Αρχείο

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Φλερτάροντας με τ' άστρα: Προβλέψεις Ιουνίου

Λεφτά υπάρχουν αλλά εμείς δεν τα βρήκαμε πουθενά, λύσεις για την κρίση υπάρχουν αλλά κανείς δεν μας λέει ποιες είναι, στο Dancing with the Stars άλλους περιμέναμε και άλλοι μας βγήκανε. Το μέλλον λοιπόν αβέβαιο και δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει αύριο... Μήπως λοιπόν να ψάξουμε να βρούμε αλλού απαντήσεις για το τί μας μέλλει; Τα άστρα φλερτάρουν μαζί μας κι εμείς θα ήμασταν χαζοί αν δεν ανταποδίδαμε το κάλεσμα! Όπως και κάθε αρχή του μήνα λοιπόν, ο Κυριάκος Κοκτζίδης θα μας δώσει τις γνωστές του συμβουλές...!

Κατεβάστε από ΕΔΩ


kkoktzidis@rouamat.com

Five Plus One Elements: WingChun Gun!



Πριν από 400 χρόνια περίπου οι 5 Grandmasters του Shaolin αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια πολεμική τέχνη με μικρή περίοδο εκμάθησης και πιο αποτελεσματική από όλα τα άλλα συστήματα!Ονόμασαν το σύστημα αυτό Wing Chun ( επλίδα για το μέλλον ). Την περίοδο εκείνη η εξάσκηση του Kung Fu ήταν απαγορευμένη και τα σχέδια τους δε κράτησαν πολύ καθώς ο ναός τους, Shil Lim δέχτηκε επίθεση και κάηκε. Μια καλόγρια η Ng Mui ήταν η μόνη από τους 5 Grandmasters που επέζησε και άρχισε να εξασκείτε και στη συνέχεια να διδάσκει το νέο αυτό σύστημα.
  Είναι μια μελετημένη πολεμική τέχνη που με τους αιώνες προσαρμόζεται απόλυτα και εξελίσσεται πάντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις τον καιρών. Έχοντας σαν θεμέλιο τη φιλοσοφία του, έχει “ζυμωθεί”¨και αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα συστήματα αυτοάμυνας.


 
Λόγω της έμφασης που δίνεται στη κεντρική γραμμή του σώματος, ένα από τα κύρια και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του
Wing Chun είναι οι ευθείες γροθιές. Ένας πολύ έξυπνος τρόπος άμυνας και επίθεσης ταυτόχρονα! Χαλάρωση, σωστή θέση του σώματος, έκρηξη, ταχύτητα, αντανακλαστικά και φυσικά πολύ εξάσκηση κάνουν αυτές τις γροθιές ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Στο Wing Chun η μάχη πρέπει να τελειώσει μέσα σε δευτερόλεπτα και να μην αφήσει στον επιτιθέμενο περιθώριο αντίδρασης, για αυτό το λόγο η συχνότητα και η τεχνική παίζουν σημαντικό ρολό. Η δύναμη σε αυτά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα προέρχεται από το έδαφος. Το έδαφος είναι μια σταθερή βάση που ενώνεται με τα πόδια και κατ επέκταση με το υπόλοιπο σώμα, έτσι η ζημιά που προκαλούν αυτές γροθιές δεν είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα μυικής δύναμης, αλλά απλής μηχανικής που μετατρέπει το βάρος του σώματος σε ενέργεια. Για αυτό το λόγο το Wing Chun μπορούν να το εφαρμόσουν άτομα κάθε ηλικίας και ανεξάρτητα από τη σωματική διάπλαση.







  Όσον αφορά την προσωπική μου εμπειρία, στην αρχή μαθαίνοντας τη στάση του σώματος σε συνδυασμό με τις γροθιές, νιώθεις κάπως “ξεκούρδιστος” και πολύ άβολα, με τον καιρό όμως και μετά από εξάσκηση όλα αυτά βρίσκουν νόημα στην πράξη.  Από τη στιγμή που κάποιος θα τελειοποιήσει την τεχνική, τα χέρια του γίνονται όπλα. Δύο “πολυβόλα” που προστατεύουν ένα οχυρό που δύσκολα μπορεί να πέσει! 




Γιάννης Βασσάρας
gvassaras@rouamat.com