Αρχείο

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Five Plus One Elements: RedBull Art of Motion/Greece-Santorini





   Το Red Bull Art Motion ιδρύθηκε σαν ελεύθερη διοργάνωση free running το 2007. Σίγουρα η εκδήλωση αυτή δεν μοιάζει με καμιά άλλη και αιχμαλωτίζει το μάτι με ένα καταπληκτικό μίγμα της καλλιτεχνίας από τους κλάδους του free running, Parkour, πολεμικών τεχνών και ρυθμικής γυμναστικής. Το Parkour γνωστό και ως “η τέχνη της φυγής” είναι η φυσική πειθαρχία της εκπαίδευσης για να ξεπεραστούν τα εμπόδια με την προσαρμογή των κινήσεων ανάλογα με το  περιβάλλον. Το free running είναι “αστικά ακροβατικά” όπου τα άτομα χρησιμοποιούν το τοπίο της πόλης για να εκτελέσουν κινήσεις. Αν βάλουμε λοιπόν λίγο αισθητική, το κάτι τις από πολεμικές τέχνες, δύο ταύρους και αρκετή ποζεριά, τότε έχουμε το Red Bull Art Motion!

   Στόν πρώτο γύρο του διαγωνισμού, κάθε ένας από τους αθλητές έχει 80 δευτερόλεπτα για freestyle επίδειξη χρησιμοποιώντας πολλά διαφορετικά εμπόδια. Με βάση τη δημιουργικότητα, την εκτέλεση, τη ροή, και τεχνική δυσκολία, βγαίνουν οι δώδεκα καλύτεροι διαγωνιζόμενοι. Στη συνέχεια και για τη διεξαγωγή του τελικού, τέσσερα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα Parkour έχουν καθήκον να κρίνουν τους διαγωνιζόμενους. Χωρίς αμφιβολία, αυτή είναι η κορυφαία διοργάνωση του είδους της στον κόσμο και το σημαντικότερο? Είναι ελεύθερη εκδήλωση και δεν απαιτούνται εισιτήρια!

   Το Σάββατο λοιπόν, 8 Οκτωβρίου έγινε επιδρομή αστέρων του Parkour. στο Φηροστεφάνι της Σαντορίνης! Πολλά λευκά σπιτάκια, ένα επιβλητικό ηφαίστειο και ένα ηλιοβασίλεμα παγκοσμίου φήμης συνέθεσαν το φόντο για το Red Bull Art of Motion. Ο κορυφαίος Ryan Doyle πριν από ακριβώς ένα χρόνο επισκέφθηκε τη Σαντορίνη για τις ανάγκες της παραγωγής ενός παγκοσμίου διαφημιστικού σποτ, λέγοντας :«Είναι ο παράδεισος του Parkour, το πιο φυσικό τερραίν που μπορεί να ονειρευτεί κανείς. Θα ήταν φοβερό να μαζευόμασταν εδώ όλοι οι αθλητές για έναν αγώνα.» Και απ΄ότι φαίνεται το όνειρό του πραγματοποιήθηκε. Ο 19χρονος Zaza Markoulia, μέλος της ομάδας NSA (No Strings Attached), ήταν η Ελληνική συμμετοχή και κατέκτησε την 15η θέση.

Επόμενο ραντεβού στη Μέση Ανατολή, στο  Κουβέιτ που το Red Bull Art of Motion θα διεξαχθεί για πρώτη φορά!



Πάρτε μια γεύση για το τι έγινε στη Σαντορίνη...


Αποτελέσματα:
1. Pavel Petkuns (ΛΕΤ), 2. Yoann Leroux (ΓΑΛ), 3. Gaetan Bouillet (ΒΕΛ), 4. Jason Paul (ΓΕΡ), 5. Paulo Tavares (ΕΛΒ), 6. Marcus Gustafsson (ΣΟΥ), 7. Kie Willis (ΜΒΡ), 8. Pip Andersen (ΜΒΡ), 9. Sergio Cora (ΙΣΠ), 10. Luis Alkmin (ΠΟΡ), 11. Christian Harmat (ΕΛΒ), 12. Pablo Lopez (ΙΣΠ), 13. Tunc Leech Uysaler (ΑΥΣ), 14. Aral Roca Gomez (ΙΣΠ) , 15. Zaza Markhulia (ΕΛΛ)





Γιάννης Βασσάρας