Αρχείο

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

The Geek Limbo: Batman reboot and Justice League movie



Η πρόσφατη ανακοίνωση της Warner δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη: μετά το The Dark Knight Rises, η σειρά ταινιών Batman θα μπει και αυτή στο χορό των reboot με τον Chris Nolan αυτή τη φορά στο ρόλο του παραγωγού. Είναι περιττό να αναφερθεί πως ο νέος σκηνοθέτης θα έχει τη δυσκολότερη δουλειά των τελευταίων χρόνων καθώς ο Nolan πραγματικά επανεφηύρε την εικόνα του Batman με την πιο σκοτεινή και ρεαλιστική εκδοχή του στις ταινίες του.



            Είναι γνωστό πως πρόκειται να κυκλοφορήσει μια νέα ταινία Superman τον Δεκέμβριο του 2012 και η Warner έχει ανακοινώσει πως δουλεύει σε projects βασισμένα στους Flash, Aquaman (really??) και Wonder Woman. Αυτή η κίνηση όμως κινεί ιδιαίτερη περιέργεια καθώς η Warner έβαλε ξανά στη πρίζα το project της κινηματογραφικής μεταφοράς της Justice League (η ομάδα  ηπερηρώων που περιέχει την πλειοψηφία των χαρακτήρων της DC) χωρίς όμως να έχει δώσει στοιχεία για το αν οι χαρακτήρες απ' τις ήδη υπάρχουσες ταινίες της θα αλληλεπιδρούν ο ένας στην ταινία του άλλου (όπως κάνει η Marvel στις δικές της) και το πιο πιθανό είναι ότι θα έχουμε διαφορετικές εκδόσεις των ηρώων σε όλες τις ταινίες οι οποίες θα προβάλλονται το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα. Warner, άμα το διαβάζεις (στάνταρ δηλαδή!) ένα πράγμα έχω να πω: όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα!




Βαγγέλης Σωφρονάς
vsofronas@rouamat.com

WCG 2011

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς, αναγνώστες και συντάκτες του RouaMat, περάσαμε μερικές φορές από το στάδιο του gaming. Μπορεί όχι στα επίπεδα της παράνοιας και παραγκωνισμού της κοινωνικής ζωής, αλλά σίγουρα στα συνηθισμένα εξάωρα σε ένα internet cafe ή και στο σπίτι μας. Θα ήταν λοιπόν ανήκουστο να αφήσουμε απ' έξω έναν τόσο συναρπαστικό και εξτασιαστικά γρήγορα εξελίξιμο χώρο, όπως αυτόν των E-sports. Θα ήθελα λοιπόν να καλωσορίσω στην ομάδα του RouaMat ένα κατά τον υπόλοιπο κόσμο, τέρας γνώσεων του αντικειμένου, τον Χαρίλαο με την καινούργια του στήλη κάθε Σάββατο, που θα μας κρατάει ενήμερους επί του θέματος.
Κ. Μουράτης

Εδώ και δυο βδομάδες ανακοινώθηκαν οι επίσημοι τίτλοι των WCG. Για όσους δεν γνωρίζουν τον χώρο των competitive E-sports, τα WCG είναι οι “ολυμπιακοί” των online games. Κάθε χρόνο διαγωνίζονται οι καλύτεροι των καλύτερων σε παιχνίδια που επιλέγονται από επιτροπή αλλά και από παίκτες. Φέτος οι τελικοί των World Cyber Games θα διοργανωθούν στην Νότια Κορέα.






Οι περισσότεροι τίτλοι που ανακοινώθηκαν δεν αποτελούν έκπληξη. Φέτος  η Blizzard πρωταγωνιστεί με τρεις τίτλους. Για άλλη μια φορά επιλέχτηκε το Warcraft III, και το Starcraft ΙΙ αντικατέστησε τον προκάτοχο του. Η μεγάλη έκπληξη είναι η επιλογή του World of Warcraft : Cataclysm καθώς αποτελεί το πρώτο MMORPG που  θα συμμετάσχει στα WCG.

Μια ακόμα έκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός του Call of Duty : Black Ops του οποίου τη θέση “έκλεψε” το Crossfire χάρη στο κοινό του. Αναμενόμενη ήταν η επιλογή του Counter Strike 1.6 όπως και του Tekken 6 που πρωταγωνίστησαν το 2010. Το Fifa 2011 πήρε και αυτό τη θέση του προηγούμενου τίτλου της σειράς.

Τέλος, ακούγεται ότι η Riot πλήρωσε ένα σεβαστό ποσό για να γίνει official partner και να συμπεριληφθεί το League of Legends, γεγονός που δυσαρέστησε το κοινό του DotA και του ΗοΝ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι και φέτος το WCG θα τραβήξει το ενδιαφέρον των gamers και των εταιριών του χώρου.




Χαρίλαος Χυτάς
cchitas@rouamat.com