Αρχείο

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Η ντεμέκ μουσική γωνιά: Τι χάσαμε φέτος το καλοκαίρι...




Άλλη μια καλοκαιρινή – φεστιβάλ-ικη περίοδος έφτασε στο τέλος της. Και πρέπει  φυσικά να ανακεφαλαιώσουμε. Τι είδαμε, τι δεν είδαμε και ο ρόλος του σημερινού άρθρου, τι χάσαμε. Τουλάχιστον οι περισσότεροι από εμάς, Αν βρισκόσασταν σε μια από τις παρακάτω συναυλίες θα κλαίω μέχρι μεθαύριο. Πάμε να δούμε λοιπόν τι έγινε φέτος το καλοκαίρι.

Ξεκινάμε με..

OH MY GOD.

Σε μια περιοδεία που μάλλον θα την χαρακτηρίζαμε ως η καλύτερη περιοδεία της χρονιάς,  ο Roger Waters κάνει μια στάση στο O2 Arena του Λονδίνου. Όπως είναι γνωστό, το Λονδίνο είναι το τοπ σημείο στον κόσμο για να κάνεις Guest εμφάνιση, οπότε και o Waters δεν έχασε την ευκαιρία να φέρει τον πρώην συμπαίκτη του στους Pink Floyd, David Gilmour, για να παίξουν μαζί το θρυλικό Comfortably Numb. Τώρα, όσοι πήγατε στην συναυλία του στην Αθήνα, ξέρετε ότι όντως ήταν μια απίστευτη εμπειρία, με την προσθήκη του Dave Kilminster στη θέση του Gilmour. Φανταστείτε να γινόταν και αυτό.

Πάμε πάλι.

Όλοι έχετε καταλάβει μέχρι τώρα ότι οι Foo Fighters είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου μπάντες. Το συγκεκριμένο βίντεο όμως, αναρτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, και δείχνει την συνεχή άνοδο της μπάντας, ποιοτικά αλλά και ως όνομα. Το συγκεκριμένο κομμάτι κυκλοφόρησε χθες ως το τρίτο single της μπάντας και αναμένουμε πυρετωδώς το νέο βίντεο για το κομμάτι. Οι Foo Fighters με το τραγούδι Arlandria στο I-Tunes Festival στο Λονδίνο (πάλι). Απολαύστε.


Το επόμενο κομμάτι λέγεται ¨Ελλάδα δεν θα έρθουμε ποτέ¨

Μετά από σχεδόν 4 χρόνια απουσίας, οι System of a Down επέστρεψαν στη σκηνή με συναυλίες σε διάφορα φεστιβάλ στην Ευρώπη αφήνοντας για άλλη μια φορά την Ελλάδα εκτός του προγράμματος (μάλλον γιατί τελευταία φορά που έπαιξαν κόντεψαν να τους σκοτώσουν, αλλά δεν θα αναπτυχτώ σε αυτό το θέμα). Το συγκεκριμένο βίντεο είναι από την εμφάνιση τους στο Download Festival της (το μαντέψατε?) Αγγλίας.

ΓΙΑΤΙΙΙΙ?

Οι Coldplay είναι μια απίστευτη μπάντα. Πολλοί μου έχουν πει το αντίθετο αλλά, το Rush of Blood to the Head και το Parachutes έχουν καρφωθεί για πάντα στο μυαλό μου και, συνήθως, αρκούν για να πείσω τους δύσπιστους. Μια ζωντανή εμφάνιση με το Yellow, ένα από τα καλυτέρα τους κομμάτια, σε ένα από τα καλυτέρα φεστιβάλ στην Ευρώπη, το T in the Park. Πραγματικά, δείτε το σόου που προσφέρουν και θα αλλάξετε γνώμη.

Δεν αντέχω άλλο.

Μια από τις κορυφαίες Drum n Bass μπάντες αυτή τη στιγμή, οι Pendulum με την συναυλία τους στο Glastonbury Festival, δεν μπορούσαν να λείπουν από το άρθρο. Δυναμικοί, δημιουργικοί και με όρεξη για το κοινό τους, δεν είναι καθόλου περίεργο που βγήκαν προτελευταίοι, την τελευταία μέρα του φεστιβάλ, ετοιμάζοντας τον κόσμο για την Beyoncé.

Σταματάω πριν με πάρουν τα κλάματα.

Τα λεμέ την άλλη εβδομάδα!



Άρης Μανωλίδης