Αρχείο

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

The Geek Limbo: Firefly fans have spoken. Again!

  Με αφορμή την επαναπροβολή της cult σειράς Firefly απτο Science Channel σε HD, ο πρωταγωνιστής της σειράς Nathan Fillion δήλωσε πως άμα κέρδιζε 300.000.000 δολάρια το πρώτο πράγμα που θα αγόραζε θα ήταν τα δικαιώματα του Firefly, θα ξεκινούσε ξανά τη σειρά και θα τη κυκλοφορούσε μέσω internet.  Μερικές μέρες αργότερα είχε ήδη στηθεί ένα site απ' τους fans της σειράς με όνομα http://helpnathanbuyfirefly.com/


  Για όσους δε γνωρίζουν, το Firefly ήταν μία σειρά western-sci fi του Joss Whedon που ενώ διήρκεσε μόνο 14 επεισόδια, θεωρείτε μία από τις πιο αγαπημένες σειρές επιστημονικής φαντασίας που έχουν προβληθεί. Δυστυχώς τα πρώτα νούμερα τηλεθέασης έφερε τη σειρά σε ένα απότομο τέλος αλλά η κραυγή των fans ήταν τόσο μεγάλη που οδήγησε στη δημιουργία μίας ταινίας που έκλεινε κάπως την ημιτελή ιστορία με όνομα Serenity.


  Έπειτα όμως από αυτές τις δηλώσεις του Nathan Fillion, οι fans έρχονται για μία ακόμη φορά στη θέση να ενώσουν την αγάπη τους για αυτή τη σειρά, με όπλο τις internet συνδέσεις τους. Πραγματικά δεν θα μου κάνει καθόλου εντύπωση άμα η σειρά πάρει το OK για μία ακόμη season. Ήδη η facebook σελίδα http://www.facebook.com/HelpNathanBuyFF αριθμεί πάνω από 100.000 μέλη που είναι πρόθυμα να δώσουν ακόμη και λεφτά για να δουν την αγαπημένη τους σειρά ξανά.


  Η μόνη μου αμφιβολία είναι πως ο Joss Whedon αυτή τη χρονική περίοδο είναι απασχολημένος με την σκηνοθεσία της πιο φιλόδοξης superhero ταινίας που έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα, των Avengers και δεν νομίζω είναι σε θέση να ασχοληθεί άμεσα με το Firefly. Βρίσκομαι όμως σε δέος κάθε φορά που βλέπω τους fans ενός franchise, είτε μου αρέσει είτε όχι, να ενώνουν το πάθος τους για να του δώσουν μία ακόμη ευκαιρία. Browncoats, I salute you!




Βαγγέλης Σωφρονάς
vsofronas@rouamat.com