Αρχείο

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

The game is afoot: All your bar are belong to us!





Μια συνηθισμένη Κυριακή του περασμένου μήνα γύρω στα 100 άτομα μαζεύτηκαν σε μια Βρετανική pub στο San Francisco για να απολαύσουν το αγαπημένο τους παιχνίδι. Καθόλου περίεργο, μόνο που δεν παρακολούθησαν ούτε ποδόσφαιρο, ούτε μπάσκετ, ούτε κάποιο άλλο σπορ. Όλες οι τηλεοράσεις του μαγαζιού έδειχναν τους MC και Puma να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για 50.000 $ στο Starcraft. Οι υπόλοιποι θαμώνες τους κοίταζαν με περιέργεια και δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί αυτοί οι τύποι αντάλλαζαν bro-fists επειδή ένας στρατός από εξωγήινα όντα που λέγονται Zergs κατάστρεφε έναν στρατό από ανθρωπορομπόwhatnot όντα που ονομάζονται Protoss.

Μα δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο. Τέτοια events ,τα λεγόμενα Barcrafts, είναι συνηθισμένο φαινόμενο πλέον στην περιοχή. Φυσικά οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών πετάνε από την χαρά τους για τη καινούργια πελατεία και με το χρόνο όλο και περισσότερα bars και pubs υιοθετούν βραδιές Barcraft.

Πολλά άλλαξαν τα τελευταία 4 χρόνια στην σκηνή των e-sports. Ζωντανά events αναμεταδίδονται παγκοσμίως (και σε HD!) με εκφωνητές και σχολιαστές, μεγάλες εταιρίες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα δώσει το μεγαλύτερο έπαθλο σε σημείο να μιλάμε πλέον για εκατομμύρια, ενώ άλλες γίνονται σπόνσορες για να διαφημίσουν τα προϊόντα τους σε ένα κοινό που συνεχώς μεγαλώνει.

Οι εποχές αλλάζουν, και το μόνο σίγουρο είναι ότι οι επόμενες γενιές δεν θα βρίσκουν αλάνες για να παίζουν. Έτσι θα στραφούν στο home entertainment και αναπόφευκτα τα e-sports θα ανθίσουν περισσότερο. Καλώς ή κακώς... 




Χαρίλαος Χυτάς

The Geek Limbo: Fan-made movies do it better



Έχω αναφερθεί αρκετές φορές στο γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα μια ταινία βασισμένη σε video game που να είναι αντικειμενικά καλή και όχι απλά «καλή για videogame». Οι λόγοι για αυτό ποικίλουν αν και θέλω πιστεύω πως τις περισσότερες φορές, ο σκηνοθέτης θέλει απλώς να περάσει τη δικιά του άποψη και προσέγγιση και όχι απλά να κάνει μία μεταφορά οπότε αποτυχαίνει οικτρά γιατί όπως έχω ξαναπεί nerds don’t do reason. Έτσι ουκ ολίγες είναι οι περιπτώσεις που οι fans πήραν την κατάσταση στα χέρια τους γυρίζοντας είτε trailers είτε mini-movies βασισμένες στα αγαπημένα τους video games. Παρακάτω μπορείτε να δείτε 5 απο τα πιο επιτυχημένα.


1)Portal: No Escape



Εκπληκτική ταινία μικρού μήκους βασισμένη στο Portal. Ξεκινάει περίπου όπως το video game αν και λείπει ο υπερυπολογιστής GLaDOS που είναι ο βασικός εχθρός σου καθώς και ο καθοδηγητής σου σε όλο το game. Προσωπικά μου θύμισε λίγο και το Mirror’s Edge, καθώς βλέπουμε αρκετά ακροβατικά και αντίπαλους που θα μπορούσαν να ήταν βγαλμένοι και από εκεί.


2)Pokemon Apokelypse




Τι θα γίνονταν άμα ο Chris Nolan αποφάσιζε να παρουσιάσει την δικιά του σκοτεινή εκδοχή των Pokemon? Σίγουρα θα θύμιζε κάπως και αυτό το video που βλέπουμε έναν Ash να εμπλέκετε σε στημένους αγώνες Pokemon και μία Team Rocket να λειτουργεί ως μαφία κινώντας τα νήματα του υπόκοσμου και χρησιμοποιώντας τα Pokemon ως εκτελεστές.


3)Pac Man



Μια παρωδία του γνωστού κίτρινου ήρωα με 80’s αέρα και σαφώς πιο low budget απ’τα υπόλοιπα video της λίστας. Τα φαντάσματα Blinky, Pinky, Inky και Clyde σπέρνουν τον τρόμο σε όλο τον κόσμο και μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να τους σταματήσει. Μία έκπληξη σας περιμένει στο τέλος του video.


4)Bomberman




O Bomberman είναι ένας αστυνομικός που τον ερευνά το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων για το περίεργο παρελθόν του ως βομβιστής. Είναι όμως ο μόνος που μπορεί να σταματήσει τον πρώην φίλο του Samus που απειλεί να ανατινάξει την πόλη.

5)Legend Of Zelda



Το συγκεκριμένο trailer κυκλοφόρησε ως πρωταπριλιάτικη φάρσα από το IGN αλλά μου κάνει εντύπωση πως κανένα studio δεν έχει ασχοληθεί με το να φτιάξει μια ταινία Zelda. Βέβαια άμα είναι να γίνει όπως η ταινία Dragonball τότε θα αρκεστώ σε αυτό το φανταστικό trailer.




Βαγγέλης Σωφρονάς