Αρχείο

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

The game is afoot: Waiting List



Όλοι κατά καιρούς θέλουμε να κάνουμε ένα διάλειμμα από τα games που παίζουμε η
ακόμα να αρχίσουμε κάτι καινούργιο. Ευτυχώς η gaming industry δουλεύει ασταμάτητα για να μας προσφέρει φρέσκο υλικό για  ιδιαίτερες στιγμές στο online PvP. Παρακάτω λοιπόν θα παρουσιάσω τα games που προσωπικά δεν βλέπω την ώρα του release.


Firefall

Το Firefall μας συστήνεται ως ένα “team based action shooter in an MMO world”. Στην ουσία είναι ένα τίτλος επηρεασμένος από το Borderlands και το Team Fortress 2. Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα υπάρχουν διαφορετικά battleframes (κάτι σαν classes) όπως AssaultMedic και Recon. Κάθε battleframe θα έχει ξεχωριστά customizable όπλα και skills. Το PvP θα γίνεται σε ξεχωριστά maps και οι παίκτες θα είναι χωρισμένοι σε ομάδες. Επίσης σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το game θα είναι δωρεάν, μάλλον στα πρότυπα του League of Legends


DotA 2

Αμφιβάλω ότι υπάρχει άτομο που να ασχολείται με τα online games και να μην έχει ακούσει για το mod του Warcraft 3 που κατάφερε να δημιουργήσει ένα ολόκληρο genre. Πολλά άτομα έχουν ασχοληθεί με το DotA με τελευταίο και πιο γνωστό τον Icefrog. H Valve λοιπόν σε συνεργασία με τον Icefrog θα κυκλοφορήσει το DotA 2. Δεν υπάρχει προς το παρών footage, αλλά οι developers του έχουν αναρτήσει ένα blog με πληροφορίες για το game.


Diablo III

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν παίξει Diablo σε κάποια φάση. Αν και ιδιαίτερα δημοφιλές, το Diablo II δεν έγινε γνωστό για το PvP του. Αυτό θα επιχειρήσει να αλλάξει η Blizzard με τις αρένες στο Diablo III. Συνταγή δοκιμασμένη στο World of Warcraft που θα προσαρμοστεί στο gameplay, τα mechanics και τα classes του Diablo. Τα matches θα διεξάγονται σε συγκεκριμένες τοποθεσίες και θα υπάρχει ranking system στο οποίο θα βαθμολογούνται οι παίκτες. Τα rewards θα είναι achievements, τίτλοι και άλλα.




Χαρίλαος Χυτάς
cchitas@rouamat.com

The Geek Limbo: E3 2011


Η έκθεση E3, το σημάντικοτερο gaming event της χρονιάς, έφτασε μαζί με πολλές ανακοινώσεις για νέα παιχνίδια, νέες κονσόλες ή απλά περισσότερες πληροφορίες για τίτλους που ήδη αδημονούμε να παίξουμε. Βέβαια, η έκθεση της Ε3 έχει πολλές μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί και όλα τα μάτια είναι στραμμένα στη Nintendo λόγω της ανακοίνωσης της νέας της κονσόλας, παρ'όλα αυτά κάποιοι τίτλοι έχουν ήδη κλέψει την παράσταση. Προσωπικά ξεχώρισα τους εξής:

Darksiders 2



Soul Calibur V



The Darkness 2

 

Batman Arkham City



Tomb Raider

 

Prey 2

 

Serious Sam 3: BFE

 

Duke Nukem Forever




Ειλικρινά έχω χάσει τη μπάλα. Και ακόμα δεν έχουμε δει demos για Mass Effect 3, Elder Scrolls Skyrim και πολλά άλλα. Η σεζόν 2011-2012 προβλέπεται εξαιρετικά αξιομνημόνευτη για όλους τους gamers.




Βαγγέλης Σωφρονάς
vsofronas@rouamat.com