Αρχείο

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

The Geek Limbo: Comic book review: Old man Logan




   Το Wolverine: Old man Logan είναι μία ιστορία 8 τευχών γραμμένη από τον Mark Millar που όμως τα γεγονότα του δεν ισχύουν στο παρόν του Marvel Universe αλλά είναι περισσότερο μία διαφορετική προοπτική για το μέλλον των γνωστών υπερηρώων,





   Στο κόσμο του Old man Logan οι κακοί έχουν νικήσει. Έτσι απλά. Μετά από μία απόφαση να οργανωθούν όλοι κάτω από τον ίδιο σκοπό κατάφεραν να εξαπολύσουν μία αιφνίδια επίθεση σκοτώνοντας τους περισσότερους υπερήρωες. Ο Wolverine έχοντας επιζήσεις αποφασίζει να ζήσει ειρηνικά όση ζωή του μένει και ξεκινάει μια οικογένεια και δουλεύει ως αγρότης στο Sacramento. Η χώρα ολόκληρη έχει διαιρεθεί σε διαφορετικές περιοχές που ανήκουν στον Dr Doom, Kingpin, Red Skull (o οποίος αυτοανακηρύχτηκε πρόεδρος της Αμερικής) και στην οικογένεια του Hulk. O Logan χρειάζεται επειγόντως λεφτά για να πληρώσει τους ιδιοκτήτες της γης του, τους rednecks εγγονούς του Hulk, που απειλούν αυτόν και την οικογένεια του, γι’ αυτό και αναλαμβάνει μια δουλειά που του προτείνει ο τυφλωμένος Hawkeye, ως οδηγός για να τον βοηθήσει να παραδώσει ένα μυστικό παράνομο πακέτο στην άλλη άκρη της χώρας.



   Το Old man Logan με συγκλόνισε. Αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο δυνατές ιστορίες που κυκλοφόρησε ποτέ η Marvel. Ο Mark Millar καταφέρνει να εγκλωβίσει το πνεύμα ενός πονεμένου και μετανιωμένου για τα λάθη του παρελθόντος Wolverine που προσπαθεί να εξιλεωθεί ζώντας μία όσο γίνεται φυσιολογική ζωή χωρίς βέβαια να δημιουργεί μια βαρετή ιστορία, κάθε άλλο. Ποτέ δεν έχουμε δει τον Wolverine τόσο εκτεθειμένο και ανθρώπινο πολεμώντας ενάντια πιθανοτήτων και καταστάσεων από τις ελπίδες είναι δεδομένο πως έχει ήδη χάσει στο παρελθόν. Κάθε τεύχος είναι γεμάτο εκπλήξεις και αποτυπώνει ένα ξεπεσμένο μέλλον που η μόνη του ελπίδα είναι να σκάσει μύτη ο Galactus και να τον καταπιεί για μεσημεριανό.



   Η ιστορία μπορεί να συγκριθεί πολύ άνετα με το αντίστοιχο έπος του Batman, The Dark Knight Returns γραμμένο από το Frank Miller καθώς και στα 2 comic παρακολουθούμε 2 γερασμένους υπερήρωες που προσπαθούν να προσαρμοστούν σε έναν αφιλόξενο πια για αυτούς κόσμο όπου η επιστροφή τους κάθε άλλο παρά ευπρόσδεκτη είναι και τα σημάδια του χρόνου φαίνονται επάνω τους τόσο εμφανισιακά όσο και πνευματικά. Η ιστορία του Old Man Logan κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2008 στα τεύχη Wolverine 66-72 και έληξε το Σεπτέμβριο του 2009.




