Αρχείο

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

The Geek Limbo: DC animated films worth watching.




Στις 18 Οκτωβρίου κυκλοφορεί η νέα animated ταινία της DC με τίτλο “Batman: Year One” βασισμένο στο ομώνυμο εξαιρετικό comic του Frank Miller που αποτελεί τη πιο δημοφιλή ιστορία προέλευσης του Batman και από την οποία στοιχεία δανείστηκε και ο Chris Nolan για τις ταινίες του. Ένα sneak peak της ταινίας μπορείτε να δείτε παρακάτω.


Αξίζει να αναφέρουμε πως ήδη ετοιμάζεται μια animated μεταφορά του φανταστικού The Dark Knight Returns, επίσης από τον Frank Miller που άμα δεν την φάει το rating για να είναι προσιτή σε μικρότερες ηλικίες τότε είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος καθώς η πλειοψηφία των animated ταινιών της DC είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπέστατες. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές που ξεχωρίζουν ως οι κορυφαίες της συλλογής.

Superman/Batman: Public Enemies



Ο Lex Luthor ανεβαίνει στην εξουσία ως πρόεδρος της Αμερικής μετά από μία περίοδο έντονης οικονομικής και πολιτικής ύφεσης. Η προεδρία του φαίνεται πως φέρνει ισορροπία στην κοινωνία, ο Superman και ο Batman όμως καταλαβαίνουν ότι Lex Luthor και ισορροπία στην ίδια προταση δεν στέκουν.

Justice League: Crisis on two Earths



Βασισμένη στο ομώνυμο comic, η JLA καλείται να σώσει τον κόσμο μιας παράλληλης Γης που οι ρόλοι έχουν αντιστράφει καθώς ο Lex Luthor είναι ο ήρωας και τα αντίστοιχα μέλη της JLA τρομοκρατούν τον πλανήτη.

Batman: Under the Red Hood


Βασισμένη στα comics A death in the family και Under the red hood, o Joker δολοφονεί τον Jason Todd, τον δεύτερο Robin αψηφώντας τις εντολές του Ras al Ghul που υποτίθεται πως ακολουθούσε. Πέντε χρόνια αργότερα, ένα νέο άτομο έχει αναλάβει την ταυτότητα του Red Hood και προσπαθεί να καθαρίσει τον υπόκοσμο της Gotham City χρίζοντας τον εαυτό του ως αρχι-μαφιόζο.




Βαγγέλης Σωφρονάς

The game is afoot: Free to Play for real: Open Source




Στον σύγχρονο κόσμο του Gaming που εταιρίες-κολοσσοί προσπαθούν να  στραγγίξουν τους παίκτες από τα τελευταία τους ευρώ (βλέπε EA,Activision), υπάρχουν ακόμα ιδεαλιστές προγραμματιστές που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν δωρεάν διασκέδαση και γνώση για όλους.


Ξεκινώντας έχουμε το MegaGlest ένα RTS με 7 races με ξεχωριστά units και tech trees. Βέβαια υπάρχουν και δεκάδες mods (πάντα δωρεάν) που προσθέτουν νέα races,maps και units και επεκτείνουν το gameplay. Επίσης στη σελίδα του παιχνιδιού μπορείτε να βρείτε servers και/ή άλλους παίκτες για να παίξετε μαζί ή αντίπαλοι.


Για όσους έχουν λιώσει στα advetures και ιδιαίτερα στο Myst,o κόσμος του Myst Online: Uru Live υπόσχεται ατέλειωτες ώρες ψαξίματος. Ο κάθε παίκτης είναι μια ξεχωριστή οντότητα που πρέπει να συνεργαστεί με τους άλλους για να επιλύσουν γρίφους και να συνεχίσουν το main story του παιχνιδιού. Το φιλικό και ώριμο community του Myst Online αποτελεί ένα ευχάριστο διάλειμμα από το χάος που επικρατεί στο Internet.


Τέλος αν λατρεύετε τον μανιώδη ρυθμό των FPS,το Warsow θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα με το γρήγορο gameplay του και το καρτουνίστικο περιβάλλον του. Μάλιστα το ESL το έχει αναγνωρίσει ως game ικανό για Competitive Environment και διοργανώνονται συχνά online tours.


Η λίστα όμως των Open Source games είναι τεράστια και με λίγο ψάξιμο θα βρείτε πολλούς ενδιαφέροντες τίτλους. Είτε θέλετε απλά να σκοτώσετε την ώρα σας είτε είστε επίδοξοι game developers αξίζει τον κόπο να ρίξετε μια ματιά.




Χαρίλαος Χυτάς