Αρχείο

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Editorial




Μαζί θα πάμε μπροστά!


Τον τελευταίο μήνα ακούω μονίμως φράσεις του τύπου "Μαζί μπορούμε" και αναρωτιέμαi πια, ποιο είναι αυτό το μαζί που λένε. Εγώ αυτό που βλέπω σε συνεχή βάση είναι μία χώρα σχισμένη στα δύο. Και ακόμα κι αυτοί που βρίσκονται στην ίδια πλευρά πολλές φορές μεταξύ τους τρώγονται! Αλλά πάλι τώρα θα τους μάθω τους Έλληνες; Μια ζωή επιβιώναμε από εξωτερικούς εχθρούς και στη συνέχεια σκοτώναμε ο ένας τον άλλο!

Εντονότερο μάλιστα γίνεται το πρόβλημα όταν πλησιάζουν οι εκλογές. Βλέπεις από την μία όλοι μαζί να υπερασπίζονται το καλό της χώρας και να θέλουν να την προστατεύσουν από την κρίση και διάφορα άλλα και μετά βγαίνουν στα παράθυρα και σφάζονται.

Το χειρότερο μάλιστα που είδα αυτές τις μέρες ήταν το κλασσικό κουβάλημα κάθε ηλικιωμένου στις κάλπες για μην χαθεί ούτε ένα ψηφαλάκι!

Μπορώ να πω πάντως πως παρ' ότι ο πρωθυπουργός μας προσπάθησε να μας "σπρώξει" κάπως βίαια στις κάλπες ο Ελληνικός λαός του έδωσε μία αντίστοιχα βίαιη απάντηση. Ενας στους δύο ψηφοφόρους δεν προσήλθε στις κάλπες στέλνοντας ένα ηχηρό μύνημα που λέει ότι το πολιτικό μας σύστημα εν γένει χρειάζεται ριζική αλλαγή.

Τώρα βέβαια ακούω πως αυτοι που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου είναι οι ψηφοφοροί του ΚΚΕ και συνεπώς δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη. Βλέπετε δυστυχώς κανένας από τους διεκδικητές του τίτλου δεν είναι στις επιλογές τους, γι' αυτό υπομονή...

Τέλος άκουσα για την παραίτηση του βουλευτή κ. Δημαρά καθώς βγήκε τρίτος και αναμένω την ώρα που επιτέλους και κάποιοι άλλοι θα φύγουν μηπως και ανανεωθεί το σύστημα.

Δεύτερος γύρος έρχεται και περιμένω να δω τι θα γίνει. Αλλά πάλι γιατι; Μήπως υπάρχει περίπτωση να αλλάξει και τίποτα;

Καλή εβδομάδα σε όλους!