Αρχείο

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Exit music for a film: THOR

Ναι, υπήρχε κάποιος λόγος που δεν αναγνωρίζατε το όνομα Σωτήρης στην ανάρτηση προ μίας ώρας, όπως επίσης υπάρχει και λόγος που τον αποκάλεσα ελπιδοφόρο. Ο λόγος είναι ότι ο Σωτήρηρης αποτελεί το νέο μέλος της οικογένειας του RouaMat και κάνει το αρθρογραφικό του ντεμπούτο στα γενέθλια μας! Συνεπώς Σωτήρη καλωσόρισες και είθε να μας φέρεις τύχη!

   Πουέντε Αντίγιο – Νέο Μεξικό. Η επιστήμονας Τζέιν Φόστερ (Natalie Portman) μαζί με την βοηθό της Ντάρσι Λούις (Kat Dennings) και τον καθηγητή της Έρικ Σέλβιγκ (Stellan Skasgard) κυνηγάει μια καταιγίδα όταν καταλάθος χτυπάει με το αμάξι της έναν άνδρα.

   Μερικούς γαλαξίες μακριά – Άσγκαρντ. Ο Βασιλιάς Όντιν (Anthony Hopkins!) διηγείται στους νεαρούς διάδοχους, Θορ (Chris Hemsworth)  και Λόκυ (Tom Hiddleston),  ιστορίες από τον μεγάλο πόλεμο με τους παγογίγαντες, πως κατάφεραν να σώσουν τους ανθρώπους και να οδηγήσουν τους παγογίγαντες πίσω στο Μπάιφροστ και να πάρουν το μεγαλύτερο θυσαυρό τους, το σεντούκι. Η μέρα που ο Θορ θα ανεβεί στον θρόνο έφτασε , αλλά η τελετή θα διακοπεί όταν 3 παγογίγαντες προσπάθησαν να κλέψουν το σεντούκι. Ο Θορ τότε θα αγνοήσει τις διαταγές του πατέρα του και θα πάει με τον αδερφό του και μερικούς φίλους στο Μπαιφροστ να αναζητήσει απαντήσεις (και καλά..ξύλο ήθελε να παίξει). Ο Όντιν εμφανίζεται όταν τα πράγματα δυσκολεύουν,τους γυρίζει όλους στο Άσγκαρντ, πέρνει τις δυνάμεις του Θορ και τον εξορίζει, θνητό πλεον, στη γη.. 


   Κάπως έτσι βρέθηκε στο Νέο Μεξικό, γνώρισε την Τζέιν και από τότε η γη είναι ασφαλέστερη.

Όσο ο Θορ ήταν στη γη, ο Λόκυ ανέλαβε την ηγεσία του Άσκαρντ καθώς ο Όντιν αρρώστησε (κάπως ξαφνικά). Όταν ο Λόκυ συμμάχησε με τους παγογίγαντες οι φίλοι του πήγαν να φέρουν τον Θορ πίσω. Και έτσι έγινε.. Με το Μιόλνιρ (το σφυρί του) στο χέρι επέστρεψε στο Άσγκαρντ για να αντιμετωπίσει τον αδερφό του. Η γέφυρα έσπασε.. η επικοινωνία με τη γη χάθηκε και χάθηκε και ο Λόκυ μαζί της.

  

  Σε γενικές γραμμές είναι μια ωραία ταινία δράσης που δεν σε αφήνει εύκολα αδιάφορο (ίσως θα μπορούσε να είναι λίγο μικρότερη σε διάρκεια), με πολύ ωραία εφέ, μαγικά σκηνικά από άλλους πλανήτες  και καλές ερμηνείες. Το soundtrack της ταινίας χρεώνεται ο Patrick Doyle, με μοναδική εξαίρεση το κομμάτι Walk των Foo Fighters.BONUS

“Thor will return in avengers”. Υπομονή λοιπόν 1 χρόνο.. το 2012 ο φουσκωτός μας φίλος θα επιστρέψει με παρέα τον Captain America και τον Iron man στην ταινία “Avengers”. Δυστυχώς το Thor 2 θα αργήσει λίγο.. 

Σωτήρης Καρυδάς

Happy Birthday RouaMat!!!
Αχ, σαν σήμερα θυμάμαι την μέρα που αποφάσισα πως ήρθε ο καιρός να κάνω κάτι δικό μου, να φτιάξω ένα χώρο που πολλά άτομα από πολλές διαφορετικές ομάδες ενδιαφερόντων, θα καταφέρουν κάπως να ενωθούν και να δημιουργήσουν κάτι απλά υπέροχο! Και παρ' όλες τις αμφιβολίες πολλών, εν τέλει καταφέραμε να φτιάξουμε κάτι υπέροχο. Το RouaMat έχοντας πλέον σαν οικογένεια τον Κωνσταντίνο, τον πάντα ψαγμένο με την μουσική Άρη, τον ελπιδοφόρο Σωτήρη, την εκνευρισμένη αλλά πάντα κόσμια στην συμπεριφορά Σοφία, τον μυστηριώδη και δυσνόητο για πολλούς Featherweight, την χαρωπή και εύθυμη Πηνελόπη, τον καυστικό Βαγγέλη, τον τέρμα αφοσιωμένο στα e-sports Χαρίλαο, τον εκρηκτικό Γιάννη και τον κολλημένο με την μπάλα Γιώργο έκλεισε τον πρώτο του χρόνο και έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο της άποψης και της ενημέρωσης. Όλα όμως αυτά δεν θα είχαν γίνει πραγματικότητα αν δεν υπήρχατε όλοι εσείς που μας διαβάζετε και μας υποστηρίζετε!

Ευχαριστώ λοιπόν από καρδιάς τους συντάκτες που πίστεψαν και πιστεύουν στην ιδέα του RouaMat και ευχαριστώ και όλους τους αναγνώστες που την υποστήριξαν!


Χρόνια Πολλά RouaMat να τα εκατοστήσουμε!!!
Κωνσταντίνος Μουράτης