Αρχείο

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ναι... Με ακούτε;

Περικοπές από δω κι από ‘κει ακούμε όλη την ώρα και κάθε μέρα να εξαγγέλλονται από τους διοικούντες αυτής της χώρας, και παρ’ ότι όλοι φαίνεται λίγο πολύ να τις νιώθουμε στο πετσί μας, οι άνθρωποι που μας τις επιβάλουν μάλλον ζουν στον πλανήτη της φράουλας. Διάβαζα τις προάλλες και προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι πρόκειται για τυπογραφικά λάθη. Λογαριασμοί τηλεφώνου βουλευτών που αγγίζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό μιας μέσης ελληνικής οικογένειας όπως μας έχουν καταντήσει. Ενδεικτικά αναφέρω ότι υπήρξαν λογαριασμοί που ξεπερνούσαν τα 2000€ όπως αυτός της υπουργού Περιβάλλοντος, που όσο και να θέλουμε να μειώσουμε το πρόβλημα της Πτολεμαίδας μόνο για να συντηρήσουμε την κατανάλωση του τηλεφώνου της θα χρειαστούν μερικοί τόνοι λιγνίτη. Επίσης ο λογαριασμός της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με ποσό να ξεπερνά τα 4000€ όπως και άλλων πολλών.
Το ερωτήματα που θέτονται εδώ πέρα είναι δύο. Πρώτον δεν είναι λίγο αστείο το γεγονός ότι ολόκληρα επιτελεία συμβούλων απασχολούνται στην βουλή και δεν πέρασε από κανενός το μυαλό να μπουν σε ένα πρόγραμμα όπου η ενδοεπικοινωνία δεν χρεώνεται; Δεύτερον το γεγονός ότι εμείς πληρώνουμε αυτά τα έξοδα κάπως με ξενίζει. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στην κατάσταση που βρισκόμαστε είναι προτιμότερο να μην κάνουν την δουλειά τους οι βουλευτές και να αφήσουν εμάς να κρατήσουμε τα χρήματα που τους πληρώνουμε για να κινηθεί και λίγο η αγορά, η οποία παρεμπιπτόντως μείωσε το ΑΕΠ της κατά 4,5%.
Τέλος πάντων το ζήτημα τον υπέρογκων απολαβών των βουλευτών πρέπει κάποια στιγμή να τεθεί σοβαρά υπόψη και να μην περιμένουμε να ξεπετάγονται σκάνδαλα στα ΜΜΕ για να το θυμηθούμε. Δεν ξέρω για εσάς αλλά την επόμενη φορά που θα με πάρουν για να μου πουν ότι πρέπει να πληρώσω το τηλέφωνο εγώ θα δηλώσω ότι υπήρξα υποψήφιος μήπως και τη γλιτώσω…