Αρχείο

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Editorial: Αλαλούμ!

   Είναι πραγματικά απίστευτο το γεγονός ότι πάντα στις πιο δύσκολες στιγμές σου είναι που θα έρθουν να σε βρούνε όλα τα κακά για να μην πω και κάτι χειρότερο... Εξηγούμαι αμέσως... Ένα μπάχαλο επικρατεί αυτή την στιγμή σε κυβέρνηση, υπόλοιπα κόμματα και γενικότερα στην χώρα. Έχουν ανοίξει τόσα πολλά μέτωπα και το μπαλάκι της ευθύνης δεν λέει να κάτσει σε μία θέση!

Ξεκινάω λοιπόν με το hot πολιτικό θέμα αυτό δηλαδή της υπόθεσης siemens και το αποζημιώσεων που ενδέχεται να διεκδικήσουμε. Και με κάνουν να αναρωτιέμαι πότε επιτέλους θα μπορέσουμε να πάρουμε και καμιά αποζημίωση και από τους υπεύθυνους για την κατάσταση στην οποία έχουμε βρεθεί! χμ χμ απλά αναρωτιέμαι....

Αυτό με φέρνει βέβαια στο δεύτερο μου θέμα περί ελέγχου πόθεν έσχες πολιτικών αλλά αποκλεισμού των κομμάτων! Συνεπώς για να καταλάβω κι εγώ γιατί μάλλον είμαι χαζούλης... Θα πάει κάποιος ελεγκτής να δει αν κλέβουν οι υπάλληλοι μιας εταιρείας και ακόμη κι αν επιβεβαιωθεί θα θεωρήσει ότι η εταιρεία που το κάλυπτε αυτό δεν θεωρείται υπεύθυνη: Ναι... έχει κάποια λογική μετά από χρήση ουσιών και κατά τη διάρκεια διαμονής στον πλανήτη της φράουλας.... Σε κάθε περίπτωση πάντως, να μην τα θέλουμε και όλα δικά μας, είναι μία αρχή και καλά θα κάνουμε να ξεκινήσουμε από τα πρόσωπα.

  Συνεχίζω με το πολύ καυτό κοινωνικό θέμα, αυτό δηλαδή της κατάληψης της Νομικής Σχολής Αθηνών από  τους 250 μετανάστες. Παρατήρησα λοιπόν ότι εδώ φταίνε όλοι και κανένας απ' ότι φαίνεται καθώς δεν βλέπω να αναλαμβάνει κανένας την ευθύνη. Εγώ από την μεριά μου αυτά που παρατηρώ είναι τα εξής:
Πρώτον, για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι θα έπρεπε να μην χώνει το κεφάλι του στο έδαφος καθώς δεν βοηθάει. Παρέλαση από 250 άτομα κατευθυνόμενα προς έναν συγκεκριμένο χώρο δεν περνάει απαρατήρητη και συνεπώς η πορεία τους θα μπορούσε να ανακοπεί πολύ πριν φτάσουν στον πανεπιστημιακό χώρο και τεθούν περίπλοκα θέματα περί άρσης ασύλου. Δεύτερον οι κ.κ. των ακροαριστερών παρατάξεων που συντόνισαν την εν λόγω "έφοδο" θα πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουν ότι τα πανεπιστήμια δεν είναι το αφοδευτήριο τους. Αν πραγματικά είναι δεκτικοί στην στέγαση αυτών των ατόμων και στην οικονομική τους ενίσχυση, είναι καλοδεχούμενοι να τους φιλοξενήσουν στα γραφεία και σπίτια τους καθώς και να τους παράσχουν τα απαιτούμενα οικονομικά εφόδια. Αντιλαμβάνομαι την δυσχερή θέση των ατόμων αλλά γι' αυτό έχουν φτιαχτεί τα κέντρα υποδοχής μεταναστών. Τρίτον ο πρύτανης να αφήσει την ανησυχία για την υστεροφημία του στην άκρη και να συνεργαστεί με τις αρχές προκειμένου να τελειώσει το ζήτημα το συντομότερο δυνατόν και με τον πιο ειρηνικό τρόπο. Τέλος θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας, Έλληνες και μη πολίτες, ότι άλλο το παίρνω κάτι με το σπαθί μου και άλλο το καβαλάω το καλάμι του δήθεν δημοκρατικού-φιλεύσπλαχνου που ασύδοτα λειτουργεί.

Καλό είναι πάντως να προσέξουμε ιδιαιτέρως αυτό το θέμα διότι ήδη πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις απ' όσο πρέπει και αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, τα άλλα άκρα θα πάρουν μεγαλύτερα ποσοστά από αυτά της Μενεγάκη και το κοντοκομμένο μουστάκι θα έρθει στην μόδα!

Πολλά συμβαίνουν γύρω μας και δεν ξέρω τι θα πρωτοσυμμαζέψουμε! Ευελπιστώ πάντως που θα πάει κάποια στιγμή η πολιτεία θα ξεπεράσει το μέσο όρο του μονοψήφιου IQ και θα δράσει ώριμα και αποτελεσματικά!


Καλή εβδομάδα σε όλους!





Κωνσταντίνος Μουράτης
kmouratis@rouamat.com