Αρχείο

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

Η ντεμέκ μουσική γωνιά: Music and movies.


Ο Jack Black και ο Will Ferrel, παρουσιάζοντας τα βραβεία Best Song in a movie στην απονομή των Oscar το 2004 ειπαν το εξης: "There's no greater weapon in a director's arsenal than a strategically placed song." Όλοι μας το έχουμε ζήσει. Βλέπουμε ταινία και ξαφνικά μπαίνει ενα τραγούδι που μας πιάνει απο τα μαλλιά και μας χώνει με τα μούτρα στη ταινία. Σας δίνω λοιπόν μια ακομα λίστα (όλοι τις αγαπάμε) με τέτοιου είδους τραγούδια.

 

R. Kelly – I believe I can fly απο την ταινία Space Jam.Αγαπημένο τραγούδι σε μια ακόμα πιο αγαπημένη ταινία. Για χρόνια, κάθε φορά που έπαιζα μπάσκετ, αυτο το τραγούδι ηταν στο μυαλό μου. Και δεν είμαι μόνος μου. Το ξέρω.

AerosmithI dont wanna miss a thing απο την ταινία Armageddon.Το τέλος του κόσμου έρχεται και ο Ben Affleck στην κοσμάρα του. Βάζει το τραγούδι και τρέχει σινεματικά προς την Liv Tyler ενω και αυτή κάνει το ίδιο. Αξέχαστο τραγούδι.

School of Rock απο την ταινία School of Rock.Θυμάμαι να βλέπω την ταινία και να περιμένω πως και πως αυτη τη στιγμή. Και ήρθε. Rock σε κλασική εκτέλεση με 8-10χρονα παιδιά στη μπάντα του Jack Black. Το άκουσα ξανά και ξανά και ποτε δεν το βαρεθηκα.

Axel F. – Harold Faltermeyer απο την ταινια Beverly Hills Cop.Το θυμάστε σίγουρα. Επική στιγμή των 80s με τον Eddie Murphy να κυνηγάει κακούς με αυτό το τραγούδι στο background.  Απο τα τραγούδια που σου μένουν.

Goodbye HorsesLazzarus Q απο την ταινία Silence of the lambsΠαράνοια με ανθρώπινο κρέας, καλοψημένο όπως το ζητήσατε. Ακριβώς οτι χρειαζόταν η ταινία.

Jump the line – Harry Belafonte από την ταινία Beetlejuice.Τι ταινία και τι σημειάρα? Θυμόμαστε όλοι την Winona Ryder στον αέρα να χορέυει αυτό το τραγούδι.  Shake shake shake! Πάει το ΄χασα.

Eye of the tiger – Surviror απο την ταινία Rocky.Δεν χρειάζεται πολλά λόγια. Το ξέρετε όλοι. Απο τα τραγούδια που εχουν μείνει στην ιστορία χάρη σε ταινία.

First Edition – Just dropped in απο την ταινία The big Lebowski. Όποιος εχει δεί την ταινία ξέρει πολυ καλα την ψυχεδέλεια που δημιουργεί αυτο το τραγούδι.  Και το βίντεο ειναι ακόμα πιο μεγάλη ψυχεδέλεια.

Man of constant sorrowThe Soggy Bottom Boys απο την ταινία O Brother where art thou?Μπορώ να το ακούω για πάντα. Και η ερμηνεία του George Clooney ειναι οτι καλυτερο θα μπορούσε να έχει η ταινία.

Where is my mind – Pixies απο την ταινία Fight Club.Να μιλήσω τωρα; Υπάρχει πιο σημαδιακή στιγμή μουσικής σε ταινία; Μπορεί να μη αρέσει σε όλους το τραγούδι αλλα όλοι μας ξαφναστήκαμε απο το πόσο κολλούσε το τραγούδι με την σκηνή.

Αυτα για τωρα.
Καλη συνέχεια!Άρης Μανωλίδης
amanolidis@rouamat.com