Αρχείο

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

The game is afoot: World of Warcraft: Ταξίδι στην Ανατολή.




Ένα ακόμα Blizzcon τελείωσε και πραγματικά με άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

  Για αρχή ανακοινώθηκαν και επίσημα οι αλλαγές και το καινούργιο content που θα φέρει το τέταρτο expansion του World of Warcraft. Για αρχή θα ανέβει το level cap στα 90 και το talent system θα αλλάξει ριζικά. Οι παίκτες θα διαλέγουν specialization στα 10 level και από εκεί και μετά κάθε 15 level θα μπορούν να διαλέξουν ένα καινούργιο talent ανάμεσα από ένα set των τριών που εννοείτε θα είναι μοναδικά για κάθε class. Μιλώντας για classes,με το Mists of Pandaria θα προστεθεί ένα ιδιαίτερο class. Οι παίκτες θα μπορούν να δημιουργήσουν έναν monk,έναν χαρακτήρα που θα φοράει leather,θα έχει energy bar και θα βαράει με χέρια και πόδια ενώ θα χρησιμοποιεί όπλα για κάποια finishing moves. Οι monks θα μπορούν να καλύψουν τον ρόλο των tanks,των melee DPS και των healers.

  Επίσης θα προστεθεί μια καινούργια ήπειρος με έντονα ανατολίτικα στοιχεία όπου οι παίκτες θα συναντήσουν και θα μπορούν να παίξουν για πρώτη φορά τους Pandarens .To μόνο κακό είναι ότι θα είναι το μοναδικό καινούργιο playable race και για τα δύο factions. Μάλλον κάπου εκεί στέρεψαν από ιδέες. Γι αυτό αποφάσισαν να εφαρμόσουν τις ιδέες άλλων. Με το νέο expansion λοιπόν οι παίκτες θα μπορούν να βάλουν τα vanity pet τους να μονομαχήσουν. Γιατί το μόνο που έλειπε από το WoW ήταν τα Pokemon! Το ένα από τα battlegrounds που θα εισαχθούν θα είναι στα πρότυπα του Payload (βλέπε Team Fortress 2) ενώ ένα άλλο θα δανειστεί στοιχεία από τη DotA. Επίσης μερικά από τα “καινούργια” heroics θα είναι τα Scholomance,το Scarlet Monastery,το Shadowfang Keep,και τα Deadmines. Σίγουρα οι παίκτες θα νοσταλγούν ένα instance που έχουν ολοκληρώσει μόνο 351 φορές. Μάλλον στην Blizzard πιστεύουν ότι επειδή οι πελάτες τους συνήθισαν στην ανακύκλωση ενός προϊόντος,τους αρέσει κιόλας.

Μια γεύση από το επικείμενο expansion μπορείτε να πάρετε από το preview trailer. Πάντως η σκέψη ενός Panda που θα δίνει ξύλο με μπουνιές και κλωτσιές με βάζει σε σκέψη.





Χαρίλαος Χυτάς

The Geek Limbo: Fan-made movies do it better pt 2




   Έχω μαζέψει στο παρελθόν μερικά από τα καλύτερα fan-made trailers/mini movies βασισμένα σε αγαπημένα videogames για όλους εσάς τους τυχερούς που δε χρειάζεται να τα ψάχνεται στο αχανέστατο ιντερνετς. Η αγάπη και το μεράκι που δείχνουν οι δημιουργοί τέτοιων video θα ‘πρεπε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τις εταιρείες παραγωγής ταινιών που αποφασίζουν να μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη γνωστά video games. Σήμερα έχω ακόμη μερικά τα οποία με άφησαν με το στόμα ανοιχτό.

1)Starcraft: Final Metalmorphosis


OH. MY. GOD.

Αντίθετα με τα περισσότερα live action trailers, εδώ έχουμε ένα cgi trailer που απεικονίζει μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα της ιστορίας του Starcraft κατά τη διάρκεια του Brood War. Η ποιότητα είναι απαράμιλλη και αγγίζει τα στάνταρ των αντίστοιχων trailer της Blizzard υστερώντας όμως ελάχιστα αφού αντί να φτιαχτεί από ολόκληρες ομάδες σχεδιαστών, ο δημιουργός είναι μόνο ένα άτομο, ο Chris "Freespace" Ciocotisan. Σοβαρά, γιατί ο εν λόγω κύριος δεν δουλεύει ήδη για την Blizzard?

2)Voltron: The End


Είναι γνωστό στους geek κύκλους ότι μία ταινία βασισμένη στη cartoon σειρά Voltron είναι εδώ και χρόνια εγκλωβισμένη στη development hell. Στο εν λόγω live action video παρακολουθούμε το επακόλουθο μίας μεγάλης μάχης στην οποία ο Voltron ηττήθηκε και ο πιλότος του Red Lion χρησιμοποιεί τις τελευταίες του στιγμές για να μεταδώσει στη Γη το μήνυμα της ήττας τους και να προετοιμαστούνε κατάλληλα. Πραγματικά φανταστικό trailer με πρωταγωνιστή τον Tim Omudson σε σκηνοθεσία από τον Alex Albrecth.

3)The Secret Of the Monkey Island movie trailer


Όταν είχα πρωτοδεί την ταινία Pirates of the Caribbean δε μπορούσα να μην παρατηρήσω ότι είχε πάρα πολλές ομοιότητες με τη σειρά adventure games Monkey Island καθώς τόσο οι χαρακτήρες όσο και σκηνές από την ταινία έμοιαζαν παρμένες αυτούσιες από το παιχνίδι. Η εν λόγω υποψία μου πριν λίγο καιρό επαληθευθηκε καθώς διάβασα ότι όντως το Pirates of the Caribbean ξεκίνησε ως κινηματογραφική μεταφορά του Monkey Island αλλά κάπου έμπλεξε η Disney και αποφάσισε να βασιστεί η ταινία σε ένα theme park ride της και απλά να κρατήσει στοιχεία από το game. Στο παραπάνω μοντάζ βλέπουμε σκηνές της ταινίας με ήχο από το The Curse Of Monkey Island και βλέπουμε πως οι ομοιότητες είναι παραπάνω από προφανείς.




Βαγγέλης Σωφρονάς