Αρχείο

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

The game is afoot: Το ESL πάει ΔΕΘ





Για πρώτη φορά στην 76η ΔΕΘ θα διοργανωθεί ένα gaming event σε συνεργασία με την Reload Entertainment. E-gaming το όνομα αυτού και θα προσπαθήσει να φέρει τα video games και τα e-sports πιο κοντά στο ελληνικό κοινό, αρχίζοντας φέτος από τη Θεσσαλονίκη.

  Για αρχή, στο περίπτερο 15 της έκθεσης, θα υπάρχουν παρουσιάσεις νέων παιχνιδιών και περιφερειακών. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι όμως, θα είναι το τελευταίο διήμερο που με την υποστήριξη του eSports League θα διεξαχθούν τουρνουά σε 6 games (Counterstrike 1.6 και Counterstrike Source 5v5, League of Legends 5v5, Starcraft 1v1, FIFA 12 και Pro Evolution Soccer 12 1v1) με το σύνολο των επάθλων να αγγίζει τα 6.000 ευρώ.

  Ωραία ιδέα και αρκετά φιλόδοξη σε μια χώρα που τα video games θεωρούνται ενασχόληση για άτομα σε προσχολική ηλικία. Ένα πράγμα έχω μόνο να πω. It's about bloody time...




Χαρίλαος Χυτάς

The Geek Limbo: Back to the future shoes and charity



  Πόσοι απο σας όταν είδατε το Back to the Future θέλατε να αποκτήσετε τα παπούτσια που έχει ο Marty στο μέλλον με τα POWER LACES, τα κορδόνια δηλαδή που δένονται μόνα τους.  Ναι ήταν λίγο υπερβολικά για παπούτσια αλλά μην το παίζεται υπεράνω, όλοι όταν είμασταν πιτσιρικάδες τα θέλαμε.



OH YEAH!

Τώρα όμως μπορείτε να τα αποκτήσετε! Η Nike τα κατασκεύασε (χωρίς power laces προφανώς) και τα διαθέτει μέσω δημοπρασίας απ’τη σελίδα της στο Ebay. 150 ζευγάρια κάθε μέρα για 10 μέρες θα είναι διαθέσιμα και τα έσοδα θα πάνε στο ίδρυμα του Michael J. Fox για τη θεραπεία της νόσου του Parkinson απο την οποία πάσχει και ο ίδιος ο ηθοποιός που μεσουρανούσε στα 80’s ως Martin McFly αλλά η νόσος του στέρησε την καριέρα.


Το κακό όμως είναι πως τα παπούτσια αυτά δεν είναι προσβάσιμα για εμάς τους κοινούς θνητούς που δε μπορορούμε να διαθέσουμε 5.500 ευρώ καθώς τόσο περίπου ανέρχεται η τιμή του κάθε ζευγαριού μέχρι τώρα στη δημοπρασία. Damn you! Τουλάχιστον πάνε για καλό σκοπό. Θα περιμένω όμως μέχρι το 2015 που σύμφωνα με το Back to the future 2, θα είναι διαθέσιμα παντού.




               
Βαγγέλης Σωφρονάς