Αρχείο

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

The Geek Limbo: Stars Wars TV series?


Ο θρυλικός δημιουργός (και σφαγέας παιδικών αναμνήσεων) των Star Wars, George Lucas, αποκάλυψε σε μία πρόσφατη συνέντευξη σχετικά με τις 3D επανεκδόσεις της τελευταίας τριλογίας ότι υπάρχει υλικό 50 ωρών για τηλεοπτική σειρά Star Wars. Thats right. Όχι cgi cartoon όπως το The Clone Wars, live πράγματα. Η σειρά όμως είναι ακόμα στο ράφι γιατί το κόστος παραγωγής της είναι αδιανόητο.
            Ο George Lucas θέλει να κρατήσει τη οπτικοακουστικό επίπεδο ψηλά, όπως έθεσαν οι ταινίες αλλά δεν πιστεύει ότι μπορεί να μεταφέρει στην μικρή οθόνη αυτό που οραματίζεται οπότε προς το παρών δεν υπάρχει κάτι παρά draft σεναρίων. Βέβαια τελευταία βλέπουμε συχνά πιλότους σειρών με budget 10-20 εκατομμύρια δολλάρια (Game of Thrones, Terra Nova) οπότε δεν πιστεύω πως είναι καθαρά οικονομικό το θέμα αφού μία σειρά Star Wars είναι εγγυημένη οικονομική επιτυχία. Τονίζω το οικονομική γιατί πολύ φοβάμαι πως απλά ο Lucas θέλει να ετοιμάσει μία σειρά με τόσα πολλά ανούσια οπτικά εφέ, μονοδιάστατους χαρακτήρες και ανύπαρκτη πλοκή που ίσως και καλύτερα που αυτή η σειρά δεν έχει δει το φως της ημέρα ακόμη.
            Η σειρά Star Wars ήταν αρχικά προγραμματισμένη να προβληθεί παράλληλα με την cartoon σειρά The Clone Wars και τα γεγονότα της θα εξελίσσονταν μεταξύ των ταινιών Revenge of The Sith και A New Hope

Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη εδώ:




Βαγγέλης Σωφρονάς
vsofronas@rouamat.com