Αρχείο

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Editorial: Ζητούνται επαναστάτες

Εδω και καιρό αναρωτιέμαι τι ειναι αυτό που επιτέλους χρειάζεται αυτη η χώρα για να σωθεί. Λανθασμένα όπως πολλοι σαν και μένα πιστεύουν οτι το ελιξίριο της ζωής για την Ελλάδα είναι ένας πραγματικός ηγέτης. Κι όμως όσο περνάν τα χρόνια συνειδητοποιώ ότι δεν χρειαζόμαστε ηγέτες του πολιτικού συστήματος αλλά ενός ανατρεπτικού. Προκειμένου να μην παρεξηγηθώ θα τονίσω εκ των προτέρων ότι δεν αναφέρομαι σε τρομοκρατικές ομάδες ούτε και ομάδες τύπου 17 Νοέμβρη.

Χθες είχαμε επέτειο δύο χρόνων από τον θάνατο του αδικοχαμένου δεκαπεντάχρονου και έτυχε να βρίσκομαι στο κέντρο την ώρα που ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν οι πορείες. Πανό γραμμένα με συνθήματα όπως «Αλέξη ζεις στους αγώνες της ζωής» οι μαθητές στέκονταν στο σημείο αναχώρησης. Όμως αν πραγματικά θέλει κάποιος να δει τι έχει να πει η νεολαία πρέπει να δει πίσω από τις λέξεις και να ακούσει... Προς λύπη μου ανακάλυψα παιδιά τα οποία κατέβηκαν χωρις να ξέρουν το λόγο, που απλά ήθελαν να χάσουν μάθημα (χωρίς να θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι κακό, αρκεί να μην καπελώνεται από κάτι άλλο) και έμαθαν και ένα ποιηματάκι να λένε.

Αργότερα το βράδυ έτυχε να παρακολουθήσω μια πολιτική συζύτηση στην οποία αναφέρθηκε από ένα ομιλιτή ότι για να σωθούμε πρέπει να ξυπνήσει ο Έλληνας μέσα στον Έλληνα. Δηλαδή να ξυπνήσει το επιχειρείν, η καινοτομία και η συνεχής θέληση να είμαστε ανεξάρτητοι και να κάνουμε την υπέρβαση. Θα συμφωνήσω λοιπον και θα προσθέσω ότι αυτο που πραγματικά μας χρειάζεται είναι κάποιος που δεν θα προτιμήσει την πεπατημένη και θα θελήσει να πράξει έτσι ώστε να μας αφυπνίσει!

Εγω πάντως αύριο θα βγάλω αγγελία « Ζητείται Επαναστάτης!»

Καλή εβδομάδα σε όλους!


Κωνσταντίνος Μουράτης