Αρχείο

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Κυριακή, γιορτή και... Μπάλα: Εθνική Ελλάδος γεια σου!






 Μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε η εθνική κατάφερε με την νίκη της στην τελευταία αγωνιστική των προκριματικών να προκριθεί στην τελική φάση του Euro 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας του χρόνου το καλοκαίρι!!  Είναι λοιπόν η τρίτη συνεχόμενη φορά που προκρίνεται η εθνική μας στα τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και αυτό πιστεύω ότι την καθιερώνει ως μια από της σταθερές “μεγάλες” ομάδες της Ευρώπης αλλά και του κόσμου καθώς, ποιος θα το πίστευε, η εθνική μας ομάδα είναι νούμερο 8 στην παγκόσμια κατάταξη ξεπερνώντας την μεγάλη Αργεντινή του Messi!!! Αλλά πως τα κατάφερε αυτή η ομάδα να μπει στην ελίτ των μεγάλων ομάδων; Ας τα πάρουμε από την αρχή λοιπόν…

  Το 1980 λοιπόν η εθνική Ελλάδος είχε την πρώτη σημαντική επιτυχία της η οποία ήταν η πρόκριση και συμμετοχή στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Ιταλία! Η ομάδα του 1980 ήταν μια ίσως από τις πιο ταλαντούχες και χαρισματικές που έχει παρουσιάσει η Εθνική Ελλάδος, με ποδοσφαιριστές ηγέτες στις ομάδες τους που άφησαν εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπως οι Γιώργος Κούδας, Θωμάς Μαύρος, Νίκος Αναστόπουλος και πολλούς άλλους, όμως η απειρία και το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο των αντιπάλων την εποχή εκείνη εμπόδισαν την ομάδα αυτή να κάνει την υπέρβαση που παρ΄όλα αυτά ήταν μέσα στις δυνατότητές της. Με δυο ήττες από την Ολλανδία με 0-1 και την Τσεχοσλοβακία 1-3 και μια ισοπαλία από την μετέπειτα πρωταθλήτρια δυτική Γερμανία με 0-0!

   Το 1994 η Εθνική Ελλάδος συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά και προκάλεσαν άσχημα σχόλια για την τότε ομάδα. Δεν πρέπει όμως να παραβλέψει κανείς ότι οι αντίπαλοι ήταν ορισμένες από τις πιο ισχυρές και φορμαρισμένες ομάδες της διοργάνωσης. Η Αργεντινή είχε στη σύνθεσή της το μεγάλο Ντιέγκο Μαραντόνα πριν τιμωρηθεί και ήταν ασταμάτητη έως τότε, η Βουλγαρία κατέκτησε την 4η θέση του τουρνουά και η Νιγηρία ήταν η μεγάλη έκπληξη. Απολογισμός; Τρεις ήττες!

Αργεντινή – Ελλάδα 4-0
Βουλγαρία – Ελλάδα 4-0
Νιγηρία – Ελλάδα 2-0

Η κορυφαία στιγμή στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδος ήρθε το 2004 όταν κατέκτησε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πορτογαλία .



Η ελληνική ομάδα έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις και παίζοντας άριστη άμυνα, αγωνίστηκε απέναντι στα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης και κατέκτησε το τρόπαιο αφήνοντας άφωνους όλους τους ποδοσφαιρόφιλους.
Στον πρώτο αγώνα με την Πορτογαλία, η Ελλάδα αιφνιδίασε τους πάντες σκοράροντας με γκολ του Γιώργου Καραγκούνη μόλις στο 6ο λεπτό. Ο Άγγελος Μπασινάς με πέναλτι διπλασίασε τα γκολ, αφήνοντας την Πορτογαλία μόνο να μειώσει σε 2-1 λίγο πριν τη λήξη με τον Ρονάλντο !
Στο δεύτερο αγώνα οι Ισπανοί πίστεψαν ότι το γκολ του Φερνάντο Μοριέντες ήταν αρκετό για τη νίκη, η σέντρα ακριβείας όμως του Βασίλη Τσιάρτα στον Χαριστέα έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας στην Ελλάδα.
Η μοναδική ήττα για την Ελλάδα ήρθε από τη Ρωσία, όμως το εκπληκτικό γκολ του Βρύζα έδωσε την πρόκριση!
Επόμενη αντίπαλος ήταν η κάτοχος του τροπαίου εθνική Γαλλίας. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης με μια εντυπωσιακή ενέργεια τροφοδοτεί τον Άγγελο Χαριστέα και αυτός με κεφαλιά στέλνει την Ελλάδα στους "4" !



