.

Foldit



   Το Foldit είναι ένα πειραματικό online παιχνίδι σχετικά με την αναδίπλωση πρωτεϊνών. Δημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Washington και στόχος του είναι να κατανοήσουν καλύτερα το πως οργανώνεται και διπλώνει ένα τρισδιάστατο μόριο πρωτεΐνης. Αν και υπάρχουν αλγόριθμοι για την διαδικασία αυτή, απαιτείται τεράστια υπολογιστική δύναμη για να επιτευχθεί μέσω υπολογιστών. Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να αναθέσουν στους gamers την δημιουργία ενός μοντέλου για ένα ένζυμο που συνδέεται με έναν ίο παρόμοιο με το AIDS. Μέσα σε 2 βδομάδες οι gamers κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα που παίδευε την επιστημονική κοινότητα για 10 χρόνια και τα ονόματα τους δημοσιεύθηκαν μαζί με των ερευνητών.

Αυτοί είναι λίγοι από τους τρόπους που απαντούν οι gamers στην δυσφήμηση των υπόλοιπων media. Και είμαι σίγουρος ότι η ευρηματικότητα τους δεν θα σταματήσει εκεί…www.childsplaycharity.org




Χαρίλαος Χυτάς