Αρχείο

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Η ντεμέκ μουσική γωνιά: Λατρεμένες ταινίες για μουσικούς.


Πόσες καλές ταινίες αφιερωμένες σε μουσικούς έχετε δει? Προσωπικά έχω δει αρκετές αλλά ελάχιστες είναι αυτές που όχι μόνο μου άρεσαν, αλλά με ώθησαν στο να ψάξω ακόμα πιο βαθιά στη ζωή αυτών των μουσικών. Τώρα θα μου πείτε, πως σου ήρθε αυτό? Ε, εδώ μπαίνει ο λόγος ύπαρξης του σημερινού άρθρου.


ΑΤΣΑΟΙΝΓΚ

So… σας παρουσιάζω τις αγαπημένες μου ταινίες/βιογραφίες μουσικών.

Walk the line.

Μια άκρως συγκινητική ταινία με θέμα τη ζωή του αγαπημένου Johnny Cash μέχρι την εποχή των 60’s. Ο Joaquin Phoenix σε μια απίστευτη ερμηνεία.


Και ένα τραγουδάκι για να περάσει η ώρα.


Κλάμα.

Συνεχίζω.

Control.

Η ταινία κυκλοφόρησε το 2007 και παρουσιάζει μια περίοδο της ζωής του Ian Curtis, τραγουδιστή των Joy Division, από την είσοδο του στην μπάντα μέχρι τον θάνατο του το 1980. Πως μου κόλλησε η ταινία ενώ δεν μου αρέσουν οι Joy Division δεν ξέρω αλλά σίγουρα αξίζει να ρίξετε μια ματιά.


Μη με πιέζετε δεν ανεβάζω τραγούδι Joy Division.
Άντε καλά.


Μου χρωστάτε :P

I’m not there.

Καλά εδώΠανικός. Christian Bale, Cate Blanchett, Marcus Carl Franklin, Richard Gere, Heath Ledger και o Ben Whishaw πρωταγωνιστούν παίζοντας όλοι τον ίδιο χαρακτήρα σε διαφορετικές φάσεις της ζωής του. Η ταινία (φυσικά) μιλα για τον Bob Dylan. Μονό και μονό για τα ονόματα, είναι μια must-see ταινία. Συνιστώ.


Και φυσικά


Ray.


Να τα μας. Ξαναείδα την ταινία πρόσφατα και αμέσως μου ήρθε στο μυαλό η ιδέα για το σημερινό άρθρο. Τον Οκτώβριο του 2004, λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Ray Charles,  κυκλοφόρησε η συγκεκριμένη ταινία. Ο Jamie Foxx στο ρόλο του εικονικού αυτού μουσικού, σε μια διαδρομή από την αρχή της μουσικής του καριέρας στο Seattle, μέσα από τον εθισμό του στην ηρωίνη και τις πολλές (ΠΟΛΛΕΣ) σχέσεις που είχε με γυναίκες, μέχρι την απόφαση του να σταματήσει τα ναρκωτικά. (Όχι τις γυναίκες, είπαμε). 


Και το τραγούδι που με στοιχειώνει.


Και η τελευταία, εντάξει δεν έχω λογία. Αν και δεν είναι αληθινή ιστορία, αν δεν την έχετε δει, κάντε το.

The Blues Brothers.

Κυκλοφόρησε το 1980 και έχω μόνο 2 ονόματα να πω. John Belushi και Dan Akroyd. Αποτέλεσμα? ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Χιούμορ, Blues και πληθώρα από διάσημους μουσικούς της εποχής. Είπα, δείτε το.

και για το τέλος.

Αυτά για τώρα. Ραντεβού σε μια εβδομάδα.

Άρης Μανωλίδης.
amanolidis@rouamat.com