Ούτε η ισχυρή ομάδα της Τσεχίας μπόρεσε να σταματήσει την Ελλάδα. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης ο  Τσιάρτας εκτελεί κόρνερ και ο Δέλλας σκοράρει με κεφαλιά, στέλνοντας την Ελλάδα στον τελικό με το ασημένιο γκολ , προκαλώντας τον ενθουσιασμό σε όλους τους Έλληνες.
Στον τελικό όλοι Έλληνες τραγουδούσαν ζητώντας από τους διεθνείς να σηκώσουν το τρόπαιο και αυτό έγινε μετά από το κόρνερ που εκτέλεσε ο  Μπασινάς, όταν ο Χαριστέας εκτέλεσε με κεφαλιά την Πορτογαλία που δεν μπόρεσε ποτέ να αντιδράσει. Η Ελλάδα ήταν στην κορυφή της Ευρώπης!


Η κατάκτηση του τροπαίου από την Ελλάδα θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών στον ομαδικό αθλητισμό!!!
Στις 17 Οκτωβρίου του 2007 η εθνική Ελλάδος με τη νίκη της απέναντι στην Εθνική Τουρκίας εξασφάλισε την πρόκρισή της στο Euro του 2008 στην Αυστρία και την Ελβετία για να υπερασπιστεί τον τίτλο της, αποδεικνύοντας ότι ανήκει πλέον στις υπολογίσιμες ποδοσφαιρικές δυνάμεις. Επίσης κατέλαβε την 1η θέση στον όμιλό της.
Στον πρώτο της αγώνα στον τρίτο όμιλο, στις 10 Ιουνίου του 2008 , η Ελλάδα ηττήθηκε από τη Σουηδία στο Σάλτσμουργκ .Στον δεύτερο της αγώνα στον τρίτο όμιλο, στις 14 Ιουνίου του 2008, η Ελλάδα ηττήθηκε από τη Ρωσία με αποτέλεσμα να αποκλεισθεί από την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Στον τελευταίο της αγώνα, η Εθνική Ελλάδας έχασε από την Ισπανία με 2-1 στις 18 Ιουνίου του 2008.

Πλέον περιμένουμε το καλοκαίρι που μας έρχεται για να δούμε για ακόμα μια φορά την Εθνική μας να αγωνίζεται απέναντι στις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης!!



Καλή εβδομάδα σε όλους!






Γιώργος Παπαρήγας




Five Plus One Elements: Ο αρχηγός των Last Chancers, Marwan Sanoussi στο RouaMat





   Το paintball είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα xtreme sports αυτή τη στιγμή στο κόσμο! Αυτό γιατί πρόκειται για ένα πολύ συναρπαστικό άθλημα που απευθύνεται σε όλους, άντρες, γυναικες, παιδιά, μεγάλους και μικρούς! Προσφέρει πολύ αδρεναλίνη γιατί το μυαλό στο paintball υιοθετεί ένα πλάνο πολέμου και χωρίς κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού, γίνεταιτρομέρά διασκεδαστικό.
 Ο αρχηγός των Last Chancers, Marwan Sanoussi θα μας βοηθήσει να μπούμε στο κόσμο του paintball !

Τι σου προσφέρει το paintball Marwan? :

   Σου προφέρει μια έξοδο από την καθημερινότητα ένα τρόπο να ξεδώσεις, να βγάλεις όλη την ενέργεια που μαζεύεις μέσα στη βδομάδα μέσα σε ένα “πεδίο”! Σου προφέρει τακτική, συνεργασία και είναι λίγο παράλογο αυτό που θα πω, αλλά όταν φας την πρώτη μπίλια καταλαβαίνεις ότι ο πόλεμος δεν είναι παιχνίδι. Το paintball είναι παιχνίδι και για αυτό λέμε ότι παίζουμε και δεν κάνουμε πόλεμο. Φυσικά σου προσφέρει διασκέδαση και επίσης σου προσφέρει παρέα. Οι φιλίες που κάνεις στο paintball δένουν πιο πολύ διότι μαθαίνεις να συνεργάζεσαι με τον κόσμο που παίζεις.

Πως ξεκίνησε το paintball? :

   Το  paintball ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 80' στην Αμερική συγκεκριμένα από κάποιους αγελαδάρηδες. Χρησιμοποιούσαν κάτι σαν όπλο για να μαρκάρουν τα ζώα με χρώμα, κάποια στιγμή άρχισαν να παίζουν με αυτό και σιγά σιγά το μετέτρεψαν σε αυτό που ονομάζουμε σήμερα paintball. Το χρώματα που χρησιμοποιούσαν τότε έμεναν πάνω στο ζώο για να το αναγνωρίζουνε. Τώρα φυσικά τα χρώματα που χρησιμοποιούμε είναι βιολογικά, είναι υδατοδιαλυτά, φιλικά προς το περιβάλλον και βιοδιασπώμενα. Μιλάμε για άλλη τεχνολογία από τότε ας πούμε  που χρησιμοποιούσαν κάποια μηχανήματα τα λεγόμενα pump anction, τώρα πλέονχρησιμοποιούμε μαρκαδόρους οι οποίοι χρησιμοποιούν τεχνολογίες ηλεκτρονικής πλακέτας, πιέσεων αέρα και γενικά είναι πολύ πιο προχωρημένα, είναι σαν να λέμε εποχή αρκεβούζιων, που ήταν πρώτα όπλα και εποχή laiser.

