Αρχείο

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

The Geek Limbo: Πως η DC έχασε τη μπάλα



Η DC τελευταία έβλεπε τη Marvel να κερδίζει έδαφος στη μάχη για την κυρίαρχη θέση των comics και σε μία κίνηση που μόνο πανικοβλημένη και αψυχολόγητη μπορεί να χαρακτηριστεί αποφάσισε να πατήσει το restart σε όλες της τις σειρές. ΟΛΕΣ. Ολική επαναφορά, πως το λενε?



Η απόλυτη σύγχυση προκλήθηκε όταν ανακοινώθηκε πως ιστορίες όπως το Killing Joke, Batman Inc, Skittle Lantern και Death in the family θα υποτίθεται ότι έχουν συμβεί κανονικά με διαφορές όπως ότι ο Joker πυροβόλησε την Batgirl αλλά αυτή δεν είναι πλέον παράλυτη (μία ιστορία που έχει τηρηθεί κατά γράμμα σε όλα τα franchise της DC), ο Superman και Lois Lane δεν παντρεύτηκαν ποτέ και o νέος
κόσμος θα εξελίσσεται 5 χρόνια μετά την άφιξη του πρώτου superhero που προφανώς θα είναι ο Superman.



Ώπα κάτσε, 5 χρόνια?? Τι 5 χρόνια?? Σε 5 χρόνια δηλαδή ο Batman είχε στην υπηρεσία του ως Robin τους Dick Grayson, Jason Todd και Tim Drake και σαν να μην έφταναν αυτά, 5 χρόνια πριν γίνει Batman γκάστρωσε την Talia Al'Ghul ώστε μετά να έχει τον 10χρονο Damian Wayne ως Robin του. This makes perfect sense.

NOT.
  


Καταλαβαίνω γιατί η DC θέλει να έχει μερικές σειρές από τις οποίες ένας νέος αναγνώστης να μπορεί να ξεκινήσει χωρίς να έχει ιδέα τι σήμαιναν τα events όπως Final Crisis, Flashpoint και πολλά άλλα, όμως με αυτή τη νέα τροπή πραγμάτων απλά ύψωσαν το μεσαίο δάχτυλο στους πιστούς fans της και τους είπε κατάμουτρα «ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ». Εντάξει όχι και τζάμπα, αλλά η πλειοψηφία των nerdουλων ακολουθεί συγκεκριμένα franchise γιατί υπάρχει ολόκληρο backstory και βίωσαν τους αγαπημένους τους ήρωες μέσα από φοβερές ιστορίες να μεγαλώνουν μαζί τους. Δεν το αναιρείς έτσι αυτό. Η Marvel για να αποφύγει κάτι τέτοιο ξεκίνησε το παράλληλο σύμπαν με τίτλο Ultimate το οποίο όποτε γουστάρει πατάει και ένα reboot και όλα καλά.

Το νήμα του μυστηρίου θα λυθεί τέλη Αυγούστου που θα κυκλοφορήσουν τα νέα τεύχη.



Βαγγέλης Σωφρονάς
vsofronas@rouamat.com

The game is afoot: Dreamhack is upon us!



Την στιγμή που θα διαβάζετε αυτό το άρθρο, το Dreamhack θα έχει ήδη αρχίσει και εγώ ήδη το παρακολουθώ. Έχω αναφερθεί στο Dreamhack σε παλιότερο post, αλλά έπρεπε να περιμένω μέχρι την τελευταία στιγμή για να σχολιάσω το metagame.

Μεγάλος πρωταγωνιστής το Starcraft για άλλη μια χρονιά. Ομάδες με παράδοση στα E-sports, όπως οι MyM, SK, Fnatic αλλά και γνωστοί παίχτες όπως ο Moon, θα διαγωνιστούν στο Sapphire AMD Championship. Όπως κάθε χρόνο αναμένονται επικά games μεταξύ Κορέας και της υπόλοιπης Δύσης, αφού στην Κορέα το Starcraft είναι κάτι παραπάνω από ένα game. Βασικά πάρα πολύ.

Το League of Legends θα κλείσει τη Season 1, με τις Αμερικάνικες ομάδες να θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να αποτελέσουν σοβαρό αντίπαλο μετά τις απανωτές ήττες από την Ευρώπη.

Επίσης το Bloodline Champions θα κάνει το ντεμπούτο στο χώρο των competitive E-sports. Φυσικά θα υπάρχει και το κλασσικό CS 1.6 tournament  οπού και πάλι μεγάλες ομάδες όπως οι Kaos Gaming, SK, Fnatic, Millenium και Lions θα αγωνιστούν μεταξύ τους για δόξα και χρήμα (so epic...).

Ο επίλογος θα ακολουθήσει την Τρίτη αφού πέσει η αυλαία του Dreamhack την Δευτέρα.




Χαρίλαος Χυτάς
cchitas@rouamat.com