Αρχείο

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

13 Ολόκληρα χρόνια!





Η Google έγινε 13 ετών και κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο. Στην αγγλική γλώσσα το "ρήμα" (ας το πω έτσι) "google" έχει αποκτήσει πλέον ταυτόσημη έννοια με το ρήμα «αναζητώ», και, πρόσφατα, το ίδιο προστέθηκε στο αγγλικό λεξικό Merriam-Webster! Η αρχή έγινε το Σεπτέμβριο του 1998, όταν έστησαν την εταιρία τους στο Γκαράζ της Σούζαν Γουτζσίκι στην Καλιφόρνια.
1999:  Προσέφερε τη δυνατότητα αναζήτησης κυβερνητικών εγγράφων των ΗΠΑ, με την ονομασία «Uncle Sam».
2000: Η Yahoo χρησιμοποιεί επίσημα την μηχανή αναζήτησης της Google. Παράλληλα ξεκινάει μια νέα υπηρεσία, το adwords, ένα πρωτοπόρο  αυτοματοποιημένο σύστημα διαφημίσεων.
2001:  Ξεκινά το Google Images,  μια μηχανή αναζήτησης αποκλειστικά για εικόνες.
2003:  Ξεκινά το σύστημα στοχευόμενης διαφήμισης περιεχομένου. Την ίδια χρονιά εξαγοράζει την εταιρία Pyra Labs, δημιουργό του Blogger.
2004:  Ξεκινά και το Gmail που έχει καθιερωθεί πλέον σαν ένας από τους καλύτερους πάροχους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
2005:  Τα Google Maps κάνουν την εμφάνισή τους. Λίγα χρόνια μετά «οι χάρτες» βρίσκονται σε κάθε συμβατή συσκευή.
2006: Η Google εξαγοράζει την πρωτοποριακή πύλη youtube. Παράλληλα την εμφάνιση του κάνει το Google Checkout, ένας τρόπος για ασφαλείς διαδικτυακές αγορές.
2007: Παρουσιάζει το λειτουργικό σύστημα Android. Ένα λογισμικό που η ίδια η Google παρουσιάζει ως την πρώτη ανοικτή πλατφόρμα για κινητές συσκευές.
2008: Η χρονιά του Google Chrome.
2009: Την εμφάνιση της κάνει η Picassa, μια διαδικτυακή εφαρμογή για τις εικόνες σας.
2010: Προσφέρει στους χρήστες την Google TV. Επίσης κάνει τα πρώτα της βήματα στην κοινωνική δικτύωση με το Buzz το οποίο βασίζεται στις λειτουργίες του Gmail.
2011: εγκαινιάζει το Google + (plus).


Happy Birthday Google!!!



Πηνελόπη

Η κουτσομπόλα μέσα μου: Μια διαφορετική Άννα Βίσση...





  Αυτή η συναυλία της Αννας Βίσση στην Κύπρο δεν θύμιζε σε τίποτα παλιότερες εμφανίσεις της στην σκηνή. Επικεντρωμένη στα τραγούδια και όχι στα οπτικά και ηχητικά εφέ και με μια Αννα Βίσση πιο απλή από ποτέ, η σκηνική της παρουσία «μάγεψε» για μια ακόμη φορά το κοινό που έσπευσε να την απολαύσει από κοντά. Κι εκείνη τους το ανταπέδωσε με τον καλύτερο τρόπο. «Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας. Την νιώθω 38 χρόνια τώρα. Οπου και εάν βρίσκομαι, είμαι περήφανη που είμαι Κύπρια, γιατί η Κύπρος είναι ένας τόπος με ιστορία. Οσο περνούν τα χρόνια, νιώθω πιο Κύπρια από ποτέ», δήλωσε επί σκηνής η ερμηνεύτρια. Με μαύρο μακρύ φόρεμα και με την συνοδεία ελάχιστων οργάνων, η τραγουδίστρια θύμισε παλιές καλές εποχές που ξεσήκωνε τον κόσμο αποκλειστικά και μόνο με τα τραγούδια της και όχι με φαντασμαγορικό υπερθέαμα. Αφιέρωσε δε την συναυλία της στον Νίκο Παπάζογλου.
  Όμως, μετά το τέλος της συναυλίας, η Αννα Βίσση ένιωσε μια μικρή αδιαθεσία, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να μεταβεί στο κοντινότερο νοσοκομείο για εξετάσεις. Οι γιατροί της πρότειναν αφωνία και ξεκούραση.  Έτσι, η τραγουδίστρια αποφάσισε να αναβάλλει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της και να τις μεταφέρει για τις επόμενες ημέρες. Πάντως, πριν από λίγο καιρό, είχε υποβληθεί σε επέμβαση στις φωνητικές χορδές, κάτι που όπως είπε το έχει ξανακάνει στο παρελθόν, σε μια στιγμή που ένιωσε ότι είχε κουραστεί πολύ και το είχε ανάγκη.






Πηνελόπη