Το paintball στην Ελλάδα? :

   Το paintball στην Ελλάδα είναι ακόμα στα γεννοφάσκια του. Υπάρχει από το 1992-93 που έχω γνωρίσει παίχτες από τότε και ήταν ακόμα στην αρχαία του μορφή. Αυτή τη στιγμή η κοινότητα paintaball αριθμεί γύρω στα 800 με 1000 άτομα σε διάφορες κατηγορίες paintaball που παίζονται. Υπάρχουν δυστυχώς λίγα παιδιά στην επαρχία! Τα “πεδία” επικεντρώνονται πιο πολύ στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και λίγο στην Εύβοια και το θέμα είναι ότι εκτός Αττικής δυστυχώς δεν υπάρχει ανταγωνισμός για να μπορείς να παίξεις paintaball φτηνό που μπορεί κάποιος στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα!

   Υπάρχουν 3 είδη paintaball! Υπάρχει το λεγόμενο  recball, το millsim  paintaballs και το speedball. Το recball είναι το casual paintball αυτό που παίζει ο κόσμο σε ένα “πεδίο” όταν πάει για πρώτη φορά. Το  millsim paintaball όπως λέει και η λέξη, σημαίνει millitary simulation και είναι η εξομοίωση τακτικών καταστάσεων μάχης μέσα σε κτίρια, σε δασώδης περιοχές ακόμη και αναβίωση μαχών, όπως κάνουμε κάθε χρόνο στην Ελλάδα με την αναβίωση του   D-Day, της απόβασης στη Νορμανδία! Το speedball είναι το καθαρά επαγγελματικό paintball και είναι καθαρά αγωνιστικό! Παίζεται σε πίστες με τεράστια μπαλόνια , είναι από τα πιο ακριβά κομμάτια του paintaball και παίζονται πρωταθλήματα παγκοσμίως! Δυστυχώς όμως έχουμε ένα θέμα στην Ελλάδα με την αναγνώριση αυτού του παιχνιδιού και ακόμα είναι στον αέρα η νομοθεσία.


Για περισσότερα (εικόνες, videos, νεα κ.α) θα βρείτε στο επίσημο site των Last Chancers στο 


Εξοπλισμός, σχολές, ασφάλεια :

  Εξαρτάται τι προτιμάτε. Αν θέλετε για casual gaming μπορείτε να πάτε στο τοπικό “πεδίο” της περιοχής σας να νοικιάσετε εξοπλισμό και να παίξετε! Οι τιμές κυμαίνονται από 15 ως 25 ευρώ ανάλογα το “πεδίο” και τις παροχές. Συνήθως στις παροχές μέσα εκτός από το βασικό εξοπλισμό που χρειάζεται, δηλαδή όπλο, μάσκα, προστατευτικό λαιμού και θώρακα μπορεί να έχει και κάποιο αναψυκτήριο ή καφετέρια και να περάσετε μια πολύ ωραία Κυριακή.
  Το paintball είναι ασφαλές παιχνίδι αρκεί να τηρούμε βασικούς κανόνες οι οποίοι αφορούν τον προσωπικό εξοπλισμό ασφάλειας ή τον ενοικιαζόμενο εξοπλισμό ασφάλειας του οποίου βασικό μέρος αυτού, είναι η μάσκα! Η μάσκα δίνεται στα πεδία paintball προς ενοικίαση μαζί με εξοπλισμό ή την αγοράζεις. Μερικές φορές δίνουμε πιο πολλά λεφτά για μια μάσκα για να μας προστατέψει, παρά για το όπλο. Συν της άλλης στον εξοπλισμό ασφαλείας είναι το περιλαίμιο, που είναι ένα κομμάτι neopran και ο θώρακας που μπαίνει μπρος πίσω, όχι ότι αν μας χτυπήσει η μπίλια θα πάθουμε κάτι αλλά για πολλούς πονάει ή τσούζει. Το βασικό που έχω να πω είναι ότι σε ένα “πεδίο” πρέπει να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας που ορίζει το πεδίο. Την ώρα που είμαστε μέσα στο πεδίο υπάρχουν τα εξής τρία πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Πρώτον: ποτέ δεν μπαίνουμε στο ¨”πεδίο” χωρίς μάσκα, αυτό απαγορεύεται. Είτε παίζουμε είτε δε παίζουμε κάποιος μέσα θα έχει όπλο το οποίο θα ρίχνει. Δεύτερον: όταν είμαστε εκτός πεδίου το όπλο θα έχει την ασφάλεια και κάτι που λέμε εμείς “τάπα” που ουσιαστικά είναι ένα κομμάτι ύφασμα με λάστιχο το οποίο καλύπτει την κάνη για να μη ρίξει καταλάθος, γιατί όπως ξέρουμε ο διάολος έχει πολλά ποδάρια. Και τρίτον, πότε δε βάζουμε το δάχτυλο στη σκανδάλη αν δε θέλουμε να ρίξουμε.

