Αρχείο

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Five Plus One Elements: GoGo...Mountainboard !





Tι είναι το (άθλημα) mountainboarding;

  To mountainboarding είναι κατ’ ουσίαν snowboard,απλά δεν γίνεται στο χιόνι αλλά στο γρασίδι , το χώμα ακόμη και στην άσφαλτο. Απευθύνεται κυρίως σε snowboarders που δεν αντέχουν να περιμένουν να χιονίσει. Στην πραγματικότητα είναι ένας τρόπος να κάνεις snowboard τις εποχές που δεν υπάρχει χιόνι. Πλεονεκτεί στο ότι δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο ούτε φυσικά να πληρώσεις κάρτα αναβατήρων.

Τι είναι το (σανίδι) mountainboard;

  Ένα mountainboard είναι κατά ένα μέρος ένα mini snowboard και κατά ένα μέρος skateboard με αρκετά ακόμα στοιχεία από extreme sports όπως το BMXing.. Αποτελείτε από ένα σανίδι snowboard σαν βάση, ένα ρυθμιζόμενο σύστημα στροφής, χοντρές ρόδες (αέρα) μηχανής καθώς και ένα ζευγάρι δέστρες. Όλα τα MBS Mountainboards έχουν την δυνατότητα υποδοχής φρένου χειρός V-Brake. Η τιμή μιας σανίδας ξεκινάει από 150+   και φτάνει ως 450+. Εντάξει μη στραβώνετε, αφού το ξέρουμε, όλα τα extreme sport θέλουν μια σχετικά γεμάτη τσέπη.

Που μπορώ να κάνω mountainboarding;

  Μπορεί κανείς να κάνει mountainboarding σχεδόν οπουδήποτε. Στην πραγματικότητα χρειάζεστε από 5 βαθμούς κλίση και πάνω για να ξεκινήσετε. Οι λόφοι που έχουν χόρτο είναι το καλύτερο μέρος να ξεκινήσει κανείς …για ευνόητους λόγους. Μπορείτε επίσης σε κατηφορικά πάρκα με γρασίδι, σε χωμάτινες διαδρομές ακόμη και στο πεζοδρόμιο.  Άρα η πιο σωστή ερώτηση είναι “Πού δεν μπορώ να κάνω mountainboard;”

Είναι δύσκολο να μάθει κανείς mountainboarding;

  To mountainboarding είναι αρκετά εύκολο να το μάθει κάποιος που διαθέτει σχετική ισορροπία. Στην πραγματικότητα είναι πιο εύκολο από το snowboarding. Οι περισσότεροι μαθαίνουν να κατεβαίνουν σε λιγότερο από μια ώρα. Όσοι δε έχουν εμπειρία από snowboard θα το βρουν πιο εύκολα. H MBS διαθέτει DVD με τα πρώτα μαθήματα mountainboarding. Συστήνεται όμως απαραίτητα να φοράτε προστατευτικό κράνος, προστατευτικά αγκώνων, γονάτων και καρπού μιας και οι τούμπες στο έδαφος δεν είναι και πολύ ευχάριστες.



  Το mountainboarding είναι ένα νέο σχετικά άθλημα που έχει επεκταθεί σε πάνω από 30 χώρες ενεργά. Στην χώρα μας κάνει τα πρώτα νηπιακά του βήματα και αποκτάει σιγά σιγά το δικό του κοινό.

Για chekarete το βίντεο... Καλή εβδομάδα!





Γιάννης Βασσάρας
gvassaras@rouamat.com