Αρχείο

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

The game is afoot: Serious Business




  Η Croteam απέδειξε ότι είναι εύκολο να φτιάξεις ένα καλό shooter. Δυο φορές. Απλά φτιάχνεις μια engine ικανή να παράγει ορδές τεράτων και δίνεις στον παίκτη μια γκάμα από όπλα για να κόψει κομματάκια. Πόσο απλό. Και ετοιμάζεται να το ξανακάνει. Λυπάμαι Duke Nukem αλλά το shooting είναι για ανθρώπους με σοβαρές προθέσεις και ο Serious Sam επιστρέφει πιο serious από ποτέ για να καταστρέψει τους κακούς εξωγήινους, καμικάζι και λοιπά τερατόμορφα όντα. Και όλα αυτά με μια αναβαθμισμένη μηχανή και την Croteam να υπόσχεται ότι αυτό θα είναι το καλύτερο Serious Sam από όλα.

  Αλλά φυσικά η Croteam δεν μας άφησε να διψάμε για αγνή brutal δράση και μας έδωσε το Serious Sam Double D, ένα 2D action game που σου επιτρέπει να ενώνεις όπλα. Γιατί τι είναι καλύτερο από να σκοτώνεις στρατιές δεινοσαύρων με ένα πριόνι και ένα shotgun; Μα φυσικά να σκοτώνεις στρατιές δεινοσαύρων με 4 πριόνια και 3 shotgun. Hell yeah

  Τώρα όμως θα σας αφήσω με το trailer από το Serious Sam 3 που θα βγει τον Οκτώβριο γιατί πρέπει να εγκαταστήσω το 2 για να θυμηθώ τις παλιότερες και απλούστερες εποχές.





Χαρίλαος Χυτάς

The Geek Limbo: George Lucas officially hates Star Wars



   Η ανακοίνωση της κυκλοφορίας της original τριλογίας του Star Wars σε blu ray χαροποίησε πολλούς fans που θα ‘θελαν να έχουν τις αγαπημένες τους ταινίες στο καλύτερο διαθέσιμο format που υπάρχει. Ο George Lucas έχει αποδείξει πολλές φορές  ότι στο τομέα της όπτικο-ακουστικής συντήρησης των έργων του είναι ιδιαίτερα σχολαστικός. Δυστυχώς όμως,  ο Lucas αποφάσισε για μία ακόμη φορά να παίξει με τα νεύρα των fans του Star Wars που πραγματικά πιστεύω ότι αυτός είναι ο μόνος σκοπός του πια.

   Στις special edition που κυκλοφόρησαν 1997 και 2004, πέρα απο το ρετουσάρισμα που υποβλήθηκαν οι ταινίες, προστέθηκαν και κάποιες καινούργιες σκηνές αρκετά ανούσιες που δεν εξυπηρετούσαν κανένα σκοπό. Κανένα όμως. Δεν ήταν καν ωραίες, πως το λένε;  Τουλάχιστον όμως δεν χαλούσαν τη γενικότερη εμπειρία προβολής των ταινιών.  Αποφάσισε λοιπόν ο Lucas να κάνει το ίδιο με τις blu ray εκδόσεις καταστρέφοντας όμως ταυτόχρονα και κάποιες απο τις σημαντικότερες σκηνές της original τριλογίας. Πάμε να κλάψουμε όλοι μαζί ξεκινώντας από τις πιο light αλλαγές.

1)Τα ewoks ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους.


Είμαι από τους ελάχιστους fanboys που λατρεύουν τα ewoks.  Στη τελική σώσαν την επανάσταση στο τέλος του Return Of the Jedi, whats not to like? Αλλά είναι λίγο ανατριχιαστικό να τα βλέπεις να ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους.

2)Η υπερβολικά τεράστια πόρτα στο Jabbas Palace


ΟΚ, και αυτό δεν είναι τόσο κακό, αλλά η μικρούλα πόρτα στις προηγούμενες ταινίες είχε ένα σαφώς πιο αποπλανητικό αέρα που σε έκανε να μη περιμένεις την επίδραση και δύναμη που είχε ο Jabba στον υπόκοσμο του Tattoine.

3)To WTF ουρλιαχτό του Obi Wan στους sand people.


Seriously, wtf?? Απλά δείτε το σας παρακαλώ. Γελούσα κανα 3λεπτο με αυτή τη φωνή. Απορώ βασικά πως δε ψοφαν στα γέλια οι sand people όταν σκάει μύτη ο Obi Wan. Πάμε να δούμε και το ρεζιλίκι του Vader.

4)O Darth Vader φωνάζει «NOOOOOOOOOOO» πριν προδώσει τον αυτοκράτορα.


Δεν έχω λόγια για το πόσο απλά καταστράφηκε η πιο σημαντική σκηνή της ταινίας με τη προσθήκη 2 audio clip. Η σιωπηλή προδωσία του Vader ήταν το αποκορύφωμα της τραγωδίας που ακολουθούσε τον χαρακτήρα που ως απόπειρα τελευταίας λύτρωσης  σώζει τον γιό του απο τον Αυτοκράτορα.  Το μόνο που λείπει είναι όταν πέφτει ο Αυτοκράτορας να φωνάζει όπως η Ομάδα Πύραυλος στο τέλος κάθε επεισοδίου Pokemon «Ώρα να την κάνουμε παιδιααααα».

  Κλείνοντας θέλω να προσθέσω κάτι. Είναι δικαίωμα του George Lucas να κάνει ότι γουστάρει με τις ταινίες του. Είναι ο μόνος που έχει πια τα δικαιώματα και δεν οφείλει τίποτα σε κανέναν. Η βασική μου ένσταση δεν είναι τόσο η αλλαγή των σκηνών στις νέες βελτιομένες οπτικο-ακουστικά εκδόσεις αλλά το γεγονός ότι δεν υπάρχει η ανέγγιχτη έκδοση των ταινιών στο ίδιο καινούργιο format. Δεν δίνεται καν η επιλογή της προβολής των ταινιών χωρίς τις αλλαγές. Σε αναγκάζει δηλαδή άμα θες να απολαύσεις το έπος του Star Wars σε blu ray να ξεχάσεις αυτά που ήξερες και να αποδεχθείς μόνο την δική του φρέσκια εκδοχή.  Όχι ρε George, δε ξηγιέσαι σωστά…!




Βαγγέλης Σωφρονάς