Ποιο είναι το κόστος εξοπλισμού για κάποιον αρχάριο?

   Κάποιος αρχάριος μπορεί να πάρει εξοπλισμό με ένα budget γύρω στα 200 ευρώ και μέχρι 250 για να ξεκινήσει με έναν πολύ καλό εξοπλισμό που θα τον βγάλει για χρόνια! Μετά είναι ανάλογα πόσα θέλεις να δώσεις. Μπορείς να δώσει μέχρι και 2000 ευρώ.  Πιστεύω ότι είναι από τα φτηνά hobby. Και γενικότερα για κάποιον που πηγαίνει κάθε Κυριακή τον συμφέρει να πάρει εξοπλισμό γιατί κατευθείαν μειώνονται τα έξοδα του στο “πεδίο. Μια συμμετοχή με 200 μπίλιες κοστίζει περίπου όπως είπαμε και πριν 15 ως 25 ευρώ και ένας που έχει δικό του εξοπλισμό ξεκινάει η συμμετοχή στα 5 ευρώ χωρίς μπίλιες και από κει και πέρα παίρνει μια κούτα με 50-60 ευρώ...η κούτα έχει 2000 μπίλιες! Δηλαδή αποσβαίνει κατευθείαν το κόστος των ενοικιάσεων άμα είναι τακτικός παίχτης, όπως πολλά παιδιά που είναι σε ομάδες πάρα πολλοί hobbiστες.

Πες μας μια αγαπημένη in-game ιστορία :

  Η αγαπημένη μου in-game ιστορία είναι όταν μου χάλασε το βασικό μου όπλο και έβγαλα το εφεδρικό και ο άνθρωπος 150 κιλά που ήμουν τότε κατάφερα και βγήκα στις πλάτες των αντιπάλων μου με ένα πιστόλι και έλεγαν “μη βαράς είμαστε μαζί!!!” και εγώ τους είπα. “ όχι είμαι από τους απέναντι!!!”! Τότε έλεγαν όλοι ότι χάσαμε τον τεράστιο και δε μπορούμε να τον βρούμε.



Πως έφτασες μέχρι εδώ, δηλαδή να έχεις μια πολύ καλή ομάδα με χορηγούς? :

   Αυτό το οφείλω στα παιδιά, στην ομάδα! Είμαστε από διάφορες κοινωνικές πλευρές της Ελλάδας, δεν έχουμε όλοι το ίδιο επίπεδο μάθησης και δεν έχουμε εκπαιδευτεί όλοι στο στρατό. Φανταστείτε ότι έχουμε και γυναίκα στην ομάδα και θεωρείται από τους καλούς παίκτες. Έχει να κάνει με το δέσιμο σαν παρέα και μετά σαν παίχτες της ομάδας. Είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες, για αυτό και ταιριάξαμε. Και φυσικά έχει να κάνει και με το πείσμα των παιδιών που θέλουν να δείξουν κάτι καλό στον εαυτό τους πρώτα και στην ομάδα μετά.

Ποιά είναι τα σχέδια σας για το 2012? :

   Ξανα-ξεκινάμε τη τρίτη εβδομάδα του οκτωμβρίου τουρνουά πάλι! Ξεκινήσαμε το πρώτο μας τουρνουά το 2009-2010 και βγήκαμε 13η ομάδα. Καταφέραμε  το 2010-2011 να είμαστε η δεύτερη ομάδα στην Ελλάδα και ευελπιστούμε φέτος να είμαστε πάλι στη τριάδα! Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τους παρόντες χορηγούς και ανοίγει και κάποια δίοδος για συνεργασία και με μια άλλη εταιρία, θα δούμε στη πορεία! Ακόμα στα σχέδια μας είναι και μια υπο-ομάδα για να παίξει στη μικρή κατηγορία που έχει βγει για το paintball η οποία θα προπονείται από εμάς.

Ευχαριστούμε πολύ Marwan και εύχομαι πολλές επιτυχίες

Να ‘σαι καλά Γιάννη και σε προσκαλώ εσένα και το editorial team εκ μέρους των Last Chancers στην ομάδα μου να ρίξουμε καμιά μπίλια.


Για περισσότερα (εικόνες, videos, νέα κ.α.) θα βρείτε στο επίσημο site των Last Chancers στο 





Γιάννης Βασσάρας