Αρχείο

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Editorial: Πυρηνική εβδομάδα!



Υπάρχουν μερικές μέρες, μήνες, εβδομάδες ή ακόμη και χρόνια που απλά όλα σου πηγαίνουν στραβά. Στην προκειμένη περίπτωση αυτή η χρονιά για τον κόσμο αλλά ουτε και η προηγούμενη δεν φαίνεται και πολύ ελπιδοφόρα, ας το πούμε. Δεν μας έφτανε η οικονομική κρίση έχουμε και επιπρόσθετα να αντιμετωπίσουμε πολέμους, εξεγέρσεις και πλέον φυσικές καταστροφές.

Δυστυχώς το υπόβαθρο μου, μου επιτρέπει κατά βάση πολιτική και οικονομική ανάλυση οπότε θα αφήσω τα τσουνάμι, τους σεισμούς και τις εκρήξεις για άλλη φορά που θα μπορώ να κάνω και μία παραπάνω έρευνα.

Στα δικά μας τώρα, διάβασα για την περιβόητη ανακάλυψη-σύλληψη των Πυρήνων της Φωτιάς που όπως φάνηκε βέβαια παρ' όλο τον βαρύ εξοπλισμό τους, αποτελούν μόλις την κορυφή του παγόβουνου, αφού το δίκτυό τους φαίνεται να μεγαλώνει. Το συγκεκριμένο θέμα θα έλεγα ότι χρήζει ιδιαίτερης προσοχής καθώς ήδη στον αέρα πλανάται μία ανησυχία περί βαθύτερης συνομωσίας. Για να γίνω πιο ξεκάθαρος θα φέρω στην μνήμη σας την 9/11 στις ΗΠΑ όπου μέχρι και σήμερα πολλοί πιστεύουν ότι επρόκειτο για την γένεση μιας πλασματικής τρομοκρατίας, με σκοπό την ουσιαστική υποδούλωση των συνειδήσεων της παγκόσμιας και κυρίως της αμερικανικής κοινότητας ούτως ώστε να περάσει η πολιτική προπαγάνδα πάνω στην οποία στηρίχτηκε ο πόλεμος του Ιρακ. Πατώντας λοιπόν κάποιος σε ένα σκεπτικό αυτής της μορφής θα μπορούσε να κάνει εικασίες για μία αντίστοιχη προσπάθεια από την δική μας κυβέρνηση, με σκοπό αυτή την φορά να αποσπάται η προσοχή του κόσμου από τα πραγματικά προβλήματα. Αλλά από την άλλη who am I to say?

Μέσα σε όλο το χάος που έχει δημιουργηθεί πάντως από Ιαπωνία- ή κατά τον Πρωθυπουργό Γιαπωνία (μα καλά αυτός ο άνθρωπος πόσες φορές χτύπησε το κεφάλι του όταν ήταν μικρός;)- και Πυρήνες της Φωτιάς, βλέπω να ξεπροβάλουν που και που ειδήσεις και για την χώρα μας. Πρώτη και κύρια η σύνοδος κορυφής από την οποία βγήκαμε νικητές κι ας μην έχει καταλάβει η μιση χώρα τι ήταν αυτό που συνέβη και μας χάρισε την νίκη, πολυ παραπάνω τι εστί νίκη στην εν λόγω περίπτωση. Ελπίζω πως θα κατανοήσουν την κατάσταση και στο εξής θα μοιράζονται την πληροφορία καλύτερα. Για να ξεκαθαρίσω βέβαια όσο μπορώ τα πράγματα θα πω με απλά λόγια ότι η σύνοδος αφορούσε στην επιμήκυνση του χρέους και αποπλήρωμή του με πιο ευνοικούς όρους καθώς και στην μείωση των επιτοκίων δανεισμού. Χωρίς να θέλω να είμαι απαισιόδοξος αλλά δυστυχώ μέχρι στιγμής η ιστορία με επαληθεύει, το γεγονός ότι κερδίσαμε θυμίζει πολύ την τεχνική του ψαρέματος μεγάλων ψαριών, όπου μονίμως τους δίνουν μια αναπνοή να φύγουν και μετά τα ξανατραβάνε μέχρις ότου να εξασθενήσουν και να τραβήξουν στο καράβι.


Επειδή όμως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία τα αφήνω αυτά για την ώρα και ελπίζω για το καλύτερο.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Υ.Γ. Ρίξτε μία ματιά στο κάτω μέρος της κεντρικής σελίδας για επικείμενες απεργίες γιατί ακούω ότι ετοιμάζονται πάλι.

Υ.Γ. 1 Ακούω τις αποφάσεις μας πάνω στην χρήση πηρυνικής ενέργειας και ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί για να μην έχουμε τα ίδια με την Γιαπωνία. Λες και χρειαζόμαστε πυρηνικά για να καταστραφούμε! Εμείς έχουμε πιο αποτελεσματικά και πιο “πράσινα” μέσα για κάτι τέτοιο...

Υ.Γ.2 Διάβασα ότι η διαφθορά μειώθηκε σε σχέση με πέρυσι. Ε βέβαια αφού πλέον ουτε για λάδωμα δεν υπάρχει χρήμα. Επιπλέον αφού μπορεί τόσο εύκολα και άνετα να μετρηθεί, καθώς και να αναγνωριστούν τα σημεία που λαμβάνει χώρα, τότε γιατί κανένας δεν μπορέι να την πατάξει; Τροφή για σκέψη μέχρι την επόμενη φορά!


Κωνσταντίνος Μουράτης
kmouratis@rouamat.com