Βαγγέλης Σωφρονάς

Η κουτσομπόλα μέσα μου: Ηχητικό ντοκουμέντο





  Ένα ηχητικό ντοκουμέντο παρουσιάστηκε στη δίκη του γιατρού του Μάικλ Τζάκσον, Κόνραντ Μάρεϊ. Σε αυτό ο διάσημος τραγουδιστής «θρηνεί» για την δυστυχισμένη παιδική του ηλικία. Στο ηχητικό ντοκουμέντο ο Μάικλ Τζάκσον, υπό την επήρεια φαρμάκων, μιλούσε έξι βδομάδες πριν από τον θάνατό του, για τις συναυλίες που ετοίμαζε. Ο Μάικλ Τζάκσον είπε στον Κ.Μάρεϊ ότι σχεδίαζε να φτιάξει ένα νοσοκομείο για παιδιά -το μεγαλύτερο στον κόσμο- μετά τις συναυλίες. «Αυτό θα το θυμούνται περισσότερο από τις εμφανίσεις μου» είπε ο τραγουδιστής στον γιατρό του στις 10 Μαΐου του 2009. «Αγαπώ τα παιδιά. Τα αγαπώ γιατί δεν είχα παιδική ηλικία» πρόσθεσε ο Μάικλ Τζάκσον. «Νιώθω τον πόνο τους. Νιώθω αυτό που τα πληγώνει. Μπορώ να το αντιμετωπίσω» είπε. Προς το τέλος της ηχογράφησης, ακούγεται η φωνή του Κόνραντ Μάρεϊ να λέει στον Μάικλ Τζάκσον: «Είσαι καλά; Ακολουθούν μερικά δευτερόλεπτα σιωπής και μετά ο Μ.Τζάκσον απαντάει: «Κοιμάμαι».
  Το ηχητικό ντοκουμέντο βρέθηκε στο κινητό τηλέφωνο του γιατρού του τραγουδιστή και παρουσιάστηκε στη δίκη με στόχο να δείξει ότι ο γιατρός γνώριζε για πολλές εβδομάδες την επήρεια που είχαν τα φάρμακα που έδινε στον ποπ σταρ. Οι εισαγγελείς κατηγορούν τον Κ.Μάρεϊ ότι έδρασε «απρόσεκτα» και έδωσε στον Μάικλ Τζάκσον μια θανατηφόρα δόση ηρεμιστικού. Η υπεράσπιση υποστηρίζει ότι ο ίδιος ο Τζάκσον έλαβε μεγάλη δόση του φαρμάκου. Αναμένουμε όλοι τα αποτελέσματα της δίκης.





Πηνελόπη 

Η κουτσομπόλα μέσα μου: Λογικό μου ακούγεται...





  Φαίνεται πάντως πως τα βάσανα δεν έχουν τέλος για την 48χρονη Demi, μιας και νέα δημοσιεύματα σήμερα θέλουν τον σύζυγο της τη μοιραία βραδιά της 23ης Σεπτεμβρίου, να την απάτησε με δυο γυναίκες ταυτόχρονα, μια εκ των οποίων και η 23χρονη Sara Leal. Σύμφωνα με υπάλληλο του ξενοδοχείου στο San Diego όπου διέμεινε ο Κutcher με τα κορίτσια του σε πολυτελή σουίτα, στο τζακούζι δεν ήταν μόνος του αλλά παρέα με μια φίλη της Leal. Οι τρεις τους, έζησαν μερικές «καυτές» στιγμές μέσα στο τζακούζι –το οποίο να σημειώσουμε βρίσκεται εξωτερικά στη βεράντα της σουίτας- αφού όπως αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες, το τρίο ήταν ολόγυμνο και επιδιδόταν σε όργια!
  Όσο για την Demi Moore; Η τωρινή της εικόνα σοκάρει. Η 48χρονη ηθοποιός έχει συρρικνωθεί στην κυριολεξία έπειτα από την απιστία του συζύγου της Ashton Kutcher. Bρίσκεται στα πρόθυρα της ανορεξίας αφού ζυγίζει μόλις 44 κιλά με ύψος 1,65! Ήταν που ήταν πολύ αδύνατη, μετά την χαζομάρα του 33χρονου Ashton, έχει πάρει για τα καλά την κατιούσα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν την είδαν στην πρόσφατη πρεμιέρα της για την ταινία «Five». Υπερβολικά αδύνατη, έμοιαζε ακόμα πιο σκελετωμένη μέσα στο μαύρο στενό της φόρεμα. Η ίδια τότε ισχυρίστηκε πως κάνει μια εξαντλητική δίαιτα detox παρέα με τον σύζυγο της. Λίγες μέρες αργότερα όμως, όλοι έμαθαν τον πραγματικό λόγο της σκελετωμένης της εμφάνισης, που δεν είναι άλλος από την απιστία του συζύγου της, παραμονή της επετείου γάμου τους.
  Τα σχόλια όσων την είδαν από κοντά, τα λένε όλα! «Έδειχνε τρομαχτικά αδύνατη. Τα κόκαλα της εξείχαν που μπορούσες να τα δεις να διαγράφονται από το φόρεμα της. Η Jennifer Aniston δίπλα της, έδειχνε χοντρή». Μ΄ αυτά που ακούει και η Demi είναι να μην χάσει κιλά;





Πηνελόπη