Αρχείο

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Editorial


«Απάνω τους, κι άλλο, και λίγα τους κάνουνε!!!» είναι μερικές από τις φράσεις που θα ακούσει κανείς στις μέρες μας, από τον κάθε Έλληνα που είδε ή άκουσε για τα περιστατικά που έλαβαν χώρα σε Βερολίνο και Παρίσι, τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Για τους λίγους που δεν γωρίζουν περί τίνος πρόκειται αναφέρομαι στις λεκτικές επιθέσεις, που δέχθηκαν ο Πρωθυπουργός και ο Ανιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κατά την ομιλία τους σε πανεπιστήμια των χωρών αυτών, από Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού.

Αυτό όσο να ναι, μας παραπέμπει σε προηγούμενο περιστατικό με τον κ. Χατζηδάκη αυτή την φορά για πρωταγωνιστή, και συνδικαλιστές στη θέση των τιμωρών του. Παρατηρώ λοιπόν, ότι όσο περνάει ο καιρός μόνο καλύτερη δεν κάνουν τη θέση τους οι άνθρωποι της πολιτικής σκηνής, αφού βιώνουν μια συνεχή αποδοκιμασία και απόρριψη, όχι μόνο από τους δήθεν ανεύθυνους- αναρχικούς- σάτυρους της χώρας μας- που βράζει το αίμα τους νέους, αλλά και από την κοινωνία συνολικά η οποία επαινεί κάθε τύπου γιουχάρισμα και τιμωρία πέραν της νόμιμης και κατά τ’ άλλα καθώς πρέπει οδού.
  
Έτσι λοιπόν αρχίζουμε να μπαίνουμε σε σκέψεις για το κατά πόσο θα αντέξει όχι μόνο αυτή η κυβέρνηση, αλλά ο υπάρχων πολιτικός κόσμος εν γένει, καθώς στον αέρα κυκλοφορούν και αντιλήψεις όπως «άντε και τους διώξαμε, τώρα ποιος;». Δεν μπορώ να πω πάντως ότι αδικώ και κανένα. Ακούω τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο να λέει πως τέτοιου είδους πράξεις δυσφημούν την χώρα και δεν βοηθούν την Ελλάδα να βγει από την κρίση. Και αναρωτιέμαι πόσες φορές το πρόβαρε στον καθρέφτη, προκειμένου να το πει χωρίς ντροπή και να το πιστέψει κι ο ίδιος. Είναι σαν να λέμε ότι την πόρνη του χωριού, δεν την κάνουν οι πράξεις της κάθε βράδυ, αλλά ο τρελός που βγήκε στην πλατεία και το διατυμπάνισε! Σε κάθε περίπτωση ρεζίλι έχουμε γίνει εδώ και πολύ καιρό.... Διάβασα πάλι άρθρο στους FT που μιλούν για αδύναμία της χώρας μας και πως η αναδιάρθρωση του χρέους είναι μονόδρομος. Είμαι πλέον σίγουρος ότι έχουμε μονοπωλήσει τόσο πολύ τα εξώφυλλα της εν λόγω εφημερίδας, αλλά και των περισσότερων στον κόσμο, που οι υπόλοιπες χώρες θα προβούν σε διαμαρτυρία για εσκεμμένο παραγκωνισμό τους!
  
Σοβαρά τώρα, αυτό που βλέπω είναι ότι η χώρα είναι υπό διάλυση, ο πρωθυπουργός παίζει στο σενάριο να μας εγκαταλείψει για διεθνείς οργανισμούς (εγώ το είπα να τσεκάρουμε αν θα είναι σταυρωμένα τα δάχτυλα του όταν έλεγε ότι θα μείνει να παλέψει, αλλά δεν με ακούγατε), οι υπουργοί με το μεταναστευτικό δεν τα βρίσκουνε καθόλου και στο τέλος θα ‘ναι πολύ αργά και παρ’ ότι ο κόσμος καίγεται γιατι δεν έχει μείνει τίποτα πλέον στην Ελλάδα η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση χτενίζεται...

Υ.Γ.1 Διάβασα ότι η Αθήνα είναι η πόλη με το περισσότερο ηλεκτρονικό φλερτ. Και πως να μην είναι;! Έτσι όπως μας έχουν κάθε μέρα μόνο από έρωτα γνωρίζουμε...!

Υ.Γ. 2 Βάλαμε και μια ψηφοφορία στο μπλογκ, πιο παιχνιδιάρικη αλλά και την ίδια στιγμή κοντά στην πραγματικότητα. Θα ήταν τιμή μας να συμμετάσχετε! 
*Βρίσκεται στο κάτω μέρος της κεντρικής σελίδας του μπλογκ.

Υ.Γ. 3 Επειδή η απεργία είναι πλέον στο DNA μας και στην καθημερινότητά μας, στο κάτω μέρος θα βρέιτε το ημερολόγιο απεργιών. Enjoy!


Καλή εβδομάδα σε όλους!



Κωνσταντίνος Μουράτης
kmouratis@rouamat.com